Foto van een Gaspardo Maiszaaimachine. Op dit perceel kleigrond is het gras (groenbemester) doodgespoten en vervolgens voordat het begon te verkleuren bewerkt met de schijveneg. Zaterdag hebben we er

Gaspardo Maiszaaimachine

+2
joozt
Foto van een Gaspardo Maiszaaimachine. Op dit perceel kleigrond is het gras (groenbemester) doodgespoten en vervolgens voordat het begon te verkleuren bewerkt met de schijveneg. Zaterdag hebben we er mest op gereden, gisteren met de voorzetwoeler en kopeg een zaaibed gemaakt en gisteravond/vandaag zaai ik onder prachtige omstandigheden de mais erin.

Eigenlijk had dit perceel op wintervoor geploegd moeten worden maar daar was het te nat voor en nu krijgen we er zonder te ploegen toch heel mooi mais in.

Reacties

+1
Ritchie
Gaat prachtig zo, maïs toch mooi in het vocht gekregen?
+1
joozt
@Ritchie ja! Bovenlaag is los en droog maar daaronder een mooie vastere en vochtige laag waar het zaadje ligt.
Wimariete
Mooi werk zo joozt. Je ziet het steeds vaker dat mais in ongeploegd land wordt gezaaid en met een goed eindresultaat.
+1
joozt
@Wimariete dankje Wim, wij doen het inderdaad ook steeds meer. Scheelt veel diesel en tijd en de resultaten zijn goed.
+1
Baltus_steyr
@joozt die groenbemester blijft een beetje boven op/in de toplaag zitten met rotorkopeggen? Hebben hier op 2,5 hectare hoge grond ook groenmester dood gespoten en daarna bemest en daarna met vrees los gevreest en daarna nog even losgetrokken met de cultivator en nu gaat de mais erin!
+1
joozt
@Baltus_steyr ja klopt. Mooi ingedroogd in de bovenlaag. Dat wat er nog ligt wordt makkelijk kapot gesneden door de schijven van de zaaimachine.

Oké klinkt goed, wat was voor jullie de reden om niet te ploegen?
+2
CoenNijenhuis
@joozt En tegelijkertijd reclame maken met de bus aan de weg? 😜 was je vanmiddag in Hummelo aan t zaaien?
+2
joozt
@CoenNijenhuis haha scherp. Busje is van Beulink, kar van mij! Ja klopt nu in Hummelo bezig. Had ik je kunnen zien?
+1
CoenNijenhuis
@joozt Je ziet me makkelijk over t hoofd.., zit op een klein trekkertje
+1
joozt
@CoenNijenhuis ik heb vandaag nog wel zo’n blauw geval gezien! Even denken waar dat was…
+1
Baltus_steyr
@joozt nou deze grond huren we er nu bij, de boer ervoor deed het ook op deze manier en beviel hem goed. Is ook hoge droogte gevoelige grond. Onze eigen grond/mais ploegen we nog wel steeds. Maar ben /probeer wel wat om het met minder diesel en arbeid en minder gevreut in de grond ook klaar te krijgen en als dat kan slagen ben ik ook tevreden!
+2
joozt
@Baltus_steyr ah duidelijk. Ja hier dezelfde reden. Jarenlang altijd alles geploegd maar soms komen met nieuwe machines ook nieuwe inzichten en technieken en dat pakt soms best positief uit!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gaspardo Maiszaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!