18 maart 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2 met koningsplanter.Even een dagje de bietenzaaier er af en de bollenplanter er aan. Deze machine hebben we ongeveer 18 jaar geleden gekocht van ee

Deutz-Fahr Agrotron 85

+3
PieterA
18 maart 2022 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2 met koningsplanter.

Even een dagje de bietenzaaier er af en de bollenplanter er aan. Deze machine hebben we ongeveer 18 jaar geleden gekocht van een stoppende boer. Vorig jaar rond deze tijd kwam de beste man eens aanlopen met de vraag of hij naast zijn werk als monteur nog eens wat in de landbouw mee kon draaien.

Dat leek ons allebei wel wat, dus nu komt hij af en toe een dagje zijn oude stiel uitoefenen. Hij maakt zijn planning maanden vantevoren. Een paar dagen vooraf appt hij dan of er wat te doen is. Tot nu toe was dat meestal wel het geval. Hier dus bollen planten met z'n eigen oude machine. Ik sta er normaalgesproken achterop, maar nu voor de foto even niet. Ik regel dan de diepte met de achterwielen. We hebben er ook jaren tulpen mee geplant. Dan zat er niemand achterop en hadden we een camera om het plantproces in de gaten te houden.

Normaalgesproken eggen we niet in een extra werkgang vantevoren, maar "nu de diesel bijna gratis is" hebben we dat wel gedaan. Hier was de grond pleksgewijs eigenlijk een beetje te zwaar om in het voorjaar te ploegen en dan moet je wat.

De 85 heeft ruim 4.700 uur zag ik gisteren.

Reacties

+1
ArieV
"nu de diesel bijna gratis is".... waar? Dan ik ook ff tanken🤣
+1
2850Johndeere6R
Leuk stukje tekst erbij weer 👍 super. Kun je het nummer van je diesel boer even doorgeven? Als die diesel gratis is houd ik me ook aanbevolen 😉
RVM
Mooie ploegvoren op de achtergrond
PieterA
@RVM Ja, toevallig net de aanstorting op de foto; Ik ben links begonnen en heb net boven het grilletje in de neus uitgegeerd en aangestort. Ik vond het zelf ook wel aardig gelukt.
deufi
Als de urenstand van de 85 zo laag is, kan je er nog wel 30 jaar mee rijden.
+1
PieterA
@deufi We maken er nu ongeveer 309 per jaar mee. Nog een jaar of 15 hoop ik dan. Een paar jaar voor mijn pensioen nog gauw even wat anders. Dan is hij een jaar of 35.
T Stuijt
Welk bolgewas planten jullie nu met deze machine?
PieterA
@T Stuijt Dat zijn liatrisbollen
T Stuijt
@PieterA En wat is voor jullie/dit gewas het voordeel om ze op ruggen te telen, en niet op bedden? Zelf plant ik mijn zomerbloeiers ook op ruggen, maar dat gaat ouderwets met het handje.
PieterA
@T Stuijt Op bedden gaat het zeker niet slechter, maar deze machine gebruikten we tot 4 jaar geleden ook om tulpen te planten en dat moest toen wel op ruggen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!