Foto van een Case IH CS 110, tja soms zit het mee en soms zit het tegen, tijdens het leegdraaien van een voerwagen stopte de aftakas opeens met draaien, dacht eerst dat hij uit de versnelling was gesc

Case IH CS 110

+2
Inter-844s
Foto van een Case IH CS 110, tja soms zit het mee en soms zit het tegen, tijdens het leegdraaien van een voerwagen stopte de aftakas opeens met draaien, dacht eerst dat hij uit de versnelling was geschoten, dus de hendels heen en weer gedaan en de bodem ketting stukje terug gedraaid en de aftakas weer aan, maar stond direct weer stil als er weerstand kwam. Dus dan is waarschijnlijk het platen pakket van de aftakas versleten dacht ik, toen ik de olie eruit liet lopen en de eerste brokstukken tevoorschijn kwamen wist ik dat er iets meer aan de hand was.....

Reacties

+2
Inter-844s
Zichtbare schade dat ik tot zover gezien heb is het platen pakket en 1 tandje van het tandwiel van de aftakas. Hoop dat er geen verdere schade is voorin de bak maar dat kan ik nog niet zo snel zien.

(klik om te vergroten)

De boosdoeners die uit de olie vielen

(klik om te vergroten)

Lijkt goed in eerste instantie

(klik om te vergroten)

Viel mij mee, binnen een halfuur de aftakas uit de trekker. Van de 5 platen was er wel geteld geen een meer heel....
JoramH
Balen! Ga je alles zelf vervangen? Als ik zo iets mee zou maken moet ik toch echt naar de dealer, dit zou mij niet lukken en heb ik ook het gereedschap niet voor.
+1
Inter-844s
@JoramH Dit is nog zelf te doen, als er iets mis gaat met de powershift zal ik hem ook weg moeten brengen vrees ik.
CaseCS130
@Inter-844s inschakel tandwiel niet beschadigd?
Dit platen pakket is bij veel moderne trekkers wel wat een dingetje, en deze schakelt eigenlijk wat te bruusk in waardoor ze wel kapot willen gaan.
Inter-844s
@CaseCS130 Welk tandwiel bedoel je? Die links ernaast ligt of eentje van de schakelvorken? Aftakas ging wel rap aan, maar niet echt met een klap of iets dergelijks.
CaseCS130
@Inter-844s eentje van de schakelvorken. Die is bij ons een keer kapot gegaan een paar jaar nadat het pakket al eens vervangen was.
Bij ons schakelen ze wel abrupt, gaat zo woest dat de breekbout wel eens uit de achtermaaier vliegt.
Inter-844s
@CaseCS130 Haal alle tandwielen nog eruit om ze te kunnen controleren op schade, dus zal er op letten. Kan maar zo zijn dat er al wat platen gesneuveld waren van mijn trekker en dat die daarom minder abrupt aanging. En dat nu de laatste kapot gingen.
CaseCS130
@Inter-844s Wat mijn dealer zei is dat juist met beschadigde, kapotte platen het inschakelen abrupter is dan met een nieuw pakket. Maar eerlijk gezegd kan ik niet veel verschil merken.
Neem aan dat je alle achterbrug/versnellingbak olie nu vervangt omdat het 1 reservoir is. uit mijn hoofd zijn er meerdere aflaatpluggen om alles er helemaal uit te krijgen.
Inter-844s
@CaseCS130 Ja alle olie eruit en nieuwe filters
InsaneNL
@CaseCS130 de deutzen met dezelfde bak hebben daarvoor een stikstof bol op de inschakeling zitten, weet niet of case die ook heeft? Anders eens bij een deutz dealer shoppen
Inter-844s
@InsaneNL Bedankt voor de tip. Ben benieuwt hoe de aftakas aangaat als de nieuwe platen erin zitten, als dat dan te abrupt is maar even bij een agrotron kijken.
CaseCS130
@InsaneNL Ja daar heb ik al eens van gehoord, maar Case/steyr heeft dat niet. Ik zou dat best erop willen hebben, maar weet niet waar het precies hoort en welk onderdeelnr het is.
PieterA
@CaseCS130 Wij hadden het eerst niet op onze Agrotron 6.15 uit 1996. Als je de aftakas aan zette wachtte de rooier altijd een seconde of 3 om te gaan draaien. Zoveel geduld had de chauffeur niet. Die was dan al colop aan het optoeren, met als gevolg dat de aftakas kapot ging. Gelijk de bovengenoemde modificatie er op gezet. Nu schakelt hij nog steeds langzaam in, en de chauffeur is er inmiddels ook aan gewend, maar we hebben er geen problemen meer mee gehad.
CaseCS130
@PieterA zit hem een beetje in dat de electronica van die tijd heel zwart wit was denk ik. Mooi dat jullie er zo snel een modificatie voor hadden. Wie is bij jullie eigenlijk de Deutz dealer?
InsaneNL
@CaseCS130 hoogsteyns.be/nl/… Dit zou het setje moeten zijn
PieterA
@InsaneNL Zo ziet die bij ons er ook uit.
CaseCS130
@InsaneNL thanks, daar ben ik mee geholpen 👍
Inter-844s
@InsaneNL Scheelt dat ik ook nog wel bij een Deutz dealer kom dus zal het daar even vragen wat zo iets moet kosten. Lijkt me vrij simpel, alleen een slangetje en stikstofbol met beugel.
sjonnies
@InsaneNL wat voor bak ligt er in zo'n case?
+1
InsaneNL
@sjonnies t7200
PieterA
@InsaneNL Wel een beer van een achterbrug voor zo'n trekertje.
Inter-844s
@PieterA Meestal staat de trekker binnen, maar als het heeft gevroren en hij heeft buiten gestaan heb je net het idee dat de handrem er een beetje opstaat zo veel weerstand van de bak. Na 5 min is het weg.
+1
CaseCS130
@Inter-844s haha, ja dat heeft die van ons ook. Met de 6 cilinder een stuk minder last van.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!