23 maart 2022 Foto van de laatste vracht stro van oogst 2021. De achterste aardappelcel in de schuur sluiten we af met stro. Daarvoor storten we dan ook weer aardappelen. Ons stro wordt bijna altijd g

Onbekend allerlei

+3
PieterA
23 maart 2022 Foto van de laatste vracht stro van oogst 2021.

De achterste aardappelcel in de schuur sluiten we af met stro. Daarvoor storten we dan ook weer aardappelen. Ons stro wordt bijna altijd geperst voordat het nat kan regenen; daar krijg je mooi blank stro van. Jammer is dan wel dat we er aan weerskanten aardappelen tegenaan storten. Daardoor zien de pakken er soms aan de buitenkant wat groezelig uit.

Wij hebben zelf geen pers, maar onze buurman is loonwerker met flink wat capaciteit; ze komen haast op afroep. Jij handelt zelf ook in hooi en stro; het meeste heeft hij bij ons direct van het land gekocht.

De pakken zijn 90 hoog en 120 breed. Dan passen er 18 pakken op deze voorwagen. Ik had er 21.Voor grote afstanden ("over de brug") moet ik dan de bovenste laag (boven de spiegels) drie breed op z'n kant leggen. Dan is hij 4,05 hoog denk ik en 2,70 breed vanboven. Voor dat kippe-eindje van nu heb ik de laatste 3 pakken buiten geladen, want hij pastte niet door de deur.

Ik ben zeer tevreden met de handelaren die ons van ons stro af helpen. Ik probeer altijd duidelijk te omschrijven wat de kwaliteit van het stro is. Ik wil de hoogste prijs die op dat moment voor onze kwaliteit stro te maken is, maar ik vind her vooral belangrijk dat ze het komen halen op het moment dat het mij past. Op 22 maart kon ik er nog niet bij en op 24 maart moest het uit de weg zijn.

Reacties

Massey 2705
Mooi verhaal ! Een goede relatie akkerbouwer en handelaar is win , win voor beide parties.
Ik kocht veel stro , maar had graag dat het 1 of 2 dagen op het land bleef liggen ( alleen bij gunstig weer bericht) om het stro te laten ,,afsterven,,
Maar dat was in de vorige eeuw.....! Haha. Meschien heeft het nu geen effect meer.
rubencasecs
@Massey 2705 zeker wel, mooi stro neemt weinig vocht!
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend allerlei ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!