Foto van een Duport Tank, volgordehydraulielblok. Wie weet waar de rode knop voor is? Wordt met 12 volt geschakeld. Tevens zit er rechts een kogelkraan met smoring, zou dit voor de verdeelmolen zijn?

Duport Tank

MulderDeutz1
Foto van een Duport Tank, volgordehydraulielblok. Wie weet waar de rode knop voor is? Wordt met 12 volt geschakeld. Tevens zit er rechts een kogelkraan met smoring, zou dit voor de verdeelmolen zijn?

Reacties

+1
BuvaM
Mijn gedachte is omkering draairichting verdeelmolen. Maar ik meende dat die standaard werkte icm een drukschakelaar. Te snelle of te vake omkering geeft een enorme beweging in het achterste. Zodoende gebruikte men meen ik een drukschakelaar en geen op druk of automatische omschakeling.
Draaiknop dan drukinstelling volgordeklep, drukkend hefinrichting.
Onderaan stalen blok aan aluminium blok elektrisch omkeerventiel? Lijkt wat afwijkend.
Smoring en kogelkraan lijkt met 3/8-12L slang en koppeling en zeker niet voor verdeler. Daalfunctie met forse last? Misschien hefinrichting?
+1
GerbertXL
@BuvaM Op het volgordeblok op m'n slootsmid injecteur zat ook een kogelkraan om de hef te blokkeren dus dat denk ik ook.
+1
johndeere6230
@GerbertXL @MulderDeutz1

Die smoring zal je de druk van de hef wel mee kunnen bedienen, althans zo zit het bij onze kaweco ook, drukknop wellicht voor enkel/ dubbelwerkend? Je zou natuurlijk de leidingen kunnen volgen, maar dat heb je waarschijnlijk al gedaan
Wybren de vries
@MulderDeutz1 en anders zou ik zeggen proberen wat er gebeurd als je de knop in drukt en wat er gebeurd als je de kogelkraan gebuikt
De knop zal vast niet een knop zijn dat alles stuk gaat of ontploft.
NH-Ford
Kunt beste even de slangen volgen waar hij die heen gaan.
Zo van een afstandje zou ik zeggen dat die drukknop wellicht om hef enkel/dubbelwerkend te zetten. Smoring en kogelkraan voor driewegklep, met smoring het moment van openen iets te regelen, kogelkraan om dicht te laten.
Onderaan dit blok hangt nog een stalen blok met paar schroefjes? Lijkt op een automatische verdeler omkeer.
+2
MulderDeutz1
Rode knop zet de hefinrichting vast en ook de verdeelmolen draait dan niet. Alleen de driewegklep gaat dan dus om, voor overpompen wel heel mooi. Vandaag achter gekomen hoe hij werkt, wel gelijk een dikke bende en het rubber spatte uit de verdeelmolen.. 😅
casejxu
@MulderDeutz1 waarschijnlijk niet met water geprobeerd?
+1
johndeere6230
@casejxu

Hoogstwaarschijnlijk niet, anders had die het eerder al wel geprobeerd waarschijnlijk 😜
+1
MulderDeutz1
@casejxu helaas niet, dacht dat ik ermee het automatisch draaien van de verdeelmolen uit kon zetten. Zou echter niet weten waarom 😅
casejxu
@MulderDeutz1 oops🤣🤣
+1
MulderDeutz1
@casejxu Al doende leert men 👌🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Duport Tank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!