Van het droge voorjaar gebruik gemaakt om over de lager gelegen weides tegaan met de weidesleep. Dat was op dit stuk toch al een paar jaar geleden mede door gebrek aan tijd of het gras dat al redelijk

Zocon Greenkeeper (weidebouw)

438 foto's van @Saeghershof

+1
Saeghershof
Van het droge voorjaar gebruik gemaakt om over de lager gelegen weides tegaan met de weidesleep. Dat was op dit stuk toch al een paar jaar geleden mede door gebrek aan tijd of het gras dat al redelijk hoog stond of tenat. Bovenop stuift het zelf al. Eens een nachtje regen zou al geen kwaad kunnen hier.

Reacties

JoramH
De regen is er 😄 Heb je ook gezaaid? Staat al best gras! Is dat nog najaarsgras of groeit het daar gewoon goed?
Saeghershof
@JoramH hier nog geen regen gehad. Gewoon gegroeid. Is in oktober nog geklepeld geweest. Op dit perceel is niet ingezaaid.
+1
JoramH
@Saeghershof Ik zie dat je een stukje zuidelijker/warmer zit als mij, dan is de natuur altijd al wat verder. Hier kon ik tot op 1 perceel alles vorig jaar mooi kort de winter in laten gaan. Perceel met lang gras zijn de koeien net een weekje in geweest en heb ik gisteren de wiedeg nog even doorgetrokken om het laatste dode gras eruit te trekken. Verder is alles hier nog vrij kort, koeien lopen puur om de groeitrappen er mooi in te krijgen en het eerste eiwit binnen te krijgen. Meestal groeit het in april toch weer sneller dan dat je verwacht en dan zijn de groeitrappen erg nodig.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zocon Greenkeeper (weidebouw) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!