Foto van een John Deere 3650. Gisteren een begin gemaakt met het beregenen van de wintertarwe. Tevens is de, voor ons ‘nieuwe’ pompset in gebruik gesteld.

John Deere 3650

joozt
Foto van een John Deere 3650. Gisteren een begin gemaakt met het beregenen van de wintertarwe. Tevens is de, voor ons ‘nieuwe’ pompset in gebruik gesteld.

Reacties

+1
wilbertkw
Pompset nog wel voorzien van lrv driehoek👍 hier vandaag ook maar eens kijken of we de haspel uit de schuur halen🤔
+1
joozt
@wilbertkw ja heb het kenteken op de plek van de driehoek gemaakt en de driehoek verschoven, leek me niet zoveel kwaad te kunnen! Bij jullie zal een beetje water ook wel welkom zijn!
+1
MaxxuM4ever
Tarwe beregenen, dan is het wel recht droog bij jullie zeker?
+3
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Met deze prijzen kun je beter je tarwe vertroetelen dan je bieten proberen naar 100 ton/ha te krijgen 😂
+1
MaxxuM4ever
@valmet6400power haha zeker, maar hopen dat er in september nog gas is om de bietenfabriek op te starten.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Haha ja inderdaad, dat gaat nog wel wat worden ja. Eerst die rakkers maar is aan het groeien krijgen, ze staan er wel maar schieten niet echt op..
+1
SJB533
@MaxxuM4ever
De bietenfabriek produceert zelf ook gas hè 😉
+2
joozt
@MaxxuM4ever we hebben er tot nu toe alles aan gedaan om een mooi gewas te krijgen (op het juiste moment zaaien, bespuiten, kunstmest en sleepslangen) dus we laten het door een beetje droogte nu niet mislukken! 😅
+1
MaxxuM4ever
@joozt op wat voor grond boeren jullie? Wij hebben zwaardere klei, dat gaat voor enigszins wortelende gewassen best lang goed, alhoewel graszaad hebben we ook wel eens beregend.
+1
joozt
@MaxxuM4ever de tarwe staat dit jaar allemaal op zandgrond dus weinig bodemvoorraad! Kan me voorstellen dat de nood op klei nog wat minder hoog is ja. Met de mais is ook nog niets aan de hand maar de tarwe kan nu goed water gebruiken.
Jotke
Coenders pomp?

Haspelmerk is voor mij een onbekende. Wel mooi spul( beide).👌🏻
+1
joozt
@Jotke Gruppo Motopompa. En de haspel is een Idrofoglia. (Italiaans, bijna gelijk aan bijvoorbeeld een Ocmis) We hebben nog een Ocmis in de schuur staan die lijkt er heel erg op.
+1
Jotke
@joozt

Hmm... kwa kleur en uiterlijk leek het op een Coenders maar vraag me ook wel lichtelijk af hoeveel Coenders daar daadwerkelijk zelf van bouwt. Volgens mij zijn dat ook gewoon Italianen waar hun nog bietje aan knutselen en vervolgens eigen naam op plakken...

Heb vorig jaar ook elders int land bij een dealer pompen zien staan die we verdacht veel op leken, alleen ander kleurtje en merk.

Ja vond hem ook op Ocmis lijken, in ieder geval pas kleur. Das ook een goed merk!👌🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3650 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!