Project

Schlüter s450

+4
Schluterfan
Project "6600" even "on hold" gezet... En weer de zin gevonden om hier aan verder te doen.

In tussentijd wel verder gestudeerd hoe ik alles wil of hoe het eruit moet zien. Elektrische installatie is al een heel eind ver. Tussendoor bij Tfer @schluterjanvansamang de Fritzmeier beugels opgehaald. Waarvoor dank dat ik deze mocht overnemen! Kom ik ook weer een heel eind mee. Nu moet ik wel nog de passende beugeltjes maken om het Fritzmeier Verdeck te monteren.
Tussendoor ook een ombouwset gevonden om de motor van "Spaltfilter" om te bouwen naar "Patronfilter". Daar was van de fabriek uit een set voor te krijgen omdat de Spaltfilter ook niet je van het is. Zo word het wel wat!

Ondertussen ook de maaibalk vanonder het stof gevist. Die heb ik eerst gemonteerd zonder hieraan wat te doen, kijken of de handel past zonder overal de snijbrander in te zetten. De maaibalk kwam volgens de kleur wel van een Schlüter vandaan, maar een jongere, getuige de montageplaat van de hydraulische cilinder. Maar ik kon ze wel monteren. Dus die ga ik ook reviseren en hopend ook goedwerkend te krijgen. Verder via Ebay nog een voorspatbord en beugel gevonden, kunnen we de andere lekker namaken...

Ook de hydrauliek krijgt vorm, zodat ik de maaibalk in en uit kan heffen. Ik heb hier een 3wegkraan tussen gemonteerd, zodat ik achterop een enkel werkend ventiel heb. Dat was in die tijd nog ongebruikelijk. Het leidingwerk voor de frontlader begint ook te vorderen...

Wordt vervolgt!

Reacties

Kosk123
Heb je het langlopende project weer opgepakt?
+1
Schluterfan
@Kosk123

Ja, we gaan het 4de jaar in... 😅
Martinsame
Leuk project benieuwd naar het eind resultaat
langeslagdiesel
Wat betreft de maaibalk. Wat voor merk is het? Rasspe ? Ik heb alle onderdeel nr op schrift om terug te restaureren naar origineel in het bouwjaar van de trekker. Of gewoon functioneel met door de tijd heen toe gepaste modificaties.
+1
Schluterfan
@langeslagdiesel

Ja inderdaad, dit is een Rasspe. De originele maaibalk heb ik helaas niet, maar deze was erbij.
langeslagdiesel
@Schluterfan veel gebruikt ja door schluter, Rasspe. Zal ff in de boeken kijken en een paar foto’s maken. Dan krijg je die in een PB als het me lukt. En anders hier.
langeslagdiesel
@Schluterfan welk bouwjaar is de trekker ?
Towaberg
Je weet nog wat gedaan, wordt vast een mooie trekker!
Knap werk 💪

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!