Een MB Trac 1300 met transporttank!. Foto is geplaatst door Nieklas Timmerman op 13-05-2022 om 19:42:02, met 22 reacties.

MB Trac 1300

+5
Een MB Trac 1300 met transporttank!

Reacties

+4
roscho
Ook al zijn ze meer dan 30 jaar oud, het blijven prachtige, volop inzetbare machines.
+4
Schluterfan
@roscho

Met dit soort spul kan je over 30 jaar nog rondrijden als de milieuactivisten het niet in hun bol krijgen. Dat zie ik met die moderne troep van nu niet gebeuren...
+3
Fast Eddy
@Schluterfan

Dat werd er 20 jaar geleden ook over de Case MX en John Deere 6010 serie gezegd. Tegenwoordig zijn het het zeer geliefde youngtimers of draaien ze nog volop mee in het het bedrijf.
+3
Schluterfan
@Fast Eddy

Aan dat soort trekkers kan je nog veel zelf doen. Maar met er tegenwoordig gemaakt zie ik dat minder, want je komt er niet bijna niet meer zonder een laptop nodig te hebben, omdat alles zo complex in elkaar zit. En dan is nog de vraag of er voor de elektronica tegen dan nog onderdelen te krijgen zijn.
Fast Eddy
@Schluterfan

Dat klopt. De mechanische dingen kan je altijd nog wel zelf maken. De electronica en de onderdelen van de emissie eisen zijn na 10 jaar al wat slechter te vinden.
+1
Schluterfan
@Fast Eddy

Het is nu al een drama om aan de componenten voor elektronica te komen... Val maar eens stil als loonwerker in tijden van nu...
+1
@Fast Eddy 6010 van Jd gaat nog steeds super😊
J asper
@Schluterfan Eerste vario s zijn alweer 25, en weet zeker dat ze die beter aan de loop kunnen houden dan zulke zeldzame oude zooi.
Fast Eddy
@J asper

Ik heb liever een schakelbak dan een een vario van 25 jaar oud. Bij Mercedes kan je nog steeds onderdelen voor versnellingsbak of motor kopen om de oude MB Trac`s te reviseren. En bij oude trekkers kan je bij een metaaldraaier nog eens iets laten maken zodat het past.
Valtra man
@J asper een vario an sich is dan ook mechanisch/hydraulisch ding 😉 dat er voor ‘90 trekkers met 2 printplaten componenten op overschot zijn is niet zo heel moeilijk voor fabrikanten komt daarbij dat wanneer de vraag er is, er genoeg bedrijven zijn die piraat onderdelen maken, kijk maar naar TVH in Waregem. Hedendaagse trekkers zitten echter zo tjokvol sensoren en printplaten dat ik me daar ook vragen over stel eerlijk gezegd. Want een piraat printkaart heb ik tot op heden nog niet tegengekomen 😕
J asper
Ben ik het alsnog niet mee eens, kijk maar hoe verschrikkelijk veel 716 bijvoorbeeld er lopen en hoe lang ze dezelfde printplaten enzo daar voor hebben gebruikt. Die mbo’s en schulters enzo lopen er maar een fractie van. Zogenaamde printplaten piraten zijn er ook al lang van gangbare spullen.
Fast Eddy
@J asper

Wacht maar totdat de 716 net zo oud is als een Schlüter of MB Trac nu is. Dan wil ik wel eens zien hoeveel electronica er dan nog van werkt. De printplaten van de EHR in de MB Trac`s kregen ook kuren door ouderdom.
J asper
@Fast Eddy Electronica zit gellukig heel wat beter in elkaar als toen.
Fast Eddy
@J asper

Ouderdom en moderne electronica is en blijft een slechte combinatie. Door ouderdom of UV straling kan lijm of hars week worden of loslaten waardoor vocht invloed kan krijgen op de verbindingen. Daar komt nog bij dat je ook meer kans op kabelbreuk hebt door het schuren en trillen van de trekker.
Hoe meer er mechanisch aangestuurd of bedient wordt, hoe minder last van elektronische storingen.
+1
Valtra man
@J asper piraat printplaten? Hoe komen die mannen dan aan de interface signalen om met de rest van de zooi te communiceren? Ik moet de eerste fabrikant die zijn source code vrijgeeft nog ontmoeten, maar als ze het ooit doen lost het wel al een deel vh probleem op. Grootste failures doen zich eigenlijk voor op sensoren en schakelaars, ook daar zie ik nu en dan al non-availabilities.
Enfin de één denkt sus, de andere zo. Het probleem lost zich wel op als het zich stelt binnen 30 jaar.
+1
J asper
@Valtra man reviseren de ouden
+3
a3vandiejen
Mooie foto.
Ziet er dik uit
Fast Eddy
Mooi plaatje. Wel een kleine tank voor deze trekker.
Valtra man
@Fast Eddy is maar 130pk toch..?
johndeerebrabant
Dikke trekker

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MB Trac 1300 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

MEER FOTO’S