Meyco Variomatic injectiecombi . foto uit Boerderij van november 2000.Wat is er ooit met Meyco gebeurt , overgenomen ?Was toch degelijk spul meende ik

Meyco Giertank

+3
JarnoDrenthe
Meyco Variomatic injectiecombi . foto uit Boerderij van november 2000.
Wat is er ooit met Meyco gebeurt , overgenomen ?
Was toch degelijk spul meende ik

Reacties

+5
wotan2
Meyco is kapot gegroeid; ze zijn begonnen toen iedereen aan een zodebemester moest. Booming markt en ze produceerden steeds in een te kleine fabriekshal. Ze hebben een nieuwe fabriekshal gebouwd, en direct daarna stortte de markt in, iedereen was voorzien. De lasten waren te hoog om alleen voor vervanging te produceren, de rest laat zich raden.
+1
Van-Epscheuten
@wotan2 was het een Nederlandse fabrikant?
+2
wotan2
@Van-Epscheuten als ik het me goed herinner, zaten ze ergens in midden nederland. Zodebemesters is zowiezo een grotendeels nederlands gebeuren; de rest van europa gebruikt een boom met slangen er aan.
+4
BuvaM
Meyco produceerde tanks en bemesters, begin '90-er jaren in Varsseveld. Vooral voor de Nederlandse en ook wel Duitse markt.
Na faillissement nog een doorstart in Nieuwleusen-Dalfsen van een beperkt aantal jaren.
Was ook redelijk vooruitstrevend. Groei, kosten en afzetmarkt kreeg men niet goed in de juiste verhouding.
De mdw'ers zijn uitgewaaierd en daarmee bleef de kennis goeddeels behouden voor landbouwtechniek Nederland.
+1
wilbertkw
Ze hebben ook nog silage wagens gebouwd. Maar daar konden ze de aantallen niet mee halen wat ze eerst met de tanks en bemesters deden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Meyco Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!