Foto van een Massey Ferguson 6465Afgelopen week de vaste mest op het bouwland gestrooid, het strooi beeld van deze strooier viel me wel wat tegen vergeleken met de strautmann strooiers die we ook wel

Massey Ferguson 6465 Dyna-6

+4
Marcsteffens6265
Foto van een Massey Ferguson 6465
Afgelopen week de vaste mest op het bouwland gestrooid, het strooi beeld van deze strooier viel me wel wat tegen vergeleken met de strautmann strooiers die we ook wel is hebben gehuurd.

Reacties

+1
CaseCS130
Waren die Strautmanns echte breedstrooiers of ook alleen verticale vijzels zoals deze? Met dit soort wagens moet je eigenlijk altijd een deel overlappen.
Marcsteffens6265
@CaseCS130 1 wel andere zoals deze. Die strautmann met staande walsen had een gelijker strooibeeld, zoals je zegt deze strooit het zelfde beeld als een kunstmest strooier.
+1
CaseCS130
@Marcsteffens6265 Ja, dat is het nadeel een beetje van dit type strooiers. Zeker met van die 2 grote staande walsen. Voordeel is wel dat ze mooi eenvoudig zijn qua bouw tov een echte breedstrooier.
+1
Marcsteffens6265
@CaseCS130 klopt simpele strooier waar weinig aan kapot kan is wel makkelijk als vereniging.
+2
catfan55
Het valt mij ook iets tegen van Bunning als ik eerlijk ben. Ik heb de GPS in lichte kippenmest op 18ft staan (5.5m) en in zwaardere rundveemest 25ft (7.5m) ligt ook een hoop aan de gift, bij een flinke gift (50-80 ton/ha) kan de vloer sneller en strooit hij ook mooier. Bij een lichte gift vind ik het veelal tegen vallen hoe de Bunning strooit

Gewicht van de mest heeft er een hoop mee te doen, ook het slijten van de tips / messen / hamers op de walsen er veel mee te maken.
Marcsteffens6265
@catfan55 dat had ik ook het idee, eerste vracht had ik hem niet zo vol en de tweede vracht zoals op de foto en toen strooide hij ook mooier.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6465 Dyna-6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!