17 maart 2022 Foto van een New Holland T7.190 met Kverneland EG 100 4-schaarploeg.We zitten middenin de periode van voorjaarsploegen. Vaak rijden we dan eerst mest, wachten 3 dagen (anders stinkt je t

New Holland T 7.190

+4
PieterA
17 maart 2022 Foto van een New Holland T7.190 met Kverneland EG 100 4-schaarploeg.

We zitten middenin de periode van voorjaarsploegen. Vaak rijden we dan eerst mest, wachten 3 dagen (anders stinkt je trekker zo) en gaan dan ploegen. Na het ploegen is her dan de kunst om de grond te bewerken voordat het te snel uitdroogt. Op dit perceel hebben we achterop ongeveer 1,5 hectare in een vreemde vorm direct na het ploege geeegd. Daarna hebben we direct de achterste hectare vierkant klaargelegd om liatris te kunnen planten. Dat hebben we dan ook meteen gedaan.

Een dag later had het al zoveel gedroogd dat we de rest van het perceel aangereden hebben met de driewieler. De egcombinatie zat er nog achter. Daar hebben we alle tandjes van naar boven gedaan, zodat hij alleen op de rollen en egalisatieplaten liep.

Dit was de ploegcombinatie van mijn schoonvader en de vaste werknemer, maar afgelopen week reden er al 5 verschillende chauffeurs mee (op 2 percelen van 5 hectare). De week voor vorige week hebben we er ook al mee gereden, dat was het eerste perceel sinds de upgraden van 3G naar 4G van de GPS. Dit ging nog niet geheel vlekkeloos. Uiteindelijk zijn we er toch wel een uurtje of 7 mee aan het stoeien geweest voordat alles weer op rolletjes liep. Gelukkig was het mooi weer en gaven ze geen regen af.

Deze week hoop ik dat ze het laatste ongeploegde perceel met varkensdrijfmest komen bemesten, zodat we dat ook kunnen ploegen, waarna waarschijnlijk de woeler er aan kan voor een nkg-perceel aardappelen.

Reacties

+2
2850Johndeere6R
Mooi verhaal met goede uitleg weer Pieter 👍
joozt
Komt de mest die jullie aanvoeren nog redelijk uit de buurt? Is er nog goed aan mest te komen of kun je merken dat het schaarser wordt?
+2
PieterA
@joozt De mest die wij aanvoeren komt door het jaar heen uit Oost-Brabant. Het wordt opgeslagen in silo's in de buurt. Er is nu helemaal geen tijd om mest ver weg te halen. Tot nu toe ondervind ik geen problemen met de leverantie van mest.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!