Foto van een John Deere 5055E. Afgelopen week gps opgebouwd. Nu alle 3 de trekkers voorbereid voor gps, hebben alle drie een eigen kabelboom en stuur. Heb nu 2 bollen en 2 schermen. Alle schermen met

John Deere 5055E

+2
JoramH
Foto van een John Deere 5055E. Afgelopen week gps opgebouwd. Nu alle 3 de trekkers voorbereid voor gps, hebben alle drie een eigen kabelboom en stuur. Heb nu 2 bollen en 2 schermen. Alle schermen met ram mount dus opbouwen of wisselen is letterlijk 5 minuten werk. Voor deze trekker is het schudden en harken waar ik het voor gebruik. Voor schudden ga ik elk perceel als adaptive curve inleren, dan hoef ik op de kopeinden ook niet meer te sturen en kan ik in de tijd dat ik op de trekker zit mooi met mijn andere werk bezig.

Kan het financieel uit? Ik denk het niet maar haal veel voldoening uit het feit dat alles mooi recht en strak bewerkt word, machines iets efficiënter ingezet worden en kunstmest mooi verdeeld word. Het is echter meer hobby en dan mag het geld kosten:)

Reacties

+1
johndeere6230
Netjes zo, nu een ab lijn op de voergang, kun je hem zelf z'n gang laten gaan 😜
JoramH
@johndeere6230 zou net wat zijn maar hoop daar ooit een Juno voor in te zetten. Trekker maakt 75 uren per jaar door aan aan te schuiven en ongeveer 100 op het land, met aanschuifrobot duurt het wel even tot hij op de 10.000 staat. Zou hem echter niet meer willen missen, iedereen wil altijd op deze schudden rn harken omdat ie zo eenvoudig is en kort om kan. Is voor het aanschuiven ook ideaal.
johndeere6230
@JoramH

Ah oké! Dat is niet erg toch? Dat het even duurt voor die op 10000 staat, zijn mooie handige trekkertjes zo. Stap je altijd makkelijk op en af die cabrio's.
+2
CaseCS130
Bijzondere combinatie. Wel benieuwd wat voor ander werk je gedaan wil krijgen op een open cabrio onder het rijden, dat lijkt me niet eenvoudig 😀
+1
JoramH
@CaseCS130 Met de iPad log ik in op mijn eigen pc via VNC. Met mijn pc log ik dan weer in op pc’s van klanten en stel ik op afstand beveiligingscameras in. Kost twee keer zoveel tijd als wanneer ik achter mijn pc zit. Maar heb 2 dagen per week helpdesk dat klanten bellen. In de zomer met mooi weer is er bijna geen klant die belt, maar als er een belt hoef ik er niet voor op kantoor te gaan wachten en kan dat mooi onder het schudden. Maaien of opraapwagen combineert minder goed al lukt dat bij de lange stukken ook prima maar dat schud wat meer.
CaseCS130
@JoramH Ah, ja zo kun je je bij nood redden idd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5055E ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!