Foto van een John Deere 8R, geloof dat ik het zachtste plekje in Saskatchewan gevonden heb.. Foto is geplaatst door catfan55 op 15-05-2022 om 17:19:55, met 12 reacties.

John Deere 8R

+2
catfan55
Foto van een John Deere 8R, geloof dat ik het zachtste plekje in Saskatchewan gevonden heb.

Reacties

Fast Eddy
Toch niet hetzelfde plekje als waar jij jou collega uit hebt gehaald?
+1
catfan55
@Fast Eddy nee nee dit is een ander plekje 😂
Mv85
Het lijkt wel potgrond die grond.
catfan55
@Mv85 dit is land wat ze dit winter gecleared hebben, het was dus bos. Kon overal goed door gekomen behalve dit plekje
Fendt926Driver
Quote Reactie van @catfan55:
is land wat ze dit winter gecleared hebben, het was dus bos

Waar moet ik in canada dan aan denken.
Een scherp hoekje bomen weg gehaald om makkelijker de bocht te halen.
Of een hectare of misschien nog wel groter
+1
catfan55
@Fendt926Driver het gaat hier om zo’n 20-30 hectare onbebouwbaar land door bos, en glooiingen etc. Ze zijn er eerst met een kraan & mulched in geweest om alle begroeiing te verwijderen, daarna met een dozer om alles vlakker te maken zodat het bewerkbaar is. Dit was een groot project naar met stijgende land prijzen kan het wel uit om het te doen.

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
@catfan55 prachtig zoiets.
Zijn ook nog wel oppervlaktes 30 a 40 ha is de gemmiddelde bedrijfs grootte hier in de buurt
+2
catfan55
@Fendt926Driver ook iets andere grond 😅 door armere grond is er meer areaal nodig om koeien te voeren. Ook nagenoeg geen gras gewassen met meerdere snedes per jaar. Veranderd de zaak allemaal iets natuurlijk. En men heeft hier graag 9-12 maanden extra voer op het erf door extreem weer soms (hagel, droogte etc) wanneer men genoeg voer heeft kunnen er ook een aantal velden in koolzaad verbouwd worden. Deze extra voorraad is bij iedereen nu op, dus dit jaar wordt het er op of er onder voor veel.
+1
John k
@catfan55 ja, dan is het hier iets meer Europees hier in Ontario. Hier mag je zoiets inmiddels niet meer weghalen ( wel stukjes of een lastig hoekje )
+2
catfan55
@John k over het algemeen mag het hier gewoon. Voor de vorm wel altijd even melden bij de RM. Als je land echt gaat aanpassen zoals hier mag het de water drainage niet beïnvloeden. Met andere woorden, je mag niet zomaar een dam in je land maken zodat er geen water door kan lopen en waardoor het land van de buren niet meer drained.
casejxu
@John k en dan new brunswick gebeurt t nog wel weer. Dan gaan hele hoeken bomen plat

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!