Gister is deze trekker officieel van mij geworden, gelijk uit het bos bevrijd waar hij al 4 jaar buiten stond. Het was nog een hele opgave want het bos was omringd door sloten met spannende bruggetjes

Eicher Puma 2

+9
bart-spies
Gister is deze trekker officieel van mij geworden, gelijk uit het bos bevrijd waar hij al 4 jaar buiten stond. Het was nog een hele opgave want het bos was omringd door sloten met spannende bruggetjes, en het pad waar hij normaal langs kon lag vol met zeker 30 omgewaaide essen.
Thuis eerst goed afgespoten, met de stoomcleaner, gekeken wat er allemaal aan moest gebeuren, en hem toen netjes weggezet voor het raam

Reacties

+10
Towaberg
Wat een mooi verhaal, en hij ziet er verdacht goed uit om al 4 jaar in het bos te hebben gestaan! Prachtige aanwinst, proficiat👌
+8
a3vandiejen
Prachtige Eicher , mooi hoor, veel plezier met de aanwinst.
+9
Fast Eddy
Zo op het eerste oog lijkt de algemene staat van de trekker mee te vallen. Veel plezier ermee.
+6
bart-spies
@Fast Eddy gelukkig wel, daar moet we bij dat de verf slecht vast zit, rond de motor en de versnellingsbak kwam met de stoomcleaner net zoveel verf als vet omhoog. De motorkap en de spatborden dus maar met iets meer beleid gedaan.
Hij is al een keer overgespoten, daarom ziet de verf er nog wel goed uit.
+3
cyrus-van-gelder
@bart-spies ik sluit me bij de anderen aan!!! Wat een mooie trekker zeg!!! En inderdaad ziet er nog goed uit . Ik denk dat je met het plaatwerk veel mazzel hebt. Ik gun je de trekker van harte, en hoop ook dat de technische staat ook nog in goede staat is. Je hebt dan echt wel een opvallend trekkertje gekocht. Proficiat!!!!!
  • 😉😉😉😉😉
+3
bart-spies
@cyrus-van-gelder Het plaatwerk scheelt een hele hoop, dat roest lassen wordt je snel zat. Technische staat is wisselend, maar dat werk bevalt me veel beter, dus dat geeft niet.
het is zeker een opvallend ding, hij stond nog geen half uur voor het huis en de eerste fietser stopte al om te kijken.
Ik heb de trekker georven, dus dan kan het koop budget mooi in het opknappen 😉
+1
cyrus-van-gelder
@bart-spies Dan heb je het goed voor elkaar!!!! Ik werk zelf in de metaal, dus ik weet wat je bedoeld met roest lassen. Dat is idd niks aan. De technische staat is wisseld zei je. Ik hoop dat het allemaal meevalt, en dat er nog een beetje aan onderdelen te komen is. Loopt de motor nog mooi? Hopelijk niet vast na 4 jaar in het bos. Misschien moet het 1 en ander gereviseerd worden, dat kan ik niet beoordelen natuurlijk. Mijn ervaring is wel dat na lange stilstand ( en vooral buiten) een trekker er niet beter op wordt. Ben echt verbaast dat deze er nog zo gaaf uitziet. Klasse!!!!! Heb je echt mazzel mee.
+2
bart-spies
@cyrus-van-gelder hij loopt gelukkig nog als een zonnetje, binnenkort de verstuivers wegbrengen om te laten controleren, en de kleppen stellen en dan hebben we de motor gehad (olie natuurlijk ook).
Hij is in het bos wel gebruikt, de andere foto's op mijn account zijn in die tijd gemaakt, maar de aftakas lekt elke 5 seconde wel een druppel, de hefinrichting werkt wel, maar niet zoals hij het hoort te doen. De olie in de versnellingsbak is net melk, er zit speling op het stuur, en de massa is slecht in het dashboard (of ergens anders) en dus laadt de accu ook niet bij.
Al met al nog genoeg te doen

- en altijd wat te wensen hé, origineel gewichtblok voor, dubbellucht, logo voor in de grill, nieuwe voorbanden etc etc 😅😉
+2
cyrus-van-gelder
@bart-spies klinkt anders toch niet verkeerd wat je typt. Mooi dat de trekker toch wel gebruikt is, dan staat ie niet vast.
En ja , er zit altijd wel wat werk in natuurlijk. Het is tenslotte ook niet het nieuwste model trekker he
  • 😉😉😉😉
    Dan mag er wel wat aan mankeren vind ik.
    M,n eigen inter 644 is van 1975, en daar moest toch ook wel het 1 en ander aan gedaan worden. De trekker is ook meer dan 45 jaar oud he.
    Ik wens je er veel plezier mee, ik gun je deze mooie Eicher van harte.
    • 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
+4
Wimariete
Prachtige trekker. Heel veel plezier ermee
+3
bart-spies
@Wimariete dankjewel, dat gaat wel goedkomen
+6
hooidonk
Mooie trekker en een mooi verhaal!

