Foto van een John Deere 6630. Nog even stukje gerst zaaien voor de regen.  Met Kongskilde zaaimachine en nieuwe Rabe kopeg

John Deere 6630 Premium

+4
mdoornekamp
Foto van een John Deere 6630. Nog even stukje gerst zaaien voor de regen. Met Kongskilde zaaimachine en nieuwe Rabe kopeg

Reacties

+1
BoerCorne
Da's niet op t zand zie ik wel. 🤭
mdoornekamp
@BoerCorne grond wisselt wat. Maar deze kopakker is wel zwaar
arjanvw
Kan bijna over de vorst zaaien...🙈
mdoornekamp
@arjanvw ja het was nog een beetje hard vanboven vanmorgen
+1
arjanvw
@mdoornekamp bijzonder hè voor begin april..😮
+1
PieterA
@arjanvw Dat is dan misschien in je eigen beleving, maar vorst in april is niets bijzonders hoor.

(klik om te vergroten)

2e paasdag 5 april 2021
Valtra-fan Teun
Worden er nog nieuwe Rabe machines gemaakt of was dit een voorraad machine?
+2
mdoornekamp
@Valtra-fan Teun rabe wordt nog gewoon gemaakt. Anders had ik hem ook niet gekocht. Bevalt me super
valmet6400power
@mdoornekamp
Nog andere merken bekeken of? Ik zou echt niet weten welk merk kopeg wij zouden moeten kopen als onze Celli af is..
PieterA
@valmet6400power Kopeggen zijn er genoeg hoor. Als je in de toekomst meer nkg gaat doen heb je geen sneldraaiende kopeg voor harde ploegsneden meer nodig.
+1
valmet6400power
@PieterA
Ik denk dat we een kopeg nodig hebben die snel draait haha. Als het weer geen invloed zou hebben is nkg top maar voor ons op de klei maakt dat je wel heeel erg afhankelijk van het weer..
PieterA
@valmet6400power Wij hebben zand en klei, maar op de klei is het makkelijker om met nkg een vergelijkbare opbrengst dan met ploegen te halen dan op het zand.
mdoornekamp
@valmet6400power lemken vind ik ook mooie kopeg. Maar die is duurder. En deze was wel snel leverbaar. Ik zou geen lely kopen.
valmet6400power
@mdoornekamp
Wij hebben sinds 2008? Een Celli kopeg, omdat het mechanisatie bedrijf waar wij veel komen die verkoopt. Best prima kopeg maar grootste nadeel vind ik, is dat met tanden die korter zijn dan de helft en op natte klei de rechterkant vol loopt tussen de egalisatie balk en de zijplaat. En omdat die alleen omhoog kan schuiven en niet opzij kan wijken moet je die eigenlijk elke gang schoonsteken anders wordt die rechterkant tekort bedekt met losse grond.

Maar ik heb geen ervaring of dat met andere merken hetzelfde verhaal is 😄
+1
mdoornekamp
@valmet6400power celli is gewoon goed. Ik heb zelf celli frezen.

Natte klei wil wel plakken. Als mijn tanden korter zijn dan de helft, liggen ze gauw op de ijzer bult. Ik heb nu geharde tanden onder de Rabe. Dan blijven de tanden beter op lengte. En hoef je machine ook niet zo vaak bij te stellen
PieterA
@mdoornekamp Als je veel vrije tijd hebt kun je ze ook elk seizoen oplassen.
PieterA
@valmet6400power Kan de zijplaat of de egalisatieplaat niet uitwijken?
+1
valmet6400power
@PieterA
Jawel, diagonaal omhoog zeg maar. Maar als er klei tegenaan zit dan werkt dat ook niet meer 😂
PieterA
@mdoornekamp Ik vind de Lemken een hele mooie machine, maar het is geen kluitenbreker. (Onze Kverneland trouwens helemaal niet). Als je echt van zware grond stof wilt maken dan raad ik aan een oude Kuhn 302 te kopen. Die verslijt je nooit meer en je krijgt er alles mee kapot.
mdoornekamp
@PieterA kuhn maakt degelijke machines. Maar ik vind het een nadeel dat die kopeggen maar 10 rotors hebben ipv 12. Ik heb de ervaring dat de kuhn zwaar trekt.
+1
PieterA
@mdoornekamp Doordat het maar 10 rotors zijn hebben de tanden een grote omtreksnelheid.
Mhlv
Ik.zelf.heb.ook.rabe.Maar.van.de.zijplaten.ben.ik.niet.tevreden.Er.kruipt.aarde.tussen.Gaan.dan.wijd.openstaan.Bij.het.heffen.op.de.kopakker.blijft.de.aarde.geklemd.zitten.met.als.gevolg.dat.de.zijplaten.open.blijven.staan.Zelf.werk.ik.op.lichte.zandleem.grond.(mijnspatiewerktnietmeer)
mdoornekamp
@Mhlv de zijplaten hebben bij mij transport en werk stand. Breed en smal. Zit een sterke veer aan.
JD3010
Quote Reactie van @Mhlv:
mijnspatiewerktnietmeer

😱😂😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6630 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!