Foto van een Massey Ferguson 6150Zomer van 2004 staat er op de achterkant van de foto.  Veel langer heb ik deze trekker ook niet gehad.  Ik had hem gebruikt gekocht ,  maar al gauw begreep ik waarom d

Massey Ferguson 6150

+5
Massey 2705
Foto van een Massey Ferguson 6150

Zomer van 2004 staat er op de achterkant van de foto.
Veel langer heb ik deze trekker ook niet gehad. Ik had hem gebruikt gekocht , maar al gauw begreep ik waarom de vorige eigenaar er van af wilde. Hij functioneerde goed ,,als alles ,, het deed. Ik had zo veel electronische storingen dat de trekker behoorlijk onbetrouwbaar was. De druppel in de emmer was dat het hele zekeringen kastje naast het dashboard was gesmolten door oververhitting van bedrading . Ik ontdekte dat , nadat hij een paar uur voor de mest pomp had staan draaien .
Dus voor de zoveelste keer laten repareren , en weg er mee.....

Reacties

+5
Massey 2705
En nog 1 foto van de achterkant

(klik om te vergroten)

+1
rommert14
@Massey 2705 dat hadden wij dan weer niet met de 6180, maar wel veel gedonder met de verlichting
+1
mklok
@Massey 2705 een van de eerste van deze serie
+4
a3vandiejen
Jammer als dat zo gaat, op zich wel een hele mooie Massey ferguson.
+2
Massey 2705
@a3vandiejen deze serie staat er achter af ook wel bekend om , dat ze veel storing geven is mij verteld. Maar met deze had ik niet veel geluk.
+1
a3vandiejen
@Massey 2705 Ja geluk is ook een factor, geldt voor alle merken wel denk ik.
+1
newholland-
Wel een bijzonder zware voorlader voor dit type MF🤔
+1
SJB533
@newholland-
Is ook geen Europese lader, heb de indruk, dat ze in Noord-Amerika wel vaker wat lomper lijkende laders monteren
+2
Rondeutz06
Wel een mooie trekker, alleen jammer dat het een maandagmorgen model was. Jammer voor de volgende eigenaar maar zo gaat dat nou eenmaal.
+2
fridzie
Electrisch waren ze niet heel sterk nee, met dat omkeer pookje enzo. Maar heb heel wat uren met een 6170 gereden, als je zen grillen en appartig heden wat kon was het een heel fijne trekker. Taaiere trekker als dat heb ik nooit weer gereden.
+1
JD BORN 2 FARM
@fridzie die beesten waren echt niet stil te krijgen, voor de mest tank heb hem wel eens onder de 1000 motor touren gehad
+1
JD BORN 2 FARM
@fridzie ik mocht er ook erg graag mee werken. Die trekker is uiteindelijk weg gegaan omdat er slijpsel in de hele achterbrug is gekomen
PieterA
@JD BORN 2 FARM Van de handrem?
JD BORN 2 FARM
@PieterA ik heb werkelijk geen idee, ik weet dat ik met een volle tank op het land op afstand stond en en er niet genoeg olie kwam om de tank te kunnen lossen. Toen was alles al kapot vanzelf, trekker is toen weg gegaan
+2
kramer
Electrische componenten zijn wel vaker de zwakke schakel.
+3
mf 6150
Kijk daar is ie👍 pa heeft destijds problemen met de electro omkeer, de radiator en een te kleine dynamo gehad. Mechanisch een taaie beer
+1
Massey 2705
@mf 6150 zoals ik al zei , als alles het deed was het een prima trekker , en fijn om mee te werken.
Deze had de zelfde problemen.
Vooruit/ achteruit , hoog/laag. En telkens kleine dingen, Zoals de kachel of ruitewisser motor werkte niet.
Het smelten/ branden van de zekeringen kast was van over belasting van de cabine werk lampen. In die tijd zat de dichts bijzijnde MF dealer 150 km bij ons vandaan. Dat werd erg duur aan dieplader transport en monteur uren om naar ons te komen. En binnen 2 maanden begon hoog/laag weer problemen te geven.
Dan verlies je snel vertrouwen in een machine , en hij word te duur.
+1
mklok
@Massey 2705 Toen de serie net uitkwam waren er best problemen. Moet zeggen dat als een merk een nieuw model laat uitkomen er meestal wel problemen naar boven komen. Later werd dat al beter. Ben vaak met twee koffers naar boeren geweest om de hele zaak opnieuw te callibreren en opnieuw de software te installeren. Ze werden best snel ingerolen, waardoor de tweede eigenaar met de gebakken peren zat. Zat bij jouw links op de dynashift een knopje voor de voor en achteruit?
+1
mf 6150
@mklok
Dat knopje is vaak vervangen voor een hendeltje of een mechanische pook toch?
mklok
@mf 6150 dacht het ook.
Massey 2705
@mklok ik kan me dat ,,knopje ,, niet meer herinneren Marco...
Ik heb deze trekker een maand of 4 gehad , en heeft me een klap geld gekost aan reperaties.
Toen de zekeringen kast aan het smelten was zo als eerder omschreven heb ik de accu los gemaakt.... Dat had ik achteraf niet moeten doen.....!
+1
JD BORN 2 FARM
@Massey 2705 je had hem beter op kunnen laten branden bedoel je 🙈🙈🙈
+2
rommert14
@JD BORN 2 FARM in de brand uit de brand
+1
Massey 2705
@rommert14 we begrijpen elkaar....! Haha 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!