De Claas Celtis 426 Plus, bezig met weideslepen in de heuvels van Frankrijk! Deze moderne cabrio is een van de twee trekkers van mijn stagebedrijf, een bio melkveehouderij. Tijdens de winterperiode st

Claas Celtis 426RA

+4
de-wit
De Claas Celtis 426 Plus, bezig met weideslepen in de heuvels van Frankrijk!
Deze moderne cabrio is een van de twee trekkers van mijn stagebedrijf, een bio melkveehouderij. Tijdens de winterperiode staat deze meest voor de mengwagen. De gedachte is dat je in de winter toch met een bodywarmer op het erf werkt en het met klusjes als schudden en harken toch lekker weer is. Vandaar dat hij destijds voor een cabrio is gegaan, en op dagen als deze werkt het heerlijk!

Reacties

+1
de-wit
's Winters zit je er dan zo bij (dit is 1 april😆). De voorlader had ik er persoonlijk af gehaald, hij heeft nog een voorlader trekker en je bent enorm lomp zo als geheel

(klik om te vergroten)

Jas aan en gaan
+1
Baltus_steyr
@de-wit dan is een kapje toch wel iets fijner haha. Kunnen ze daar nog wel snel onderdelen krijgen van trioliet??
+1
de-wit
@Baltus_steyr Ja, zijn zoon werkt bij een dealer in de buurt en die doen ook Trioliet. Alleen een zelflader als deze hadden ze nog nooit gezien voor hij hem kocht😅
+2
Massey 2705
@de-wit jas aan en gaan...! Haha 😅 mooi verhaal..! toch heeft het wel iets zo in de buiten lucht werken , en een frisse neus hebben... ! 👍
+2
walker1
@de-wit Ach als je het over een heel jaar bekijkt dan heb je uiteindelijk maar een paar dagen met echt slecht cabrio weer. Voordeel van cabrio is wel dat je geen ruiten ijsvrij hoeft te krabben. Bovendien zijn er genoeg bedrijven waar het voeren al klaar is voordat de trekker goed en wel op bedrijfstemperatuur is en dan heb dus ook nog geen lekkere warme cabine.
claasfendt
@walker1 dat ben ik niet helemaal met je eens ik regen toch best vaak nat in de winter op de minishovel tijdens het voeren, de voertrekker blijft hier een met cabine voor andere klussen zoals schudden en harken weideslepen vind ik een cabrio wel mooi
walker1
@claasfendt Met een shovel ben je ook langer aan het werk denk ik, Voertrekker parkeer je bij sleufsilo, dan ga je laden en daarna rijd je met de voertrekker de stal in. Dan zit je misschien 2 x een minuut in de regen op de voertrekker.
+1
J asper
Quote Reactie van @walker1:
Voertrekker parkeer je bij sleufsilo, dan ga je laden

Niet met een zelflader....
de-wit
@J asper Wel bij deze boer... snijmes is al een tijd lang kapot. Een ringetje vervangen en hij had weer gewerkt, maarja🇨🇵🤷🏼‍♂️🤣
CaseCS130
@claasfendt Valt hier ook tegen idd met open voertrekker. Soms heb je van die periodes dat je elke dag wel natregent. Wilde daarom geen cabrio shovel en volgende voertrekker hopelijk ook met cabine.
+1
@CaseCS130 Ik ben er erg blij mee dat we er nu 1 met cabine voor de blokkenwagen hebben. En de 2 oudste kinderen ook 😄.
CaseCS130
@MaartenMandemaker Dat is ook een super trekkertje er voor.
@CaseCS130 Ja je loopt er zo in en uit. En een omkeerschakeling links onder het stuur. Fiat heeft ook wel van die compacte modellen met omkeerschakeling gehad toch
CaseCS130
@MaartenMandemaker Misschien New Holland met de tn serie, oudere Fiats weet ik eigenlijk niet, volgens mij pas vanaf de 88 serie. Misschien ooit de 60-88 doorschuiven of die swinters er voor zetten.
@CaseCS130 Jullie 60-88 heeft ook een omkeerschakeling? Ook wel een handige trekker lijkt me
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ja, die zijn er wel handig voor. Starten ook altijd.
J asper
@CaseCS130 Dat zijn toch wel een beetje luxe problemen met zoveel trekkers?😅 Of kunnen die met cabine de voerwagen niet doen?
@J asper las net dat die de aftakas pakket in de soep draaien aan een doseerwagen
J asper
Ook gelezen dan denk je, dat je van je leven geen jd moet kopen of er mee moet gaan zaagselstrooien😂 Zet er maar meteen een Fendt voor.
+2
zettelmeyer
Quote Reactie van @J asper:
meteen een Fendt voor

Jd bedoel je zeker? Nog in ontwenningsfase??
+1
J asper
Quote:
@zettelmeyer
Al genezen dus?

Klopt
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr ZF is ook wel eens wat mee. Weet jij alles van toch?
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja, of doelde je niet op het aftakas pakket verhaal van de CS 110?
@CaseCS130 ja dat bedoelde ik. De zf’s doen het hier goed verder. Het schade gevalletje van pas is/was aan een echte Deutz bak.

Ik Liep ook maar te stoken natuurlijk, jij hebt wel aardig wat trekkers staan toch? Waarom niet eentje met cabine winterdag voor de voerwagen?
+2
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr enige die echt geschikt is is de 60-88. Maar dat is nog zo'n net trekkertje, vinden we dan weer wat zonde. 🤣
+1
de-wit
@CaseCS130 Dan maar een nat pak, ieder z'n prioriteiten🤣
+1
CaseCS130
@de-wit zuinige Friezen he 🙈
+1
CaseCS130
@J asper jawel maar dat is weer wat overkill. Staat nu een 6006 vast voor.
de-wit
@walker1 Met een mengwagen komt hij wel lekker op temperatuur hoor
+2
JoramH
Mooi om te zien dat ik niet de enige ben met een cabrio, maar die van mij komt niet voor de mengwagen en staat swinters lekker binnen. Voorlader steekt ook best uit is dan idd een serieuze draaicirkel die je dan hebt.
+1
rommert14
@JoramH is heerlijk zo'n cabrio, moet het niet teveel stuiven
+1
JoramH
@rommert14 Dat valt bij mij op de klei wel mee, daar stuift het niet zo snel. Soms is het stof van de opraapwagen bij goeddrogend weer nog wel vervelend. Echter de hele dag vitamine D tanken.
+1
rommert14
@JoramH hier ben je zwart na een dag op een cabrio als het een week niet geregend heeft. Zandgrond
+1
JoramH
@rommert14 Voordat onze zware zeeklei gaat stuiven met maaien ed dan moet er echt wel wat gebeuren. Echter heb je op de klei wel altijd profijt van lichte trekkers en brede banden. Af en toe wel jaloers met wat voor machines je op zandgrond kunt rijden.
rommert14
@JoramH
Quote:
Af en toe wel jaloers met wat voor machines je op zandgrond kunt rijden.

Valt hier soms nog tegen, maar het gebeurd gewoon.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Celtis 426RA en hebben de trefwoorden frankrijk , cabrio en weideslepen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!