Foto van een Fendt 716 de eerste snee vorige week gemaaid. Foto is geplaatst door bieske98 op 02-05-2022 om 18:44:54, met 14 reacties.

Fendt 716

270 foto's van @bieske98

+1
bieske98
Foto van een Fendt 716 de eerste snee vorige week gemaaid

Reacties

Baltus_steyr
\zit een leuke pak op, met rode klaver??
bieske98
@Baltus_steyr klopt een mooi pak, er kwam 1 kieper per hectare af. Helaas zat er wel rode klaver in...
claasfendt
@bieske98 helaas ? Ik ben wel gek met wat rode klaver er in
bieske98
@claasfendt doe mij maar witte klaver, koeien laten het rode hier al aan het voerrek deels liggen en ze geven duidelijk minder melk als je van dit perceel aan het voeren bent.
Baltus_steyr
@bieske98 is dit dan wilde rode klaver? Ik heb hier ook een perceel met rode klaver en lucerne grasmix en ik ben er zeker wel over te spreken. Ook gezien je hier alleen in het voorjaar alleen wat stikstof op kunt brengen en de rest van het jaar niet waardoor je weer stikstof kunt besparen!
bieske98
@Baltus_steyr ik zal is kijken welke rode klaver het precies is, hier is 30m3 drijfmest opgekomen en 20 zuivere stikstof. Doe jij de luzerne hakselen ?
Baltus_steyr
@bieske98 nee, we doen hier alles met de opraapwagen. Ken jij toevallig de fam, Meilink of Dekker?
bieske98
@Baltus_steyr oke, gaat dat goed met de stengels van het luzerne? Ja die ken ik wel, heb een jaar bij meilink gewerkt en daar kwam dekker wel eens langs
Baltus_steyr
@bieske98 met de stengel gaat het wel goed. Lekker grof spul . Zit vaak wel ergens door de kuil heen(vaak middenin ergens) we proberen het dan niet bovenop te pakken!
+1
jehan
@bieske98 hoe groot is die kieper vraag ik me nu af
bieske98
@jehan goede vraag, hij mag 15 ton laden. De m3 weet ik niet er liggen ook nog rvs maisschotten in de schuur van +- een meter hoog
jehan
@bieske98 j je schrijft er komt 1 kieper per ha af ..daarom mijn vraag hoe groot is die kieper dan ..want 1 kieper per ha is naar mijn idee bar weinig ..of vandaar mijn vraag hoe groot die kieper is van jullie
+1
bieske98
@jehan rond de 30m3 reed zelf met de opraapwagen onder de pijp die is 28 m3 en de wagens van de loonwerker schat ik goed op de 30

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 716 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!