Veel plezier er mee, hopelijk hou je ons op de hoogte van jullie belevenissen!
+4
bart-spies
@hooidonk Ga ik zeker doen
+4
Mdbm
Dat is een leuke aanwinst. Succes ermee.
+3
draaipiet
Prachtig uitzicht vanaf je raam
+4
bart-spies
@draaipiet (؛ ʇǝıu ɾıɯ ɹooʌ ʇǝɥ ʇpɹoʍ ɹǝʇǝq ןǝǝʌ ɐɾ
+2
draaipiet
Quote Reactie van @bart-spies:
(؛ ʇǝıu ɾıɯ ɹooʌ ʇǝɥ ʇpɹoʍ ɹǝʇǝq ןǝǝʌ ɐɾ

Hoe krijg je dat voor me kaar, dat wil ik ook leren 🙃🙃
+2
Hidde Gröniger
Mooie eicher
+2
Rondeutz06
Prachtige eicher, de stoomcleaner doet wonderen. Geniet ervan
+1
Sojaboontje
Met het raam bedoel je dan dat stalraam achter de trekker?
+2
bart-spies
@Sojaboontje ook, maar ook het keukenraam. Vanuit binnen kijk ik precies tegen z'n neus aan 😉
+1
joel-koppelman
Mooie trekker!
lijkt nog mooi origineel.
+2
bart-spies
@joel-koppelman
Was het maar zo'n feest😅. Hij komt uit de buurt van Langbroek, en daar zat een Fendt dealer. Hij heeft altijd gewerkt bij een kasteel in de tuin, en bij z'n pensioen is hij overgespoten bij die dealer. Alleen ze hebben het nooit over de kleur gehad, dus hij is een seizoen lang keurig Fendt groen geweest.
Daarna vonden ze het toch niet kunnen, en is hij weer blauw gemaakt, maar de kwaliteit laat te wensen over.
De overige onderdelen zijn wel origineel, tot zo ver heb ik alleen de lampjes op de spatborden die oranje wit horen te zijn IPV oranje rood.
+1
joel-koppelman
@bart-spies kleur is misschien niet helemaal origineel maar als ik het zo zie heb je de trekhaak er nog bij, originele zitting lijkt mij er nog op te zitten, accu bak en het kapje om de v snaar is er ook vaak niet meer bij. dat zit hier allemaal wel op volgensmij.
+2
bart-spies
@joel-koppelman ja inderdaad, scherp.
Scheelt een hoop in de kosten straks. Je kijkt toch altijd met een schuin oog naar originele onderdelen en die geven ze niet altijd helemaal weg
+2
bart-spies
Een nieuw topic voor nieuw olie vond ik een beetje overdreven, dus bij deze dan maar:
Ik wou de motorolie van mij eicher vervangen. Volgens het boekje moet dat zomers sae20 zijn. Ik vol overtuiging naar het LMB om terug te komen met 15w30 omdat ze niets anders standaard hadden liggen.
Vervolgens wordt ik door dat zelfde LMB opgebeld om mij te vertellen dat ik beter specifieke oldtimer olie in de motor kan doen omdat dit een minder zuiverende werking heeft, en je dus meer compressie behoud.
Is er iemand die de voor en nadelen van oude/nieuwe olie heeft. Of andere gebruikservaring is van harte welkom.
Zelf ben ik geneigd om er gewoon moderne olie in te doen, vooral vanwege de hogere kwaliteit en het gemak met wisselen in de toekomst. De motor moet toch een keer uit elkaar, dus zolang hij het voorlopig nog blijft doen is het goed.
Ik hoor graag van jullie!
+1
Sojaboontje
@bart-spies Als het maar minerale olie is dan is het goed. Synthetische olie zou ik niet doen, omdat een rollager de olie kan vervormen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Puma 2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!