Gisteren aardig achter op moete schieten met harken. Loonwerker kwam 2 uur eerder als gepland. Foto is geplaatst door zettelmeyer op 10-05-2022 om 12:44:18, met 21 reacties.

New Holland T 7.270

+2
zettelmeyer
Gisteren aardig achter op moete schieten met harken. Loonwerker kwam 2 uur eerder als gepland

Reacties

BuvaM
En ging ....later weg?
Ben jij de gelukkige in de buurt met een puike eerste snede?
zettelmeyer
@BuvaM ja had een mooie snede op 10 ha na wat iets te weinig stond rest stond goed. We waren gelijk klaar
oanejorrit12
Die New Holland en was middags hier in het dorp gras op te halen, en ook nog een Claas met krone wagen
zettelmeyer
@oanejorrit12 oja kan
ronald-deutz-fahr
2 uur, valt mee. Hier was die 15 uur eerder als geplant🙈
Wel blij mee 👍🏻
+1
Johny power
Gewoon wat extra proppen in de wiers maken 😅
Blijven ze wat langer weg
ronald-deutz-fahr
@Johny power 😂😂 of af en toe een ouwe schuddertand uit het raam gooien 🙈
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr en dan maar klage dat die langer bezig was
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer Indd 😂
Beetje veeboer klaagt altijd
Neehoor ik hield aardig voorsprong dus ging best👌🏻
newholland6640
Gisteren ook een zijafleg geprobeerd. Viel me nog niet helemaal mee.
+1
zettelmeyer
@newholland6640 ik wil niet meer anders (of 4 elements, maar boven mijn budget) scheelt voor ons mooi wat haksel kosten. Alleen je moet er mee leren werken
newholland6640
@zettelmeyer

Ja dat klopt zeker. Kan het me voorstellen hoor. Was hier ook de insteek, minder opraapwagen werk.

Vooral de hoeken is een dingetje. Maar met hakselen komt het ook allemaal iets minder secuur.
+1
ronald-deutz-fahr
@newholland6640 hoeken (kopakkers) is handigheid
Na de kopakker eerste rondje draai ik meestal ff en maak m paar meter breder door een keer van binnen naar buiten te harken (2 halve zwaden met paar meter er tussen zegmaar) dan keer ik weer en hark ik de hoeken mooi rond. Dan 2e rondje (naar buiten harken) hark ik die 2 zwaden tegen elkaar, word de wiers wat dikker van maar wel brede kopakker en wagens hoeven niet te steken in de hoeken (anders ligt die in een haakse hoek 😅)
Met opraapwagen is dit misschien minder verstandig.

Maar de winst van zeiafleg zit hem in de latere dunne snedes, niet nu.
Met zelf oprapen zou ik het lekker bij midden afleg houden. Kan iedereen zonder uitleg mee harken, en paar baantjes extra is ook geen ramp als je het zelf doet. Tandje harder en gaan… wij (als uitbesteders) moeten gewoon die 600pk aan de gang houden, en elk uur kost meer als €400.. word het wel anders van
Noorderling
@newholland6640
Quote:
Maar met hakselen komt het ook allemaal iets minder secuur.

Gelukkig kosten ze maar 8,5euro per minuut. Elke keer remmen, steken en keren kost aan het eind van de dag wel geld. Als die vast slaat met een prop suikerrijk gras is een half uurtje zo om.

Als het niet 100% loopt is zelf harken al heel snel te duur. Veel gevallen is laten harken netto het voordeligste, ook al reken je voor jezelf 0 euro.

Als wiersen 100% zijn kunnen ze ook op volledige motorbelasting rijden, met verassingen houden ze in, alleen zien we dat niet direct. Er is nog wel wat uit te halen.
ronald-deutz-fahr
@Noorderling
Quote:
8,5euro per minuut.

Dure. Waar komen ze dan mee?
+1
Noorderling
@ronald-deutz-fahr
500-600pk hakselaar, hebben een reserve staan die er in een uur staat als het moet, planning klopt op het uur, 90%vast personeel.

Dat is me heel wat waard, niet dat het bij een ander perse slecht is, als ik hoor wat andere boeren beleven en loonwerkers. Daar is me het voer teveel voor waard. Eisen dat personeel een nacht door moet zetten met een dag er achteraan. Nee is ook een antwoord, past niet altijd, maar dat heb ik liever dan afspraken niet waar kunnen maken.
newholland6640
@Noorderling

Dat snap ik helemaal. Alleen je hebt bij een opraapwagen een veel smaller pick up, zeker bij onze (oude) raapwagen. Daarom komt het in de bochten juist ff wel aan op die laatste 30 cm.
zettelmeyer
@newholland6640 klopt met hakselen laat ik meestal wat ruimte tussen beide wiersen dat is veel te breed voor opraapwagen. Voordeel van breed neerleggen is dat je geen proppen krijgt.
ronald-deutz-fahr
@newholland6640 Wat viel niet mee?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!