Foto van een Massey Ferguson 3065Foto uit de mijn oude doos .  1989 staat er achter op de foto. De handel in hooi in stro ging me goed af , toen ik mijn loonbedrijfje begon .  Vooral de paarden manege

Massey Ferguson 3065

+12
Massey 2705
Foto van een Massey Ferguson 3065

Foto uit de mijn oude doos . 1989 staat er achter op de foto.
De handel in hooi in stro ging me goed af , toen ik mijn loonbedrijfje begon . Vooral de paarden maneges waren goede klanten.

Reacties

+4
Pauls
@Massey 2705 Zo'n foto's doen me ook terug dromen naar de jaren 90, elk jaar zo'n 10.000 pakjes maken en er zo'n 2000 zelf opladen, de overige werden af land opgehaald, ook vooral door paardenmannen, die kwamen dan 1 vrachtje halen soms 50 pak, soms 100 pak, heel soms was er eentje met 200 & een enkele koeboer tot 800 a 1000 naargelang er nog over bleef. Hoeveel heb je er hier per vracht mee ?
+3
Massey 2705
@Pauls het was zeker een mooie tijd. Met deze wagens namen we ongeveer 450 pakjes van 20 kg mee per combinatie.
Ik koopte stro van een akkerbouwer uit de omgeving van Den Briel . Dan terug weer richting de randstad . Overvaren bij Maassluis en weer naar huis toe. Later hadden we grotere wagens en gingen er 650 mee naar huis.
+1
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Het was toen ook al Mf zie ik wel. Mooie foto's man
  • 👍👍👍👍👍👍
+1
Pauls
@Massey 2705 Das een beetje meer dan wij konden vervoeren op onze toen al oude spullen, een kar van 3,5 op 1,7m gingen zo'n 100 op en een wagen van 5,5 op 1,8 m gingen zo'n 160 op, 6 lagen hoog. Als het 7 hoog gestapeld was, ging het op sommige plaatsen onder de elektriciteitskabels als je soms aan de overkant van de weg tegen de palen aan kon rijden, en dan konden er een 30 meer mee. Het verkeer was toen nog niet zo druk. We waren vaak met z'n 2 om de combinatie te laden, vader stak op en begeleide de trekker in z'n 1 laag tussen de op te rapen balen door, ik stond te stapelen, en moest de combinatie over straat rijden, als er iets af viel was het mijn eigen schuld, we zekerden vroeger geen enkele wagen.
+4
Rondeutz06
Mooie foto uit een mooie tijd toen kleine baaltjes nog normaal waren. Ik leverde ook wel hooibaaltjes aan maneges maar ik herinner mij wel dat de meeste wel zeer kritisch op het hooi waren, ik heb er wel eens 800 terug gehaald omdat hij de afgesproken prijs niet wilde betalen. Word je niet blij van
+3
Pauls
@Rondeutz06 Dan was het bij ons iets makkelijker, iedereen kwam zelf halen, en direct op veld betalen, anders bleef de lading op veld en konden ze zelf afladen, maar is nooit gebeurd. We waren al tevreden met omgerekend 0,5€ per pak van 12,5 kilo toendertijd. mijn vader belde smorgens op dat ze vanaf bepaald uur mochten komen laden, en ging zelf pakjes maken en zorgde voor de afhandeling zodat er maar maximum 4 of 5 man op een perceel konden laden. Ikzelf was toen nog met de maaidorser aan't rondrijden en als de kar vol was ging mijn vader die ook weg doen, lossen duurde ongeveer 1 uur, had ik de bunker vol dan begon ik ook met de pers rondjes te rijden, schone tijd met die kleine pakjes. We waren toen zo druk in de weer dat we geen tijd namen om foto's te maken.
+4
Rondeutz06
@Pauls zoals ik het begrijp ging het bij jullie om stro, wij hadden hooi, dat werkt vaak nog wat na.
+3
Pauls
@Rondeutz06 Ja klopt, uw verhaal ging over hooi, mijn over stro.
+3
Massey 2705
@Rondeutz06 op deze foto waren we stro aan het halen.
Maar in de zomer deden we ook veel hooi . De meeste boeren uit de omgeving stopte er mee . Of vertrokken naar het noorden van Nederland, nadat ze uit gekocht waren door de overheid. Het land kwam tijdelijk vrij , en dat huurde ik van BBL , of natuur monumenten. De eerste jaren kon je er goed hooi winnen voor die paarden manages. Later werd het land ,,schraal,, en werd het zuring en stekels troep. ...
Net als bij jouw ook wel eens gehad dat het mis ging bij de klant. Een manege is geen boer waar je een afspraak mee maakt......
Maar meestal ging het goed.
+3
Rondeutz06
@Massey 2705 het is jammer dat die boeren daar weg moesten maar jij kon mooi instappen door hooi te maken op dat tijdelijke land en dat weer goed te verkopen voor de paarden. Voor zover ik het mij kan herinneren waren de prijzen toen ook top voor goed hooi thuisgebracht.
+7
Massey 2705
@Rondeutz06 ja , het was een mooie polder bij ons. Het bestemmings plan van de provincie gooide al mijn toekomst plannen in het water.......!
Veel te verkopen had ik niet . En de taart moest met velen gedeeld worden. Dus alles op alles gezet , zelf veel verdienen en van de tijd gebruik maken. Die lui van natuur monumenten met hun geite wolle kousen ideen , kon ik niet veel mee.....!
Dus snachts kunstmest strooien om wat meer hooi te kunnen winnen.... ! maar dat verhoging van het waterpijl , maakte het steeds moeilijker goed hooi te maken voor die paarde lui.
Ik was er zelf ook wel klaar mee.
Tijd om een beslissing te maken , blijven en aan passen , of de boel verkopen , en weg wezen....!
