Pottinger jumbo 8010. We gaan er weer vanuit dat we weer vele jaren zorgeloos kunnen kuilen. Foto is geplaatst door fan van trekkers op 16-04-2022 om 18:16:59, met 33 reacties.

Pottinger jumbo

+2
fan van trekkers
Pottinger jumbo 8010. We gaan er weer vanuit dat we weer vele jaren zorgeloos kunnen kuilen

Reacties

+1
rickboer blija
Ziet er goed uit!
Is er een specifieke reden dat je voor een lichte 'boeren' jumbo gekozen hebt ipv een degelijke 'loonwerker' jumbo?
+1
Jotke
@rickboer blija

Vindt dit anders een behoorlijke wagen!😳

Weet niet waar ze bij jullie meerijden maar de gemiddelde loonwerkers hier die een opraapwagen hebben, hebben niet kleiner maar ook niet groter dan dit als ik dit zo zie.

Boereb die er een hebben denk ik dat de helft van deze schuit ook al heel wat is.
rickboer blija
Quote Reactie van @Jotke:
Vindt dit anders een behoorlijke wagen!

Ik zegt ook niet dat het een kleine wagen is, ik zie ze hier in de buurt weinig zo groot draaien.

Waar het me wel om ging is dat dit (volgens mij) de top is uit de 'normale' jumbo serie, terwijl er een (in mijn ogen) degelijkere jumbo combiline is.
+2
fan van trekkers
@rickboer blija bedankt! Deze wagen is inderdaad een normale jumbo en geen combiline. Zeker hebben we hier een reden voor. Ten eerste was dit een voorraadmodel, en hebben hem voor een fatsoenlijke prijs kunnen inruilen. Ten tweede zijn deze wagens een dikke ton lichter dan een combiline, ook is de 8010 niet als combiline verkrijgbaar, en kom je dan uit bij een kleinere 7210
+1
rickboer blija
@fan van trekkers oke, duidelijke uitleg. Is de invoer van deze en de combiline het zelfde?
fan van trekkers
@rickboer blija ja klopt, precies hetzelfde, allebij de 2,36 xl pickup en een overbrenging tot 450 pk
+2
hermanjohndeere
@rickboer blija die combiline is alleen nodig als je er ook mais mee gaat rijden. Anders heb je een duurdere en zwaardere opraapwagen voor niks.
fan van trekkers
@hermanjohndeere die ene dag in het jaar verdien ik dat niet mee terug🙈. Als ik hier de touwen vanaf haal, kan er ook wel mais in. Deze bak is van zichzelf ook al veel zwaarder uitgevoerd dan de 00 serie
rickboer blija
Quote Reactie van @fan van trekkers:
Deze bak is van zichzelf ook al veel zwaarder uitgevoerd dan de 00 serie

Dat leek mij ook wel bijna nodig, jullie oude leek soms wel door te hangen 🙈
fan van trekkers
@rickboer blija dat was ook zo, hij is alleen nooit in tweeen gebroken😉
+1
hermanjohndeere
@fan van trekkers nee inderdaad. Maar bedoel meer te zeggen dat de jumbo al de loonwerk uitvoering is en de torro de boerenversie.
fan van trekkers
@hermanjohndeere ja dat klopt, qua invoer maakt combiline niets uit. Nu worden ze allemaal als dubbeldoelwagen verkocht. Ze willen het hele modellengamma weer op de kop gooien, nu is het jumbo 7000 en er is net een jumbo 8000 gelanceerd. Torro is de volgende die weer verranderd wordt en krijgt ook weer een andere naam
+2
dx11
Geen 8wielen meer?
+1
cb6520
@dx11 lijkt wel luchtdrukwissel op te zitten
+1
johndeere6230
@dx11

Wel een slag hoger lijkt het?
fan van trekkers
@dx11 nee jammer genoeg niet. We hebben tot nu toe nog steeds hele goeie ervaringen met een 8 wielig onderstel, alleen de extra prijs viel ons vies tegen. De compressor en de bediening hadden we al, dus de extra prijs die we moesten neerleggen voor een luchtdrukwissel was een grof stuk lager. Ook zit hier een brede hoger band onder 800/45r26,5. We hopen dat we nu ook een redelijk resultaat krijgen😬
+1
dx11
@fan van trekkers dat zijn al vrij forse banden. Ik hoop afdoende, het is een enorme wagen. Mooi ding
+1
fan van trekkers
@dx11 bedankt. Enige nadeel van de hogere banden zijn dat dit tenkosten gaat van de laadhoogte. Binnenkort meten hoe hoog de viaduct is, en dan de buizen verhogen🙈
Fendt926Driver
Quote Reactie van @fan van trekkers:
We hopen dat we nu ook een redelijk resultaat krijgen

Het nadeel is dat als het gras mooi droog is weegt het minder en is de bodem ook droger.
En als het gras natter is is alles zwaarder en natter in het land.
En dat zal het meeste verschil maken.
Maar veel plezier en werkgemak van deze enorme bak op wielen.

Waarom het vorige 8 wielig tandem niet over gezet op deze wagen?
+2
fan van trekkers
@Fendt926Driver tja, de oude wagen was 15 jaar en heeft zijn werk goed gedaan, zo was dat met dat tandem ook. Aan alles komt een eind, en als ik met iets nieuws begin dan wil ik er niet een tandem op hebben die op het laatst nog met een spanband vast zat. Voor een kleinere wagen had ik het tandem nog wel om willen zetten en er weer nieuwe pennen en draden inslaan. En daarnaast wil ik dan ook een hogere band om makkelijker de bult op te komen
Fendt926Driver
BuvaM
@fan van trekkers Geen andere keuze dan Kurmann?
Voldoende oplegdruk? 4 vakken voor en achter tandem
+1
hermanjohndeere
@BuvaM ze hebben geen walsen en de pickup unit weegt ook wel een beetje. En achterin zit altijd wat minder gewicht als voorin dus denk dat de opleg druk wel in orde is.
fan van trekkers
@hermanjohndeere oplegdruk is zeker inorde. Ik schrok er van hoeveel meer gewicht je meeneemt ten opzichte van de vorige 8000
BuvaM
@fan van trekkers Nadeel van die lange wagens lijkt mij dat tijdens laden oplegdruk zo verschilt, vergt nog wel wat van de trekkerachterband.
+1
arjanvw
Mooie flinke wagen! Grote banden rollen ook makkelijker. Zag vorige zomer ergens een Schuitemaker rijden met schuifas. Nooit heel erg in verdiept en geen idee wat zoiets kost vergeleken met een 8 wielig tandemstel. Zoiets nog een optie mocht dit toch niet helemaal meevallen?

www.schuifas.nl
+1
bart99
@arjanvw Bij een melkveehouder in Lelystad langs de A6 loopt een 3-Asser van Schuitemaker met schuifas. In deze reportage komt die wel voorbij:

agrifoto.nl/nieuws/log/…
arjanvw
@bart99 dat is ook een flinke wagen!
+1
fan van trekkers
@arjanvw oke, bedrijf niet eerder gezien👌. Misschien ooit nog een optie, even kijken hoe het met het pendelen gaat
+1
Hobby boertje
Klein trekkertje zo die t7, lijkt me een mooie trekker om voor de blokkenwagen te zetten want dit lijkt ook net niks zo😜.
+1
bikkertie
Dikke kar, veel inkuilplezier ermee👍👍
fan van trekkers
@bikkertie bedankt, straks eerst de buizen nog omhoog zetten. Misschien in de toekomst nog een slijpautomaat er op😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger jumbo ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!