21-4-2022 Foto van een Renault 75.12 LS met Vicon/zelfbouw liatriszaaimachine. Even een proefje zaaien. Wij hebben zelf een eigenbouw zaaimachine achter de rotoreg. Die hebben we gebouwd om volvelds t

Renault 75.12 LS

+5
PieterA
21-4-2022 Foto van een Renault 75.12 LS met Vicon/zelfbouw liatriszaaimachine.

Even een proefje zaaien. Wij hebben zelf een eigenbouw zaaimachine achter de rotoreg. Die hebben we gebouwd om volvelds te kunnen zaaien. Ons voorbeeld destijds was deze machine. Nadelen van deze Vicon toen vonden we de sporen die je elke 1,5 m maakt. We hebben eerst overwogen om 2 zulke Vicons naast elkaar te hangen, maar uiteindelijk voor een heel ander concept gekozen.

De oude machine bestond nog steeds en zaait ook nog elk jaar een paar dagen.

Opkomst is bij liatris altijd een moeilijk punt. We proberen natuurlijk vanalles en willen nu eigenlijk kijken of de zaaimachine of manier van zaaien een verschil maakt. We hebben naast verschillende zaaimachines ook verschillende zaadhoeveelheden gebruikt.

Omdat op deze Renault geen GPS zit heb ik vantevoren al spoortjes gereden met de DF Agrotron 85.

Reacties

+8
PieterA
De voorkant. Goed te zien: de kenmerkende naar voren toe openslaande deuren.

(klik om te vergroten)

Renault 75.12 LS
johndeerebrabant
Zijn wel dikke trekkers hoor

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 75.12 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!