Ik was 29 , besloot te stoppen en te emigreren.
Ik kijk nu met plezier terug naar de fotos. En ben er wel achter gekomen dat het overall wat is....!
Maar het gaat ons goed. Er is veel om dankbaar voor te wezen.
+3
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Dat had ik ook al ontdekt Jaco. Overal is wel wat hoor. In Australia was het ook niet altijd fantastisch. Toch ik denk dat jij daar in Canada niet verkeerd zit.
+2
Massey 2705
@cyrus-van-gelder het is overall wat ..! Maar het gaat ons goed hier . En onze kinderen hebben een mooie toekomst. Je moet het overall toch zelf doen. En hier heb ik als varkens houder kunnen boeren zonder die overmatige regel geving van de overheid.
+4
Rondeutz06
@Massey 2705 het is mooi dat het je goed gaat Jaco en dat je achteraf een juiste beslissing genomen hebt. Ik heb ook jarenlang gedacht om een deeltijdbaan naast de boerderij te kunnen doen maar nooit de stap kunnen nemen. Ik heb bijna 40 jaar koeien voor de hobby gehouden met op het laatst 25 ha vaarland erbij naast een volledige baan. Ik ben begonnen met één kalfje en 3ha land, hooi en gras haalde ik van de wegbermen en uit parken. Er kwam bij ons ook land vrij door stoppende boeren en ik pakte ook alles wat ik pakken kon. Toen ik het bericht kreeg dat mijn knieën versleten waren en het vele werk mij tegen begon te staan hebben we besloten om de boel in 2 jaar af te bouwen en helemaal te stoppen, een beslissing waar ik geen seconde spijt van heb gehad, ik geniet nu volop van mijn deutzen.
+4
Massey 2705
@Rondeutz06 ja Ron , bij Jaco werk ook niet alles ,,soepel,, meer hoor ! En ik doe het nu ook knap rustiger aan. Nu ook is meer tijd voor dingen als tractor fan en vakantie. Maar ik heb het altijd met plezier gedaan . Me zoon een beetje in de weg lopen ....! Haha waar hij trouwens mooi gebruik van maakt.....😅
Nu ik ouder word , heb ik toch nog wel eens heimwee naar een mooie groene polder , met slootjes en boerderijtjes . In je hart blijf je toch , waar je op gegroeid bent en goede herinneringen aan heb.
+4
Pauls
Quote Reactie van @Massey 2705:
bij Jaco werk ook niet alles ,,soepel,, meer hoor
Dat gevoel ken ik ook, de 50 voorbij, begint alles wat te haperen, in de kop voel je je 20 maar de knoken zeggen 80 ...
+4
Massey 2705
@Pauls haha , ja dat is mooi omschreven ....! En die koude winters bij ons helpen ook niet echt....!
cyrus-van-gelder
@Pauls komt me heel bekend voor
  • 🥴🥴🥴🥴🥴🥴
+4
Rondeutz06
@Massey 2705 haha leeftijdsgenoten he, als je in NL op vakantie bent kan ik je een mooie vaartocht aanbieden door de typische polders hier. Gaat hier hetzelfde met zoonlief 👍
+5
Massey 2705
@Rondeutz06 die vaartocht lijkt me mooi ....! We houden zeker contact. En die groene Deutzen wil ik wel eens van dicht bij zien dan....!
+3
Rondeutz06
+5
Pauls
Quote Reactie van @Rondeutz06:
Gaat hier hetzelfde met zoonlief
Ja da is hier ook het geval, kan af en toe rekenen op een middagje komen inspringen,zodat de trekker niet stilstaat, en ik kan eten, en dan mag ik verder zodat de tank toch leeg raakt op een (lange) dag werk
+5
@Massey 2705 Mooi foto Jaco. Dat terug denken aan vroeger herken ik, ook aan de tijd op de boerderij van mijn oom in de schoolvacantie,s.
+5
Massey 2705
@tractor junkie xl die herinneringen kan niemand je afnemen Wim . Mooi aan blijven terug denken . Maar we moeten vooruit , dus ook weer niet te lang bij stil blijven staan hoor !
Mag je alweer fietsen buiten ?
+3
@Massey 2705 Jaco mag ca. 10 km fietsen op dit moment. Als het dotteren aanslaat woensdag mag ik meer.
+2
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Dan blijf je in je hart toch een Hollander Jaco. Kun je dat typische Zuid-Hollandse taaltje nog ? Niet dat ik er een hekel aan heb hoor
  • 😉😉😉😉😉😉😉
+1
steyrlanzboy
Mooi
+3
kramer
Mooi werk en een mooie foto.
+4
Wilco vd Kuilen
Mooie foto en een mooie tijd! Die handel blijft prachtig als je er gevoel, lef en kennis voor hebt!
+4
Massey 2705
@Wilco vd Kuilen ik had aardig de tijd in mee ! Veel paarden maneges kwamen in de buurt van de randstad. En die lui , kun je met een goed verhaal wel wat winst rekenen. En als ze ,,onbespoten,, stro wilde hebben , Dan was het onbespoten .....! Haha. Maar wel voor meer prijs natuurlijk....!
Uit niets ben ik begonnen , in 87 en toen ik stopte in 95 verkocht ik zo,n 50 combinaties stro per jaar. Alles met oude vracht wagen hangers , een zelf gefabriceerde rem op 1 as , een paar lichtjes er op en rijden maar....! Nooit echt aangehouden , of ongelukken gemaakt. Het was ook nooit mijn plan het lang te doen . Ik wilde zo veel mogelijk verdienen , en mijn eigen boerderij beginnen in de varkens houderij.
Dit was een mooie tijd.
+4
Wilco vd Kuilen
@Massey 2705 Geweldig hoe je het beschrijft😄 Ik zie wel wat overeenkomsten met mijn kameraad. Je moet gewoon altijd goede kwaliteit leveren, de kritische maar nette klanten koesteren en de kritische die slecht betalen niet meer naartoe gaan.

