Foto van een Farmax Spitmachine en Kongskilde zaaimachine, bezig met gerst zaaien. Foto is geplaatst door Koiter op 19-03-2022 om 17:26:38, met 15 reacties.

Farmax Spitmachine

Koiter
Foto van een Farmax Spitmachine en Kongskilde zaaimachine, bezig met gerst zaaien

Reacties

+1
105ls78
Ziet er netjes uit.
+2
Jotke
Flink veldje!
+2
Koiter
@Jotke 15ha totaal, met een snelheid van 3,6km/h toch wel een dikke 14 uur zoet volgens de computer😬
+1
Jotke
@Koiter

Hmm... had het nog wat groter geschat maar das zeker een mooie groot perceel! 14 uur, das effe!
+1
Fast Eddy
@Jotke

Welkom in het Noorden. Hoe verder je naar het noorden gaat. Hij groter de percelen worden. Zo ook het uitzicht/vergezicht.
+1
Jotke
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Welkom in het Noorden. Hoe verder je naar het noorden gaat. Hij groter de percelen worden. Zo ook het uitzicht/vergezicht.

Ja kweet het. Niet alleen het noorden hoor. Hier in Brabant verschilt het al heel wat of je in het oosten of westen zit. Hoe meer richting Willemstad - Made enz, hoe ruimer het wordt.

Hier heb je ook wel percelen van rond de 10 hectare of meer maar niet veel en zo'n uitzicht maar op weinig plekken. Percelen van max 5 hectare zijn hier gewoner.
+1
huub
Waarom zo langzaam? Het lijkt niet echt zware grond. Ik zie ze hier met een Imants zo 7-8km/h rijden.
+1
Koiter
@huub naar mijn weten heeft Imants voornamelijk snelspitters, die kunnen inderdaad harder. Bij hogere snelheden gaat deze spitmachine golven, is niet gemaakt voor dergelijke snelheden
Fast Eddy
@Koiter

Heeft Farmax geen snelspitter?
radium45
@Fast Eddy Voor een snelspitter heb je ook een 100 pk extra nodig denk ik?
+1
EA_MF
@Fast Eddy zowel imants als Farmax maken beide. Meeste ‘normale’ spitmachines zullen intussen wel ingeruild zijn voor een ‘snelle’ mits dr een trekker van rond de 200pk voor handen is.
Fast Eddy
@EA_MF

Vragen die dingen zoveel vermogen?
+2
JD3010
Quote Reactie van @huub:
7-8km/h rijden.

Dan kan je toch ook een cultivator nemen?
+4
joozt
Waarom nog spitten op zo’n perceel? Het lijkt al brandschoon! Gewoon een voorzetwoeler en eventueel kopeg of triltand ervoor! Ben je in de helft van de tijd klaar!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmax Spitmachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!