Z.g.a.n.Bieden naar waarde.. Foto is geplaatst door Kramer U800 op 16-04-2022 om 21:05:49, met 14 reacties.

BLOOPERS Pech

+2
Kramer U800
Z.g.a.n.

Bieden naar waarde.

Reacties

+2
wim-same
Rotte verstuiver gehad ?
+5
Kramer U800
@wim-same Geen idee, is een oude vreter geweest die ze weer hebben opgelapt met nieuwe zuigerveren. Nou houd de motor er als nog mee op maar dan bij een klant van mij. Motor had door mij nieuwe nozzles gekregen, brandstofsysteem is goed. Dit is waarschijnlijk deels door een slecht in spuitende verstuiver gekomen en door geen/te weinig koeling.
+3
wim-same
@Kramer U800 slecht inspuitende verstuiver.
+2
schluterman
Toch niet van de Kramer?
+3
Kramer U800
@schluterman Haha nee gelukkig niet, we kunnen er wel mee lachen. Hij is van een Zetor Z4001 motor van een 4011, tractor is vorig jaar gerestaureerd en de eigenaar had er 2 weken terug voor het eerst mee gewerkt en nu dit. Nu dit vervangen is hebben we dan ook echt alles gehad. 😅
+3
Kramer U800
Hier kan je goed zien dat de zuigerveer helemaal vast gesmolten zat in de zuiger. Dit was niet van gisteren zeg maar...

(klik om te vergroten)

+2
schluterman
@Kramer U800 ik heb hetzelfde gehad bij mijn schlüter super 850v. Alleen dan met een rotte verstuiver
+2
Kramer U800
@schluterman Dat kan een hoop schade aanrichten inderdaad. Maar ook imitatie verstuivers kunnen schade aanrichten. Had het één keer bij mijn Deutz motor meegemaakt, daar piste er één alle brandstof naar één kant toe in de cilinder met hevige rook tot gevolg, als je daar mee te lang door rijd krijg je inderdaad wat je op de bovenstaande foto ziet.
+1
Sojaboontje
Dit was ook de achterste zuiger toch?
+1
Kramer U800
@Sojaboontje Nee, de 3e van de 4, de vierde tufde hevig olie eruit. De zuiger op de foto bracht nog 27 bar compressiedruk. De vierde zuiger is niks in vergelijking met deze. Wel een hoop rotzooi in de koelkanalen met een blauwe plek in de cilinder bij de 4de cilinderbus, dus je kon wel zien dat hij heet geweest was.
+1
WaterDeutzer
Hoeft niet eens een slechte nozzle te zijn, kan ook een verkeerde geweest zijn. Lijkt erop dat er steeds "naast de pot is gepist" tegen de zuigerwand i.p.v. in de verbrandingskamer. Dan spoel je de smeeroliefilm ook weg met de foto als resultaat: krater op explosieplaats en vreten van zuiger. Als je er zelf geen pijn mee hebt zijn dit mooie foto's!
+1
Kramer U800
@WaterDeutzer Ik denk inderdaad dat dat is gebeurd. Zo'n verstuiver word dan net een klein snijbrandertje. Gelukkig zijn de Zetor onderdelen niet zo duur, de uren zijn haast nog duurder.
+1
langeslagdiesel
Dit komt mij ook nog wel heel bekend voor uit mijn O&K L18 tijd op de kuil. Als je het trof dat je een kuil tussen de bomen uit de wind in de zon moest maken. En het zag overal wit van de paardebloemen pluis. Dan kon je de dag eigenlijk van te voren al invullen. De monteur begon meestal om een uur of 5 in de middag. Als er geen zuiger van de schoffel gewisseld moest woorden had hij een makkie die dag. Maar zeker twee of drie keer in de week was het bingo. Ook een keer ben ik rijdend in de werkplaats gekomen men een komplete zuiger minder. Die lag in het Carter. Maar de dag er na stond hij weer op de bult. Was blij dat het seizoen om was. Mais kuilen ging wel prima. Dan is het natuurlijk 20 graden koeler buiten en minder vervuiling van de koel tunnel / ribben / koelers.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Pech ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!