Foto van een Massey Ferguson 158 met Miedema kieper. Gisteren een beetje aan het opruimen geweest thuis, mooie gelegenheid om de kieper eens achter de 158 te proberen.

Massey Ferguson 158

+4
vjenneMFfan
Foto van een Massey Ferguson 158 met Miedema kieper. Gisteren een beetje aan het opruimen geweest thuis, mooie gelegenheid om de kieper eens achter de 158 te proberen.

Reacties

+4
a3vandiejen
Prachtig.
+3
bob de bouwer
Mooie Massey-Ferguson
+4
Hidde Gröniger
Mooie combinatie
+4
Rondeutz06
Mooi hoor
+4
hooidonk
Dat is een mooie combinatie zo!
En? Tevreden over hoe het ging?

Is dit een 8-tons kieper?
+3
vjenneMFfan
@hooidonk ja, beide ongeveer even oud. Kieper is een Miedema 85 uit 1975 als ik het goed heb, de trekker is van 1976.
Het kiepen ging op zich prima, maar het duurde wel erg lang voor de bak weer naar beneden gezakt was… dat gaat met onze andere trekkers een stuk sneller. Verder heb ik de bak niet echt vol gehad, dus daar kan ik niet zo veel over zeggen en voor op de weg mis ik dan toch eigenlijk ook nog wel een paar spiegels.
hooidonk
@vjenneMFfan
Mooi setje zo bij elkaar!
Ja, ik merk bij ons kiepertje zowel met kiepen als zakken ook veel verschil tussen de 155 en de 35.
Dat zit volgens mij ook vooral in het ventielenblok.

De spiegels mis je dan wel, je zou nog kunnen gaan staan om over de bak te kunnen kijken.
Ik zit wel eens te denken om twee kleine spiegeltjes op de spatborden te maken, net als Adrie op z'n Same heeft.
wilbertkw
@vjenneMFfan heeft deze trekker een dubbel werkend ventiel? Dus als je de kieper laat zakken eigenlijk druk op de retour zet . En dan gaat het zakken ook niet sneller.
+1
vjenneMFfan
@wilbertkw nee, een enkelwerkend ventiel. Je kunt met een hendeltje kiezen of je de hef wilt bedienen of dat ventiel. Maar alle olie moet dus ook weer terug door dat ventiel. Er zit daarnaast ook nog een drukloze retour, maar daar kun je in dit geval niets mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 158 en hebben de trefwoorden poseren en kiepen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!