Foto van een International 453. Deze is van mijn buurman.  Hij vroeg of ik even een rolbeugel kon monteren.  Geen probleem  zei ik. Maar gaande weegs kwamen we vanalles tegen  wat we voor de beugel mo

International 453

+6
Wimariete
Foto van een International 453. Deze is van mijn buurman. Hij vroeg of ik even een rolbeugel kon monteren. Geen probleem zei ik. Maar gaande weegs kwamen we vanalles tegen wat we voor de beugel moesten verzetten of aanpassen . De accu moest een andere plek, dus ook een nieuwe accupakket gemaakt. Gereedschapkistje moest verplaatst, de aanhangwagen verlichtingsstekker moest vernieuwd en verplaatst. Toen ik hem vroeg hoelang het geleden was, dat de olie ververst was, kon hij zich niet herinneren dat dat ooit gebeurd was. Dus ook maar nieuwe diesel en olie filters met nieuwe olie. Daarmee bezig bleken de koelvloeistof slangen poreus, de lucht aanvoer slang gescheurd en de vsnaar stond op springen. Die hebben we dus ook maar vernieuwd. De verlichting haperde een klein beetje volgens de buurman. Dat resulteerde in een bijna volledig nieuw elektrische systeem. Veder een prima trekkertje 😉 Vandaag mag hij weer terug naar zijn baasje.

Reacties

+6
Hannesman
Kijk, die Inter heeft met jou maar geluk gehad. Even weer helemaal vers 👌👌
+5
Wimariete
Precies. Onder het dashboard was ook nog wel een beetje te doen. Bij het vernieuwen van het contact slot en schakelaar voor de richting aanwijzer, bleken ook een paar kabels kaal geschuurd tegen het stuurhuis, dus dat ook maar even gefikst anders was alle werk misschien voor niks geweest.
+2
a3vandiejen
@Wimariete Geeft aan de eind van de rit weer een goed gevoel, super Wim..
+6
kramer
Buurmanschap heet zoiets toch? 😄 nog een gaaf trekkertje.
+5
WaterDeutzer
Mooi verhaal Wim. Ik herken dat. Toen ik net in Zieuwent ben geland heb ik een Cormick D214 met bloter geleend uit de buurt. Daarna is de trekker nog 2 dagen bij mij gebleven want ik kon het niet aanzien.....🙈 Iets in stappen gelijk jij beschrijft.
+7
WaterDeutzer
Quote Reactie van @kramer:
Buurmanschap

Noaberschap is het verbindingswoord in de regio.😉
+4
Wimariete
@WaterDeutzer precies. Zo werkt dat in een fijne buurt. Dan heb je wat voor elkaar over.
+5
Towaberg
Wim en Nico, jullie mogen gerust naast mij komen wonen 🤪
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Towaberg:
jullie mogen gerust naast mij komen wonen

Dan kun jij beter verkassen naar de Achterhoek, Ward! Alle ruimte voor Landini's. De Vlaamse taal en het Achterhoeks mengt zich prima is mijn ervaring.😅 Moet Toon wel meewillen natuurlijk.😊
+4
Wimariete
@WaterDeutzer Precies. Die landini vloot past ook wel in de Achterhoek 😍😍
+4
Towaberg
@WaterDeutzer we zullen beginnen met een verkennend gesprek ter plekke in de Achterhoek 🤪
+4
Wimariete
@Towaberg Waneer kom je voor een verkennend gesprek in de Achterhoek? Wil ik wel bij zijn. Ik heb veel tips.😉
+4
Rondeutz06
Prachtig en herkenbaar

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 453 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!