Foto van een Agromet kipperToen ik gisteren de laatste vracht vaste mest had weg gebracht, heb ik na het lossen de wiellagers even gecontroleerd op warmte. Het viel me op dat er behoorlijk wat warme l

Agromet kipper

dutchgamer
Foto van een Agromet kipper
Toen ik gisteren de laatste vracht vaste mest had weg gebracht, heb ik na het lossen de wiellagers even gecontroleerd op warmte. Het viel me op dat er behoorlijk wat warme lucht van de remen af kwam, dit is te verklaren door dat ik meerdere keren moest remmen en soms hard. Verder vind ik de wiellagers erg zwart van het vet/olie? Die van de voorste as waren wat warmer als die van de achterste as, alleen de voorste as is geremt.
Nou is mijn vraag zou er wat met de lagers aan de.hand kunnen zijn?
Dit is links voor.

Reacties

+1
willem d
Vaak en stevig remmen veroorzaakt flink warme remmen. Het lijkt niet aannemelijk, dat de warmte door de lagers is ontstaan. Lagers zijn te controleren op geluid. Wiel opkrikken en flink laten draaien en dan mag een goed gesmeerd en afgesteld lager niet te veel ruis laten horen.
dutchgamer
@willem d de warmte kwam ook vooral al van de remmen af ja.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agromet kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!