Foto van een Massey Ferguson 6713S met een Treffler wiedeg. Kijken wat we mechanisch aan onkruid kunnen opruimen in de wintertarwe tov chemische bestrijding. Wiedeg hebben we gehuurd

Massey Ferguson 6713S

+2
reinder-mf
Foto van een Massey Ferguson 6713S met een Treffler wiedeg. Kijken wat we mechanisch aan onkruid kunnen opruimen in de wintertarwe tov chemische bestrijding.
Wiedeg hebben we gehuurd

Reacties

2850Johndeere6R
Lijkt me wel een mooie machine die wiedeg
+1
reinder-mf
@2850Johndeere6R jazeker een prachtig apparaat. Als je biologisch bent nummer 1 werktuig volgens mij!
O N
@reinder-mf lijkt niet veel meer recht te staan na de bewerking ? of is dat een vertekend beeld ?
BvdD
@O N het ziet er soms een beetje mal uit. Maar de meeste gewassen kunnen er prima tegen. Zelfs uien van 5cm hoog kan je eggen. Mits je de eg goed afsteld. En traag rijdt
reinder-mf
@BvdD klopt idd wat je zegt die tarwe zie je niks aan. Denk zelfs dat het positief is voor de uitstoeling om hem wat te plagen met bijvoorbeeld een rol, sleepslang of zon eg
+2
Ritchie
Poah wat een machine he 👍 👍 De beste onder de wiedeggen.

Hij staat alleen nog niet helemaal waterpas 😁
reinder-mf
@Ritchie ja idd monster machine. Ja recht stellen is wel een dingetje. Vooral ook omdat het land niet helemaal vlak is. Is pas tweede helft van november gezaaid waardoor je wel eens een spoortje hebt wat iets nagezakt is.
Ritchie
@reinder-mf

Buitenste steunwiel een gaatje lager zetten wil in extreem geval wel eens helpen. Doe dat zelf niet graag maar met zulke tarwe moet dat goed kunnen.

Welke tandspanning rijdt je nu?
reinder-mf
@Ritchie ja dat zou inderdaad kunnen alleen een baantje verderop is het weer anders.

Reed hier op tandspanning 4
+1
deufi
Hoe breed is deze? En goed bevallen?
+2
reinder-mf
@deufi 13,5 meter. Zal het nog een paar keer moeten herhalen en dan beoordelen of de tarwe schoon blijft..
+1
deufi
@reinder-mf houd ons op de hoogte. We zijn benieuwd.
+1
reinder-mf
@deufi na 3 keer eggen is de tarwe brandschoon gebleven 😄💪🏻
deufi
@reinder-mf dat klinkt goed. Ook dit jaar het weer voor eggen ook wel mee gehad natuurlijk.
+1
reinder-mf
@deufi klopt dat is waar, alleen ik ben de tweede keer wel bijna uitgeregend. Dus het valt ook wel ietsje mee. Komend jaar weer een poging wagen. Bevalt me wel goed, je plaagt de wortelonkruiden ook niet meer in het voorjaar dus je kan ze in de zomer makkelijker pakken met groeistoffen
Wat een machine!
Hoeveel onkruid bestreidingen bespaar je met 3x eggen? Is het economisch recht te rekenen, of is het om minder chemie te hoeven gebruiken en voor te bereiden op te toekomst?
+2
reinder-mf
@ronald-deutz-fahr hiermee heb ik 1 keer spuiten bespaard met een mix van 3 middelen met zowel contact- als bodemwerking. Qua kosten zal het niet veel uitmaken want als je zo’n eg moet kopen ben je ook pittig wat € verder. Ik heb deze eg gehuurd afgelopen seizoen. Ik was vooral benieuwd of het een mogelijkheid is om zo voorjaarsonkruiden te bestrijden en hierdoor beter wortelonkruiden aan te pakken in de zomer zoals melkdistels. Daarnaast hebben kruisbloemige groenbemesters vaak last van de bodemherbiciden die in het voorjaar worden toegepast. Deze groenbemesters zaaien we graag vanwege de resistenties tegen Bietencystenaaltjes.
@reinder-mf duidelijk! Mooi dat het eerste jaar al geslaagd is.
Ben je nog van plan om andere gewassen proberen te wiedeggen?
+1
reinder-mf
@ronald-deutz-fahr nee mechanische onkruidbestrijding in bieten of uien zie ik weinig in

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6713S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!