Foto van een Doosan DX140W (kraan) druk in Dortmund.Ik moet er nog even mee doen want al het nieuwe heeft of krijgt vertraging

Doosan DX140W (kraan)

brauheist
Foto van een Doosan DX140W (kraan) druk in Dortmund.
Ik moet er nog even mee doen want al het nieuwe heeft of krijgt vertraging

Reacties

mdoornekamp
Krijg je wat anders?
brauheist
@mdoornekamp hydrema of Liebherr
mdoornekamp
@brauheist ok. Die mag je eerst proberen? Liebherr is wel goed. Hydrema ken ik niet zo
brauheist
@mdoornekamp krijg van allebei een demo.
Liebherr is wel fors duurder, heeft minder olie opbrengst en tilt minder. Twijfel nog of ik die wel op demo wil als de hydrema goed gaat
jeet
@brauheist bevalt de doosan niet ?
brauheist
@jeet ik krijg het niet voor elkaar ermee af te werken
jeet
@brauheist dat is wel vervelend en krijgen ze dat ook niet goed ?
+2
brauheist
@jeet nee en dat is ook allemaal moeilijk en lastig... het maakt me niet uit of het aan mij of de kraan ligt maar ben het zat
jeet
@brauheist ja snap ik helemaal een kraan waar je dagelijks mee werken moet en die niet doet wat je wil wordt steeds meer een frustratie
brauheist
@jeet dat klopt, en soms word je te makkelijk als het niet lukt
jeet
@brauheist ja precies dat moet je voorkomen reageert hij te snel met afwerken of te zweverig?
brauheist
@jeet eerder veelste vlot, kan het nog steeds niet helemaal thuis brengen
jeet
@brauheist en hoe reageert hij als je de knikgiek half intrek eerder wel eens met een cat gedraaid was ook niet mee af te werken maar als de knikgiek een eind introk ging het heel aardig
brauheist
@jeet blijft ook lastig, heb van alles geprobeerd
jeet
@brauheist vervelend en vooral als de dealer er ook niet uitkomt
brauheist
@jeet klopt, heb me er bij neergelegd
mdoornekamp
@brauheist
Quote:
niet afwerken

Ik hoor de laatste tijd wel meer over Doosan dat ze slecht afwerken. Alle waar is naar zijn geld; zei m'n opa altijd.
brauheist
@mdoornekamp dat klopt, en dat terwijl ik niet naar het geld gekeken heb. Doosan is zeker niet de goedkoopste
+1
105ls78
@brauheist echt jammer is dat he.
Veel succes met de beslissing.. we wachten af 🙂
+1
mdoornekamp
@brauheist ik ga er vanuit dat zo'n Liebherr kwa prestaties niet onder doet voor de concurrentie. Is de hydraulische druk ook gelijk van beide machines?
brauheist
@mdoornekamp druk is gelijk. De hydrema is een 16 tonner en de liebherr een 914
+4
catfan55
@brauheist toch zuur man dat ze het niet voor elkaar kunnen krijgen. Je stapt vol goede moed ergens in en dan valt het tegen, dat is niks aan. En een boel stress & kopzorgen

ik snap dat je naar de Hydrema kijkt, het is een leuke kraan, maar ik vraag me af of je niet happier bent met een “A merk” (bij gebrek aan een beter woord)
Ze zijn misschien nu goedkoper, maar na 2-3-5-7 jaar nog steeds? Inruil bij x uren? Onderdelen verkrijgbaarheid? Kennis van service & onderhoud?
Met een liebherr 914 sta je nooit langer stil als 12 uur want 95% van onderdelen zijn in NL, en de overige 5% in Duitsland. Plus alle kennis hebben ze in huis door jaren lange ervaring met het merk.

Ik heb zelf altijd met veel plezier met Cat, en vooral Volvo gedraaid en was van beide altijd erg onder de indruk, zowel machine als dealer. Te weinig ervaring met liebher om er een oordeel over te vellen, maar dat zijn ook goede kranen, anders waren en niet zoveel van.

Aanschafprijs & Brandstofverbruik zijn de eerste dingen die je ziet maar zijn niet alles zeggend. Voor ons is John Deere zeker niet de goedkoopste trekker in aanschaf, en qua brandstof verbruik zijn ze ook niet zuiniger als een ander, maar het zijn voor ons de goedkoopste trekker per draai uur keer op keer weer.

