Foto van een John Deere 5095M. Als proef samen met Groenoord een warmtebeeldcamera (thermische) camera opgebouwd op mijn trekker. Nu testen of ik weidevogels, hazen en reeën eerder kan zien als het b

John Deere 5095M

+3
JoramH
Foto van een John Deere 5095M. Als proef samen met Groenoord een warmtebeeldcamera (thermische) camera opgebouwd op mijn trekker. Nu testen of ik weidevogels, hazen en reeën eerder kan zien als het blote oog.

groenoordbv.nl/warmtecamera-op-trekker-redt-weidev…

Reacties

+4
2850Johndeere6R
Dat is een positieve ontwikkeling ik ben benieuwd of het werkt
+3
Baltus_steyr
Goed bezig. ben ook zeer benieuwd wat het resultaat is!!
+4
Rondeutz06
Mooi initiatief
+4
stannetje96
Moet je dan wel echt op het scherm kijken of krijg je ook een melding door middel van een geluidssignaal oid?
+4
JoramH
@stannetje96 De camera kan alarmeren bij bepaalde temperatuurwaardes, de camera kan ook een 12v signaaltje geven dus in theorie kun je daar de trekker mee laten stoppen maar denk dat dat te ingrijpend is, uiteraard kun je ook gewoon een piepje erop zetten of doorverbinden met de toeter. Echter is het nu testen en kijken of het alleen met koud weer te gebruiken is of dat het ook met warm weer werkt. Met wiedeggen zag ik wel meer als nu met maaien, hier geen mais, maar waaarschijnlijk met maisvoorbereiden verwacht ik dat het contrast ook erg mooi werkt. Ik tuur nu de hele tijd op het scherm, dan is het wel fijn dat je ook GPS hebt anders word het wel wat druk.
+2
Van-Epscheuten
Mooie ontwikkeling!
+2
WaterDeutzer
Mee eens: goed bezig!

Maar je zou dit eigenlijk moeten combineren met vooraf door drone plus gps opgespoorde vogelnestjes.

Je bent nu met een warmtebeeld camera aan de slag. Zou dat niet beter gaan met omgevingsscanners zoals toegepast in agv's? Die werken zeer snel.
Ben nieuwsgierig hoe snel de warmtebeeld camera is met jou maaisnelheid.

De volgende stap is dan er een actief systeem van te maken die de trekker vertraagd en stopt zonder dat je zelf op een scherm moet kijken en ingrijpen.
Ben benieuwd hoe de test slaagt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5095M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!