Kavelpad maken van oude roosters. Der in leggen met de sorteergrijper.. Foto is geplaatst door hermanjohndeere op 27-03-2022 om 17:07:05, met 36 reacties.

Volvo EW 140C

+2
hermanjohndeere
Kavelpad maken van oude roosters. Der in leggen met de sorteergrijper.

Reacties

+5
hermanjohndeere
Baan maken met de schuif. Kun je met de hand niet tegen werken 👌

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
Hoe bereik je nou je verdichting om nazakken van de roosters te voorkomen?
hermanjohndeere
@langeslagdiesel gewoon het zand aantrillen met de trilplaat
langeslagdiesel
@hermanjohndeere ik dacht al. De situatie op de foto daar kan je geen roosters op leggen.
hermanjohndeere
@langeslagdiesel welke foto? Op de onderste foto is de baan klaar en ligt er nog een klein bultje overtollig zand aan het einde van de baan. Op bovenste sta ik op de grond die er later weer overheen gaat.
langeslagdiesel
@hermanjohndeere bedoel de tweede foto. Maar dat kijkt wat vertekend met dat bultje op het eind. Dacht dat het baantje alleen afgereden was. Vandaar.
hermanjohndeere
@langeslagdiesel Aahzo. Nee is allemaal aangetrild. Zat alleen beetje puin int zand vandaar de gaten/streepjes. Alleen roosters waren oud en niet helemaal recht meer dus baan was haast te hard. Nou gaan er alleen koeien over dus die lopen de grond er wel vast tussen en na een paar maand gaan ze geen kant meer op.
ronald-deutz-fahr
@langeslagdiesel roosters als koepad kan gauw, daar moet je al niet met zware machines over willen.
Onze ervaring is, het lijkt met leggen soms wat raar, maar als ze eenmaal een jaartje liggen liggen ze recht en stabiel.
Rondom de waterbakken werd het hier vaak een chaos, nu op die plekken een hoekje roosters gelegd, knapt het hard van op!
+1
brauheist
Ik heb een offerte opgevraagd voor een ewr 150 ben benieuwd
hermanjohndeere
@brauheist dat zijn ook mooie kranen. Helaas nog niet mee gedraaid. Toch jammer dat je doosan zo slecht bevalt.
brauheist
@hermanjohndeere zeker jammer maar moet er nog even mee doen, heb eerder 160 c gedraaid die vond ik niks dus hoop dat de 150 flink verbetert is
+1
hermanjohndeere
@brauheist nou moet ik zeggen dat dit ook zeker niet de makkelijkste kraan is om mee te draaien 😅 kameraad heeft ook een 140c en die draait compleet anders maar wel fijner. Ik ben inmiddels wel aan deze gewend. Toch is het wel raar dat ze je kraan niet goed krijgen. Je investeerd er veel geld in en dan mag je er toch wel wat van verwachten.
brauheist
@hermanjohndeere zeker waar, maar ben het ook wel zat dat iedere keer een ander verhaal moet horen.
Als ik blijf zeuren zullen ze vast wel langskomen en blijven proberen
hermanjohndeere
@brauheist ja dat is vervelend. Vooral als je van het kastje naar de muur gestuurd word. Zullen vast wel machinisten met een 150E zijn. Anders even op facebook kijken wat obbink of SMT heeft afgeleverd. Dan kun je er zo wel wat vinden denk ik.
brauheist
@hermanjohndeere ja viel nog niet mee, straks even op fb gekeken
Fendt926Driver
Quote Reactie van @brauheist:
ja viel nog niet mee, straks even op fb gekeken

Je hoort nu net van @trekkerfan16a dat zij die 150 al wel lopen hebben.
Ook maar even een ruim uurtje sturen en je staat bij ons in het dorp ( waar trekkerfan 16a ook woont)
brauheist
@Fendt926Driver heb m even een pb gedaan.
SMT bied mij kostenloos een demo aan dus dan heb ik 2 dagen om de machine te bekijken
Fendt926Driver
@brauheist weet niet hoe groot jij bent.
Maar mijn ervaring met een volvo 140 is dat ik met mijn 2m niet tussen stuur en bedieningshendel pas.
Of constant het knipperlicht aan doe.
Of dat op straat langzaam de bak open gaat omdat ik er met de knieen tegenaan leun
brauheist
@Fendt926Driver ohw nee dat had ik met de 160 niet, ik ben ook wel vrij slank. Bij de doosan druk ik soms met de knie groot licht aan
Vollenbroek_Lars
@Fendt926Driver Hendels zitten hogerop bij de nieuwere serie en op straat kan de bediening uit door hem op transport te zetten doormiddel van een draaiknop. Waardoor de bediening is uitgeschakeld. Van het knipperlicht heb ik ook wel is last van maar niet storend.
+1
trekkerfan16a
@hermanjohndeere Thuis werken we met 140b die aankomende week wordt ingeruild voor een 150ewr.
Verder nog een 150ewr en een 160d.

De 140 draait super, de 160 opzich ook maar is een vrij forse kraan in vergelijking met de 150 die ook weer super draait! Deze keer wel een lange lepel steel genomen omdat de korte versie ons te kort was ivm de aanleg van riool en dergelijke. De eerste heeft een steelwrist dks en de nieuwe krijgt een encon ivm de lange levertijd van steelwrist.
hermanjohndeere
@trekkerfan16a oke. Ja in een 140 en 160 zit wel wat verschil. Ik zou hier na wel weer een 140 willen maar hoor dat de 140/160D nogal wat problemen met de emisie toestand hebben. Een 150E is wel lekker compact maar toch wel weer wat zwaarder en sommige klanten vinden een 140 al te zwaar voor in het land.
trekkerfan16a
@hermanjohndeere Is inderdaad wel zwaarder dan de 140 maar met een dks eraan en toch nog redelijke capaciteit te kunnen houden hebben we hier voor de 150 gekozen. daarbij wordt de 140 volgens mij ook niet meer geleverd. Het niet juist en op tijd uitvoeren van het regenereren is vaak de oorzaak van alle problemen. Moet zeggen dat we hier niet veel problemen mee gehad hebben.
hermanjohndeere
@trekkerfan16a nee volgens mij ja de 140 vervangen voor de 150. En de 130 is toch echt weer een flinke slag kleiner kwa kraan.
+1
brauheist
@trekkerfan16a engcon niet dan?
trekkerfan16a
@brauheist Blijkbaar minder lang
Tom VB
@trekkerfan16a Ik hebje even een PB'tje gedaan.
Daanfordje
@brauheist ik draai op m’n werk ook op een 160c die draait niet zo geweldig, is afentoe een beetje spastisch. Er draait ook nog een 140c die draait veel beter maar daar zit weer een stuk minder kracht in. Mn collega krijgt een 160e na de bouwvak, ben benieuwd hoe dat draait.
brauheist
@Daanfordje ik ook, ben nog opzoek naar een eigendraaier die een 150 heeft
langeslagdiesel
@brauheist wat bevalt er niet aan je Doosan?
brauheist
@langeslagdiesel het afwerken is een ramp, heb woensdag weer een andere monteur gehad. Deze gaf toe dat het vaker voorkwam bij deze serie.
langeslagdiesel
@brauheist ja, dat kom je iedere dag in je werk tegen. Hij moet wel luisteren naar de baas.
brauheist
baggerfarher
@brauheist als er tijd voor is mag je maandag wel ff proef zitten..!
brauheist
@baggerfarher das goed

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo EW 140C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!