Vandaag weer een leuk freesdagje. Begonnen in het beroemdeToldijk een perceel van 8 ha gras om te toveren in zaaiklaar land voor maïs en toen een perceel tussen  Lochem en Markelo voorzien van een we

Celli Lothar (grondbewerking)

+2
radium45
Vandaag weer een leuk freesdagje. Begonnen in het beroemdeToldijk een perceel van 8 ha gras om te toveren in zaaiklaar land voor maïs en toen een perceel tussen Lochem en Markelo voorzien van een weidemengsel. Omdat dit vrij harde zware grond was, ook eens op de verbruiksmonitor gekeken van de CVX.
Ik reed meesten 3.50 km/h en dan zat het verbruik op 21.ltr per uur. Ging ik naar 4.50 km/H... Dan steeg het verbruik naar 25 ltr/uur. Monitor maar snel weer op een andere functie gezet.

Reacties

+1
Siete
Poaahh prachtig resultaat!!
Valt nog niet altijd mee om het zo te krijgen.
+1
radium45
@Siete Ik zeg dan ook altijd tegen andere mensen die interesse hebben in zoiets, dat het geen machine is waar je iedereen mee op pad kunt sturen. Elk perceel vraagt bijna weer een andere afstelling.
hobbyboer
Quote Reactie van @radium45:
Ik reed meesten 3.50 km/h en dan zat het verbruik op 21.ltr per uur. Ging ik naar 4.50 km/H... Dan steeg het verbruik naar 25 ltr/uur.

Die 25 is per ha zuiniger, gas erop, gang is alles!
+3
radium45
@hobbyboer ik factureer dit werk per uur hè
+1
oanejorrit12
@radium45 hier zijn ze vandaag ook begonnen met de overtopfrees op het maisland, ligt er naar mijn mening netjes bij. Overtopfrees is geen Celli, ding is rood weet het merk niet 😛

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!