Foto van een Massey Ferguson 6465 Dyna-6. Laatste mest op het land liggen, het veenland is altijd wat later ivm de nattigheid. Ook bijna het slechtste land in die polder, maar het viel me nog alles me

Massey Ferguson 6465 Dyna-6

+2
mf 6150
Foto van een Massey Ferguson 6465 Dyna-6. Laatste mest op het land liggen, het veenland is altijd wat later ivm de nattigheid. Ook bijna het slechtste land in die polder, maar het viel me nog alles mee

Reacties

Rondeutz06
Ligt er in de Haarlemmermeer ook veengrond?
mf 6150
@Rondeutz06
Jazeker, bij vijfhuizen. Waarvan een deel 'oud' land is dat bij de Haarlemmermeer is getrokken na de drooglegging. Tenmiste, dat is mij verteld.
Maar deze foto is een eind verderop gemaakt in een andere polder.
+1
Rondeutz06
@mf 6150 oja inderdaad, kromme spieringweg
mf 6150
+1
CaseCS130
Nieuwe Schouten bemester? Of had je die er altijd al achter?
mf 6150
@CaseCS130
Derde seizoen voor deze bemester, hiervoor hing er een wasbord (tobroco) aan. Opzich was dat vrij simpel maar de verdeling was niet optimaal en veel gesmeer. Mest lag ook op het gras en nu ertussen.
+1
CaseCS130
@mf 6150 Oh, ziet er nog als nieuw uit 👍. Nog op en aanmerkingen over? Of een perfecte machine?
mf 6150
@CaseCS130
Tot nu een prima machine, wat onderhoud betreft is er natuurlijk nog weinig te zeggen. Enige nadeel is wel dat de luchtafsluiting niet naar wens werkt doordat de lucht wordt genomen van de vacuümpomp en dus te weinig druk krijgt. Het zou beter zijn om luchtremmen op de trekker te hebben en daar de lucht van te pakken.
En er wil wel eens een stukje van een klauwklosje in de verdeler blokkeren. Dan heb je even werk😅
CaseCS130
@mf 6150 Die verdeler heeft helaas elk merk last van, of je moet met voorsnijders/stenenvangers werken. Die luchtafsluiters is ook wel wat een aparte keus van hun. Benieuwd of dat ook lang mee gaat. Hydraulisch heeft ook wel z'n nadelen op die plek, cilindertjes rotten altijd na verloop van jaren.
+1
casejxu
@CaseCS130 grote voordeel is dat je die slangetjes niet steeds klem knijpt. En dar is het punt waar ze vaak lek gaan. Maatje heeft zelfde bemester en lucht op de trekker. Wil niet anders meer!
mf 6150
@CaseCS130
Ja klopt, ach je word er vanzelf een soort handig in😅 wel al een keer gehad dat ik ergens kilometers van huis sta en de sleutels die ik nog heb uit 't kistje zijn gehaald haha. En net wat @casejxu zegt, je knijpt de slangen niet dicht en wanneer je de tank niet gebruikt staan ze gewoon open.
+1
CaseCS130
@mf 6150 @casejxu werkt het met een klep dan? Geen idee hoe het precies in elkaar steekt. Dat afknijpen van de rubbers is bij hydraulisch idd een puntje. Wij hebben er een kogelkraan tussen zodat ze ook open kunnen blijven staan bij weg zetten.
+2
casejxu
@CaseCS130 ja en dan kan je optioneel met meerdere kleppen werken om sectie schakeling te hebben
fendt308-driver
Quote Reactie van @mf 6150:
En er wil wel eens een stukje van een klauwklosje in de verdeler blokkeren. Dan heb je even wer

Verdeelmolen achteruit laten lopen klep onder los trekken en weer door?😅 als hij vast gaat zitten/slecht verdelen door troep word het tijd om je mesjes na te kijken
mf 6150
@fendt308-driver
Was vanaf nieuw al, er zit dan meest een stukje van een klosje muurvast half in een gaatje van een slang. Meestal gebeurd 't met inzetten.
Kan de verdeler alleen achteruit laten draaien door de slangen om te schroeven, dat is meer werk dan de zijkant open te maken
+1
fendt308-driver
@mf 6150 ah oke dat is lastig. Bij ons is het een druk op de knop. Maar bij ons zit die ook wel dicht af en toe
rommert14
@mf 6150 beste tank ook
+1
mf 6150
@rommert14
14 kuub

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6465 Dyna-6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!