Bij ons lopen ook alleen maar oude aanhangers waar je eigenlijk niets op af kunt schrijven. Door ze simpel op te knappen beur je er altijd meer voor dan er voor betaald is. Er zit enkel geld in de hooibouwmachines, verreiker en klemmen. Hierdoor zit je inderdaad niet vast aan lange terugverdientijden.
De handelaren bij mij in de buurt met goede kwaliteit hoeven geen reclame te maken, kleine baaltjes goed hooi en stro is altijd goed te verkopen.
+2
cyrus-van-gelder
@Wilco vd Kuilen Dat kun je echt wel kwijt ja. En oude aanhangers hoeven echt niet slecht te zijn hoor. Ik heb de mijne voor 50 euro gekocht, ik had nog knappe ladewagen banden. Nieuwe bodem erin en de verlichting gerepareerd. Verlichtinghad ik van Opa geleerd. Die hele schammelkar heeft me misschien net 100 euro totaal gekost. Heb wel gezien wat een knappe me kosten moet. Schrok me de rambam.
+2
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 mooi verhaal over dat onbespoten stro
  • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Quote:

    Een beetje mee kletsen met die geitenwollen sokken fruitcakes. Ik zou dat nooit doen hoor
    • 😈😈😈😈😈😈
      ( ja wel dus)

+5
a3vandiejen
Prachtige spullen, mooie foto.
+4
Massey 2705
@a3vandiejen bedankt Adrie. Ik was er ook trots op toen der tijd. En kijk er nu met plezier op terug.
+4
a3vandiejen
@Massey 2705 Lees nu aandachtig het verhaal hierboven, heel mooi hoe je dit bij elkaar geknokt hebt.
Mijn maat waar ik al 25 jaar mee lijmt gaat over drie jaar voorgoed naar balie..die is het hier helemaal zat de regels.
Hij is getrouwd met een Indonesische en heeft daar 18 jaar geleden een huis laten bouwen.
Hij is nu 52, en heeft altijd gezegd als ik 55 ben vertrek ik.
Zal hem missen maar kan hem geen ongelijk geven.
+2
Massey 2705
@a3vandiejen dan heb jij toch ook weer een mooi vakantie adress op balie ! Na zoveel jaren samen werking , heeft hij vast wel een logeer kamer ! 😉
+3
a3vandiejen
@Massey 2705 😃Ja hij zegt al jaren dat ik mee kan, maar vindt het veel te ver vliegen.🙈😅
+5
Hidde Gröniger
Prachtig plaatje
+3
John89
Mooie foto! Zal wel een mooie tijd geweest zijn.
+2
RVM
Hele mooie foto
+2
MF 2725
Prachtige tijd en 2 mooie combinaties.
+4
Massey 2705
@MF 2725 was zeker een mooie tijd .....! En alles veel makelijker, met minder regeltjes.
+1
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Daar ben ik zelf een hele grote fan van!!! Al die regels vind ik zo geweldig fijn
  • 🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪
+1
MF 2725
+1
Massey 2705
@MF 2725 ja , ik vraag me ook af waar dit van daan komt.......
MF 2725
@Massey 2705 Zo te zien, heeft Sjoerd het al verwijderd.
Dat soort spam zie je regelmatig op Social Media. 😞

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3065 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!