29 maart 2022 Foto van een John Deere 6140R Met Baselier frontfrees en Miedema bekerplanter.M'n neefje voor het eerst een blokje aardappelen planten. Een echte Deutz-man dus dan is het wel even wennen

John Deere 6140R

+2
PieterA
29 maart 2022 Foto van een John Deere 6140R Met Baselier frontfrees en Miedema bekerplanter.

M'n neefje voor het eerst een blokje aardappelen planten. Een echte Deutz-man dus dan is het wel even wennen dat de trekker blijft rijden als je geen gas geeft. (Ik ben er zelf ook al eens een keer bijna door de muur heen de schuur mee uitgereden) Hier hoefde de granulaatstrooier en het spuitje niet gebruikt te worden, dus daar wordt het al makkelijker van.

Het is een fijne plantcombinatie. Op onze grond doen we nergens na de hoofdgrondbewerking een voorbewerking en na het planten even strooien en dan nog 1x de frees er over en het is klaar.

De trekker geeft wat meer pk's dan de 6330 die er eerst voor stond. Om een optimale afstand in de rij te kunnen waarborgen kunnen we met deze planter niet sneller rijden dan 5 km per uur. Dat is al een hele snelheid met zo'n frontfrees. Vaak rijden we tussen de 3,5 en 5 km per uur.

Er kwamen vaak dingen tussendoor dus het planten ging niet steeds door en dan doe je er gewoon wat langer over. Daar was dit voorjaar ook volop ruimte voor. Zelden zo'n relaxt voorjaar gehad.

We hebben deze plantcombinatie leeg gewogen, dat was 11.460 kg. In de tankjes gaat dan nog 400 liter water en in de bunker kan dan nog 2.700 kg pootgoed. Totaal wordt het dan iets van 14,5 ton.

De combinatie is inmiddels klaar en deze week gaan we hem eens afpikken en onderhoud plegen. Hij heeft dit jaar zo'n 70 hectare geplant. Bij de buurman (van wie de trekker is) net zo veel dan bij ons. De buurman wil altijd in maart planten en wij in april, dus dan zaten we elkaar dit jaar niet in de weg.

Reacties

MF 2725
Mooie combinatie zo.
stannetje96
Evengoed is dat allemaal nog best vroeg. Hier is net de grote meute op gang
+1
PieterA
@stannetje96 Wij hebben veel lichte grond en dan moet je loof hebben voor het heet wordt. Ook is de draagkracht in het najaar niet overal even goed, dus we streven er naar om voor 1 oktober alles achter de planken te hebben. (Lukt ook niet altijd). Ook past het goed in de arbeidsplanning, zowel in het voorjaar met het tulpen koppen en alle voorkomende bespuitingen als in het najaar met tulpen planten en andere oogst werkzaamheden.

Hier is een enkeling nu nog niet klaar met poten. Hier staat de rijenfrees er ook al af.
mdoornekamp
Dat is nog een heel gewicht om met cultuur bandjes door het land te toeren. Scheelt dat je tijdens het poten een deel van het gewicht op de rol en schijven brengt
+2
2850Johndeere6R
Mooi verhaal weer Pieter 👌 zo lezen wij als niet akkerbouwers jullie gedachten gangen en manier van werken en dat zal sommige wel wat opheldering geven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6140R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!