voor het werk op pad in Frankrijk, kwam ik nog wat moois tegen in de loods, de boer vertelde me dat ie ieder jaar nog enkele keren tot leven gewekt word.

Vierzon 201

+6
vandewalje
Voor het werk op pad in Frankrijk, kwam ik nog wat moois tegen in de loods, de boer vertelde me dat ie ieder jaar nog enkele keren tot leven gewekt word.

Reacties

+2
WaterDeutzer
En hij rijd ook af en toe nog een rondje in de R5? Zo'n klein Vierzonnetje heb ik niet eerder gezien. Wel jammer dat dit in de hoek blijft staan.
+1
Kramer U800
@WaterDeutzer Een goede kennis van ons heeft zo'n Vierzon 201, die moest mijn vader nakijken en reviseren waar nodig. Wat een rare dingen zijn het. Je kan hem met de hand starten op diesel, doormiddel van een pen uit het vliegwiel te trekken, of doormiddel van een pendelstarter op benzine met een trilbobine. Alles is echt met de Franse slag gemaakt, waaronder het gas regel mechanisme. Dit schoot tijdens het stationair draaien van de tractor een keer los (door versleten kogel gewrichten) waar door de gas regelstang op vol gas kwam komen te staan!!! Ik zat binnen en mijn vader buiten bij de Vierzon, zo'n 50 meter van elkaar af, je voelde de vloer trillen, ik denk dat die wel 5000 toeren maakte zonder grappen, het leek wel een brommer 🤣
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
je voelde de vloer trillen, ik denk dat die wel 5000 toeren

Word tijd dat "Eemnes" ook maar eens verhalen gaat schrijven.😉
+3
Kramer U800
@WaterDeutzer Ja die zijn er genoeg, waargebeurde verhalen en avonturen.
+1
vandewalje
@WaterDeutzer die R5 deed het volgens mij niet meer , die zijn stoflaag was nog dikker 🙃
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @vandewalje:
die zijn stoflaag was nog dikker

Hoe groter de kans dat daar een gave auto onder vandaan komt! Een R5 zonder roest is uniek.
+1
Towaberg
Stoffige omgeving 😂
+1
BuvaM
Mooi origineel plaatje.
Toevallig dichtbij de stad Vierzon?
+1
vandewalje
@BuvaM regio Steenwerck net over de grens met Belgie en Frankrijk.
+3
Rondeutz06
Schitterend om dit tegen te komen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vierzon 201 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!