Foto van een John Deere 8210. Haspel weer uit de schuur om de uien te beregenen vanwege de korst.. Foto is geplaatst door StevenBomers op 20-04-2022 om 06:54:48, met 8 reacties.

John Deere 8210

+2
StevenBomers
Foto van een John Deere 8210. Haspel weer uit de schuur om de uien te beregenen vanwege de korst.

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Mechanisch de korst breken geen optie met een Cambridge rol of een teffler eg?
StevenBomers
@MaxxuM4ever ze zitten al tegen de korst aan dus was bang om ze te beschadigen. Ik heb er wel aan gedacht maar die optie kon al niet meer helaas. Komende winter maar een korstenbreker bouwen
+1
MaxxuM4ever
Hier wordt ook beregend in de polder en ik heb al percelen gezien die overgezaaid zijn met bieten. Als je kort na het zaaien die bak water erop gehad hebt ben je mooi klaar. Bij onze uien thuis precies een scheurtje boven iedere regel, die komen er mooi door. Wellicht door het wieltje achter het zaaikouter geluk gehad dit jaar.
casejxu
@MaxxuM4ever denk dat einde week hier de tulpen ook weer volle bak water krijgen... zandhoek in de polder al paar weken
StevenBomers
@MaxxuM4ever ja wij ook net voor de regen gezaaid. Daarna bijna 80mm erop gehad.. in het verleden nooit last gehad van korstvorming op de zwaardere gronden maar dit jaar wel. Bak regen en daarna weer schraal warm weer helpt niet mee
+1
RVM
Mooie haspeltrekker 🥰
StevenBomers
@RVM niet altijd handig z’n beul ervoor, maar trekker heeft z’n gewicht soms wel nodig met de haspel uittrekken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8210 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!