Foto van een Gaspardo Maiszaaimachine. Gisteren onder hele mooi omstandigheden de eerste mais gezaaid.

Gaspardo Maiszaaimachine

+2
joozt
Foto van een Gaspardo Maiszaaimachine. Gisteren onder hele mooi omstandigheden de eerste mais gezaaid.

Reacties

Ruben-Wind
Mooi werk! Ik denk dat het hier volgende week er ook wel in zit, vind het alleen ook wel vroeg zat om Mais te zaaien, 2 jaar terug moesten de vroege zaaiers ook heel wat over zaaien.
joozt
@Ruben-Wind wij proberen altijd op tijd te zaaien (echt vroeg vind ik het al niet meer) en we hebben nog nooit hoeven overzaaien. De CCM moet hier echt goed droog zijn om geen problemen in de voerinstallatie te veroorzaken dus dan heb je een lang groeiseizoen nodig. Er zijn nog percelen bij waar de mest nog op moet dus ook onze mais komt er niet allemaal voor 1 mei in!
+1
arjanvw
Mooi werk! Hoop volgende week ook de mais erin te hebben.
joozt
@arjanvw hoe is de grond bij jullie? Hier begint het nu mooi te drogen maar her en der nog best een vochtig plekje te vinden.
arjanvw
@joozt nu is de grond droog genoeg om overal goed te rijden. Daar hebben we ook op gewacht. Normaal hebben we ook graag de maïs er rond de 23e erin. Wordt nu een week later.
+1
joozt
@arjanvw ah mooi! Ja hier wordt het ook wel wat later dan normaal. Weer lijkt de komende 2 weken wel goed en vorig jaar was mei erg koud dus misschien valt het met die week later zaaien toch nog wel mee!
huub
@joozt als je vroeg zaait duurt het ook ff voordat ie erop staat. Wat voor weer je hebt na opkomst weet je toch niet. Goed weer kan je niet op wachten.
joozt
@huub precies!
+1
arjanvw
@huub mais heeft toch zijn groei dagen nodig. Afgelopen jaar hebben we ook Op 23 April gezaaid. Maïs is wel 2 weken onderweg geweest. Toch 1033 vem en 393 zetmeel. Wel iets minder massa.
Ritchie
@arjanvw

Kwaliteit over kwantiteit betaalt zich altijd uit 👍
J asper
@Ritchie Dat is ook onzin natuurlijk, wij met die droogte ook hele beste mais gehad, krijg je vanzelf met weinig opbrengst en wel kolven.
oanejorrit12
@J asper Hier met droge jaren ene perceel ook hele beste mais. Water in de sloot omhoog, stond t zowat in de greppels. Dus mais wou best groeien toen 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gaspardo Maiszaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!