Succes met de keuze en we zien het hier vanzelf wat het geworden is 😀
+1
brauheist
@catfan55 klopt helemaal, heb nog genoeg om over na te denken
+1
john deere 7810
@brauheist

liebherr of volvo nemen. behoud zijn waarde.
brauheist
@john deere 7810 heb ooit volvo 160 c gedraaid kon er mee afwerken maar lag niet lekker in de hand bij mij
john deere 7810
@brauheist

die doosan's hebben hier allemaal het zelfde probleem met afwerken.
brauheist
@john deere 7810 blij te horen dat het niet aan mij ligt😂
baggerfarher
Succes met proberen guus. Hoop voor je dat je niet te lang moet wachten...
brauheist
@baggerfarher valt mee 6 tot 8 maanden😜
baggerfarher
@brauheist das toch normale wachttijd..
+1
brauheist
@baggerfarher 3 maanden later dan eerst gezegd
A.H.S.
Mag hopen dat er verder geen handwerk op dit talud hoeft te worden uitgevoerd.
Wij komen dit soort situaties ook tegen,waar een hek in de teen van een steil talud staat,vaak loopt het dan aan de andere kant ook nog net zo steil door in een diepe sloot.
Enorm vervelend met aanplanten en onderhoud,of met maaien met een bosmaaier,het verwijderen/zagen van boomopslag uit het hekwerk en het verwijderen van zwerfvuil.
Of mocht het beklinkerd worden,met onkruid verwijderen,borstelen branden.

Heb me wel eens afgevraagd waarom er nooit eens een paar vlakke paadjes(3m van elkaar) wordt gemaakt op een steil talud waar je later niet machinaal meer bij kunt,zodat je vanaf dat paadje,naar boven en beneden kunt aanplanten/bosmaaien.
baggerfarher
@A.H.S. dat is met het maken veel te veel gepruts...😆. en dan moet een tekenaar/architect er elke 3 m 2 lijntjes meer op zetten.. en daarbij is het vaak "rest" terrein op een plan om de hoogtes te overbruggen. Dus dure grond. Extra plaatje van een halve m breed is dan wel dure industrie grond.
brauheist
@A.H.S. het talud word verder naar achter wel flauwer, hier komt nog een laag grond overheen hoogstens de grondwerker een keer langs het hek harken.
Mijn bak heeft geen schuine kant dus op deze steilte is het wel lastig
+1
A.H.S.
Klopt, dat het vaak restgrond is,meestal als het hekwerk overwoekerd is met hop/bramen en de bomen met het gaas vergroeid zijn,mogen wij komen om het weer schoon te maken na klachten van doorgroei v/d buren.
Maar als je voor de zoveelste keer bent uitgegleden/gevallen van zo'n hoog steil talud,ga je wel eens denken zou dat niet wat onderhouds vriendelijker aangelegd kunnen worden.
Vorig jaar nog uitgegleden van talud met bosmaaien over een losgemaaide pluk gras,voorover gevallen op stelcon platen,knieën kapot,bosmaaier stuur krom en een paar dagen zere rug en arm.
Later dat jaar zelfde manier alleen talud methalf verwaarloosd beklinkerd gedeelte toen net niet in de ijssel gevallen 😒
+1
baggerfarher
@A.H.S. dat geloof ik zeker dat dat altijd kut is... maar mijn ervaring is dat je er wel wat kan zeggen. Maar 99%van de keren wordt er niks aan veranderd. En het is dan vaak zo staat het op tekening dus zo maken we het. Als ze het anders willen moet eerdt de tekening aangepast worden voor dat het veranderd wordt. ( vooral waar ik werk duitsland) daar wordt niks veranderd voor dat de architect/ opdrachtgever/betaler toestemming heeft gegeven..Tis meestal toch van das voor later.... en geen architect of uitvoerder die met het maaien op zijn bek gaat of 3 weken thuis zit vanwege rugklachten. Gewoon omdat ze dan niet meer in beeld zijn...
Bij oplevering is gewoon het goedkoopste/snelste wat dan geld.
A.H.S.
@baggerfarher Klopt,het verandert vaak pas als de architecten/opdrachtgevers het zelf zouden moeten doen/onderhouden.
+1
brauheist
@A.H.S. waar ik met de kraan sta is een grote parkeerplaats, aan het begin is deze op dezelfde hoogte als de weg aan de andere kant van het hekwerk. Ze leggen de parkeerplaats op 1 hoogte aan, de weg langs het hekwerk loopt omlaag en de parkeerplaats niet, optimaal ruimte benutten en dan krijg je idd van die taferelen zoals op de foto. En precies wat Bagger-fahrer zegt een Duitser wijkt niet gauw af van een plan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Doosan DX140W (kraan) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!