Foto van een Fendt 211 Vario, pitrus maaien in natuurgebieden.. Foto is geplaatst door MulderDeutz1 op 15-03-2022 om 19:21:21, met 36 reacties.

Fendt 211 Vario

+4
MulderDeutz1
Foto van een Fendt 211 Vario, pitrus maaien in natuurgebieden.

Reacties

YaMaGa
Deze is mooi zo, wat voor breedte maai je met deze in 1 gang?
+1
MulderDeutz1
@YaMaGa Splinternieuw, achter 2.80 en voor 3 dacht ik
+1
Terwisscha
Deze trekker laatst afgeleverd door Martien Visser?
Trekker om verliefd op te worden.
MulderDeutz1
@Terwisscha Ja, 106 uren oud
rommert14
@Terwisscha een mini 900 serie 😅
Terwisscha
@rommert14 ja jij zou sneller een 900 kopen. Ik niet. 😜
rommert14
@Terwisscha haha, het wordt hier niet snel fendt, wel alle maten mf van 90 tot 300 pk. 3 cilinders 4 cilinders 6 cilinders, van alles wat hier.
Terwisscha
@rommert14 ja? Toch nog wel wat werk voor een trekker van 90 pk? Voer aanschuiven of zo dan?
+1
rommert14
@Terwisscha nee de 90 pk 3 cilinder staat permanent voor de 8 tons zandstrooier, niet veel uren, maar we hadden een wat kleinere cabrio ervoor nodig zodat je wat makkelijker kan sturen tussen de boxen, paden zijn niks te breed namelijk
YaMaGa
Ik ben toch eens benieuwd hoe zo'n trekkertje zich gedraagd. Ik vind ze zon mooi formaat voor het vermogen die ze hebben 🙈
Terwisscha
@YaMaGa mooi wendbaar ja. Alleen jammer dat het een 3 cylinder is.
J asper
@Terwisscha Als opvolger van je C ben je beter af met die je laatst had🙈
Terwisscha
@J asper hoezo dat?
De vorige generatie 200 vario lijkt mij wel wat. Die heeft geen Fendt one bediening. Die gewone vario vindt ik al moeilijk genoeg.
J asper
@Terwisscha Dacht dat je wel wat genezen was van net een slag te licht kopen, en een 300 vario is even duur.
Terwisscha
@J asper een slag te licht kopen? Waar haal je die info vandaan?
200 vario is veel luxer uit te voeren. Elektrische hydrauliek ventielen, loadsense pomp enz. Bij de 300 vario moet je dan alweer naar de power/ profi uitvoering. Al die keuzes tussen type's en merken 🙈🙈
Maar blijven nog even door rijden met de 308 hoor
J asper
@Terwisscha iedereen zijn ding maar mij niet gezien, best goede trekker aan onze c gehad maar missen hem ook niet. Voor ons(jullie) werk niet geschikt.
Terwisscha
@J asper ach ja elke trekker heeft wel eens wat. Maar wel netjes opgelost altijd.
J asper
Quote Reactie van @Terwisscha:
Maar wel netjes opgelost altijd.

??
Terwisscha
@J asper als er iets mee was, kon je wel een leen trekker mee krijgen. Sorry stond er niet goed
Fast Eddy
@Terwisscha

Niks mis mee met dat motortje. Alleen roken ze in de eerste 200 vario`s wel snel als ze belast worden. Ik heb het idee dat er meer vechtlust in zit dan in andere 3 of 4 cilinder motoren.
J asper
@Fast Eddy Zijn wel mooie trekkers, maar naar mijn mening ben je voor allround hoofdtrekker op een normaal doorsnee melkveebedrijf beter af met een slag zwaarder.
Terwisscha
@Fast Eddy dan zie je tenminste dat ze er voor werken. Die 800 en 900 serie hoor je bijna niet meer.
+1
Fast Eddy
@Terwisscha

Dat zal best. De 211 waar ik op heb gereden rookte constant zwart bij middelzware belasting. Schijnt een kwaaltje te zijn. Zo`n rookpluim lijkt mij niet wenselijk als je aan het voeren of stro instrooien bent in een stal.
+1
Terwisscha
@Fast Eddy op middelzware belasting is niet goed nee. Als de trekker er op de knieën voor ligt dan is het een ander verhaal🙈🤣
Stefan1046
@Fast Eddy motertje van die 200's is vrij fel als ie goed los is. T nadeel blijft dat het een 3cil. is en de voortrein licht gebouwd. Vooral voor dit soort werk.
Terwisscha
@Stefan1046 Dit moeten ze toch gewoon kunnen hebben ? Als dit eigenlijk al niet kan..
Stefan1046
@Terwisscha @Fast Eddy Zware eerste snede met een 3.10 front en 2.80 achter. Vooral de overbrenging van de front-pto is gevoelig. Daarnaast veel balen rijden met de voorlader, komt er erg op aan.
Fast Eddy
@Stefan1046

Goed smeren kan een hoop voorkomen. In het buitenland vind je bijna geen 200 zonder voorlader en maaien in de bergen doen ze meestal alleen maar met een frontmaaier. Of je verwacht en eist teveel van de trekker. Of je moet een serie hoger gaan (300).
+1
Terwisscha
@Stefan1046 met welk merk / trekker met voorlader komt het er niet op aan? Toch gewoon hoe je er mee omgaat. Ga je er ruig mee om, dan gaat het snel kapot.
Fast Eddy
@Stefan1046

Wat voor soort werk bedoel je?
+1
Jan mf6465
Prachtig met die banden.
Fast Eddy
Is hij een stuk ruimer dan de vorige 200 cabine?
Het land is een stuk droger als het land van SBB hier in de buurt. Ik denk dat 60% tot 70% met rupsmaaiers gemaaid wordt hier in de buurt.
+2
MulderDeutz1
Vandaag met de oudere broer op pad

(klik om te vergroten)

Terwisscha
@MulderDeutz1 Ook nog lage druk in de banden? Met zulke brede banden onder de trekker, gaan ze hol lopen zodra je lager in druk gaat of niet?
+1
MulderDeutz1
@Terwisscha Geen idee van, je rijdt over water met dit ding zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 211 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!