Foto van een Agromet kipperToen ik gisteren de laatste vracht vaste mest had weg gebracht, heb ik na het lossen de wiellagers even gecontroleerd op warmte. Het viel me op dat er behoorlijk wat warme l

Agromet kipper

398 foto's van @dutchgamer

dutchgamer
Foto van een Agromet kipper
Toen ik gisteren de laatste vracht vaste mest had weg gebracht, heb ik na het lossen de wiellagers even gecontroleerd op warmte. Het viel me op dat er behoorlijk wat warme lucht van de remen af kwam, dit is te verklaren door dat ik meerdere keren moest remmen en soms hard. Verder vind ik de wiellagers erg zwart van het vet/olie? Die van de voorste as waren wat warmer als die van de achterste as, alleen de voorste as is geremt.
Nou is mijn vraag zou er wat met de lagers aan de.hand kunnen zijn?
Dit is rechts voor.

Reacties

+1
wim-same
Volgens mij is dit een 8 tons kieper, en hoeveel gewicht had je er op met zulke opzet schotten ? Bovendien zijn dit nog geen snelverkeer assen, dus is de max snelheid 30 km per uur. Ik denk dus dat het niet zo raar is dat deze assen overbelast werden.
dutchgamer
@wim-same ik denk niet dat we de 8 ton halen met de vaste mest. Licht er ook aan hoe nat die is. Ik denk eerder tussen de 5-7 ton max. We laden hem met de shovel en een tweede hands kuilhapper, dan kun je het nog wat aanduwen.
De loonwerker schatte dat er 3 ton mais in kan. Dan heb je er al een redelijke kop op zitten.
+1
dutchgamer
@dutchgamer oja, dit was al toen we hem over genomen hadden van een oude veehouder die hem al jaren niet meer intensief gebruikte. 2 x per jaar zakken zaagsel halen was het denk ik wel. Daarvoor deed hij zelf het maishakselen geloof ik. Dat was op veengrond die hij vlak voor het hakselen onder water zette voor meer draagkracht volgensmij.
wim-same
@dutchgamer Als jij hem vol laad met een shovel, en ook nog aandrukt zit er zeker meer dan 5-7 ton in hoor. Ga maar eens een keer wegen. en als een aseind al iets krom is, betekend dat deze ook aanloopt op je remtrommel, dus warm word.
+1
dutchgamer
@wim-same moet wel zeggen dat we alleen van de linker kant en over een afrastering heen laden. En je kunt pas als je 3 bakken op dezelfde plek hebt neer gegooid goed aandrukken. Dit omdat de kieper een beetje achterover staat en de shovel een beetje naar rechts schuin staat tijdens het laden. En dan staat de shovel maar een paar centimeter hoger. Zo kom je snel tegen de opzetschotten aan.
+1
DANOONTJE POWERR
@dutchgamer heb je ze al een keer open gehad en zit er speling op?
Zit er nog vet in?
Eerst dat soort dingen controleren.
dutchgamer
@DANOONTJE POWERR hebben ze nog niet open gehad, maar hoop dat binnen kort wel een keer naar te kijken.
DANOONTJE POWERR
@dutchgamer en ff op de krik zetten.
Er mag niet teveel speling op zitten, anders de moer wat strakker zetten.
dutchgamer

(klik om te vergroten)

Dit was de enige info op de kieper volgensmij. Geen instructie boek geloof ik o.i.d.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agromet kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!