Ik vroeg enkele weken geleden prijs op voor 2 nieuwe Michelin banden voor onze Dezeure 3-assers. Ze raadden aan van direct te bestellen want als ik nog enkele weken zou wachten kwam er zeker 300€ pe

Onderdelen Wielen en banden

+6
Gavrie Willemsen
Ik vroeg enkele weken geleden prijs op voor 2 nieuwe Michelin banden voor onze Dezeure 3-assers. Ze raadden aan van direct te bestellen want als ik nog enkele weken zou wachten kwam er zeker 300€ per stuk bij. Ik heb toch maar eieren voor mijn geld gekozen en direct 2 stuks besteld. Ik was in de buurt van het bandenbedrijf om puin te kappen toen ze belden dat ze klaar stonden. Ik ben er met onze oplegger maar gelijk naartoe gereden. Mijn kinderen zaten bij in de cabine, ze vonden het grappig dat de heftruck de banden in de kipper lieten tuimelen.

Reacties

+1
mdoornekamp
Michelin is niet de goedkoopste keuze voor dumper werk. Heb je ook wel eens met andere merken gereden?
+3
Gavrie Willemsen
@mdoornekamp eerlijk gezegd niet. Ze rijden erg goed en slijten niet snel af. Voorlopig staat hem nog steeds op nr 1 bij ons.
+1
deutz dx 470
Dit zijn 600/60r30,5? Ik heb nu per toeval 2 alliance erop gelegd, omdat k die voor goeie prijs kon krijgen (demo). Anders waren het maxxams geworden die zitte er nu nog 2 van onder bij mij. PS wat moet zo n michelin nog kosten eigelijk?
+1
Gavrie Willemsen
@deutz dx 470 1950€ excl btw excl op velg leggen. Net speciaal voor jou nog op de factuur gaan kijken 😅😅
+1
toonvanbergen
Zien er heel degelijke banden uit! ( ik dacht schoenen te schrijven)! De oude waren precies heel regelmatig afgelopen… zag je aan de binnenkant ook al sporen van slijtage?
+1
Gavrie Willemsen
@toonvanbergen hoe bedoel je aan de binnenkant? Echt in de band zelf? Dag heb ik niet gezien eigenlijk. Die kale is nu 1 van onze reserve wielen geworden. Ik heb 3 stuks 3-asser alsook steeds ook 3 reserve wielen.
+1
GerbertXL
Kun je ze coveren als het karkas nog goed is?
+1
Gavrie Willemsen
@GerbertXL dat is nu is een goeie vraag. Ik ga er achteraan en als ik meer weet dan post ik het.
+1
bart-spies
Bij michelin zijn ze gelukkig niet zo moeilijk. De prijs hangt niet af van de besteldatum, maar van de leverdatum. Gaat tussen het bestellen en het leveren de prijs omhoog? dan krijg je die hogere prijs gewoon mooi doorberekend
Gavrie Willemsen
@bart-spies tussen bestellen en leveren zaten maar een paar weken tussen. Ik ben al jaren klant bij dezelfde bandenboer voor het schoeisel van mijn tractoren en aanhangers. Voor mijn vrachtwagens met aanhangers ga ik bij een andere bandenboer. Dat is in het verleden zo gelopen. Ik heb steeds het vermoeden dat ik een correcte prijs krijg.
bart-spies
@Gavrie Willemsen dan gaat het meestal gelukkig wel goed. Ik ben zelf werkzaam bij een kipperfabrikant, en hebben de laatste tijd vaak gedoe om de prijs van de banden omdat Michelin de prijs tussen de bestelling en de levering omhoog doet. Vaak bestellen we de banden 5 maanden vooruit, dus dan is de tijd ertussen wel langer.
930triplemaaier
@bart-spies waarom dan de banden niet zo snel mogelijk laten leveren en tijdelijk in de opslag zetten? Als ik jou zo hoor kan dat dus wel uit.
bart-spies
@930triplemaaier is ook een combinatie met de velgen. Het hele wiel wordt gespoten en op de goede bolling geleverd. Daar zit al tijd in. En we hebben ook simpelweg niet genoeg ruimte om ongeveer (250*5) (gemiddelde 4 en 5 assers) wielen op te slaan
Gavrie Willemsen
@bart-spies bij welke fabrikant werk je?
+1
bart-spies
Gavrie Willemsen
@bart-spies wij hadden vroeger ook een Beco gronddumper type 180. Nu hebben we alleen nog 3 sorteergrijpers van Beco. Maken ze die trouwens nog?
bart-spies
@Gavrie Willemsen jazeker, ze zijn er nog aardig druk mee.
Niet weer een keer tijd voor een nieuwe drieasser 😉
mdoornekamp
@bart-spies wij rijden 2 beco Maxxim s. Bevalt prima. Jullie bouwen altijd op bestelling toch?
casejxu
Quote Reactie van @mdoornekamp:
op bestelling

Zolang je niet met moeilijke vragen kom bouwen ze t voor je😅
+1
JD3010
@casejxu Haha, dat hebben ze wel geleerd uit het verleden.😂

Maar hij doet het nog steeds hoor.👋
+1
mdoornekamp
@casejxu
Quote:
bouwen

Ja klopt. Maar staat ook weinig op voorraad
+1
casejxu
@mdoornekamp oom wilde 2 kleine kiepers op brede banden... is uiteindelijk veenhuis geworden
+1
bart-spies
@mdoornekamp in principe wel, voorraad staat vooral bij de dealers. Die bestellen dan series van bijvoorbeeld 4 waarvan er 2 verkocht zijn en 2 voor de voorraad. Maar zelf bouwen we niet voor de voorraad
mdoornekamp
Hebben je de michelin XS 24R20,5 nooit overwogen?
930triplemaaier
@mdoornekamp de xs is er helaas maar in 1 maat en die is 135cm hoog en niet 150cm hoog zoals de 600/60r30.5 dus als je wilt overstappen moet je gelijk alle 6 de wielen vervangen
mdoornekamp
@930triplemaaier ja klopt. Dus kiper bij aankoop op XS bestellen
+1
930triplemaaier
@mdoornekamp ik vind het heel erg jammer dat ze de xs niet door ontwikkeld hebben naar andere grotere maten. Als ze dat gedaan hadden had het het een heel succesvolle serie kunnen zijn

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!