De wintertarwe beregenen met De nieuwe Ocmis VR7/1 120 620. De 2620 voor de pomp. Wel een genot zo'n aanzuigsystemen op de pomp.

ocmis Haspel

+1
De wintertarwe beregenen met De nieuwe Ocmis VR7/1 120 620. De 2620 voor de pomp. Wel een genot zo'n aanzuigsystemen op de pomp.

Reacties

PieterA
Heb je dat zelf gemaakt? En de kraan die de korf in de sloot hangt?
+1
@PieterA Dat aanzuigsysteem maakt degene waar we de haspel weg hebben zelf. De kraan waar de slang aan hangt hebben we zelf gemaakt. Die staat zwenkbaar op de pompbok. We hebben zelf een uittrekbok gemaakt, waar de compressor op staat om hem eventueel leeg te blazen
+2
PieterA
@MaartenMandemaker Bij onze motorpomp is de kraan draaibaar. Je moet er dan eerst 2 pennetjes uithalen, dan draaien en dan de pennetjes terugstoppen. Dit gaat niet erg makkelijk, maar is nodig, anders zijn we te breed op de weg.

(klik om te vergroten)

Motorpomp
Baltus_steyr
620 meter lengte slang?
@Baltus_steyr Klopt ja
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker allemachtig wat een lengte zeg!!
@Baltus_steyr Jawel, dan kunnen we lange percelen ook in 1 keer pakken zonder te verzetten. Ik ga ervan uit dat ik de rest van m'n arbeidszame leven hiermee toe kan
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker oke, dus je langste percelen zijn dus 600 meter lang? Dan is het idd fijn hier op te investeren op gemak!
@Baltus_steyr We hebben nog een aantal percelen van 750 en 800 meter lang. Maar die vooreinden zijn gelukkig minder droogtegevoelig.
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker pfuu beste lengtes dan. Dan ben je dat idd ook nodig!
+1
@Baltus_steyr Ja klopt. Met land bewerken wel efficient. Maar met mest rijden of oprapen kom je niet altijd mooi uit met zulke lengtes.
joozt
Serieuze haspel! Hoeveel water geef je ongeveer?
+1
@joozt een goede 20 milimeter. Frist lekker op, en de bemesting kan z'n werk ook weer doen. Hij staat nu te verdrogen
PieterA
@MaartenMandemaker Bij ons staat de kraan op de trekkerpomp op een buis die op een buis geschoven is; zo is hij draaibaar. Dit gaat stroef en gebruiken we nooit, want dat hebben we niet nodig

(klik om te vergroten)

Trekkerpomp
+1

(klik om te vergroten)

Zo hebben wij het gemaakt. Achter de bok kunnen we de haspel ook meenemen als hij leeggeblazen is
+2
PieterA
@MaartenMandemaker Goed voor elkaar👌. Je probeert het jezelf een beetje makkelijk te maken.

Afgelopen week nog even de dissel van de motorpomp verlengt; om zo te kunnen verzetten met de haspeltrekker. En weer maar 200 m slang bijgekocht 🙈

(klik om te vergroten)

Motorpomp achter de haspeltrekker gemaakt.
+1
@PieterA Ja ik ben best vaak alleen met verzetten. Het moet zo makkelijk mogelijk gaan. We kunnen eigenlijk overal rechtstreeks vanuit de watergang beregenen, dat is ook een voordeel.

Dat heb je ook mooi voor elkaar zo. Dat scheelt je ook een ritje met de trekker. Jullie draaien met 2 haspels?
PieterA
@MaartenMandemaker Ja, nu wel. De Ocmis 110/450 was te kort voor 2 percelen waar nu net aardappelen en tulpen zouden komen. Voor weinig doe ik de Ocmis niet weg. Afgelopen week bij wind lekker stilgestaan en bij windstil ff met 2. We hebben eigenlijk maar werk voor 1.
+1
@PieterA Oke, als inruil te weinig opbrengt kun je hem beter laten staan voor noodgevallen. Wij hadden eerder een Faber 110 320. Een oud beestje, in 2013 uit nood gekocht. Maar we gingen hem steeds meer gebruiken door de droge jaren. Onze meeste percelen zijn 500 meter lang, maar we hebben ook percelen van 700/800 meter. In 2020 gezegd dat het toch anders moet als het jaar wat meevalt financieel. Gebruikt zijn zulke haspels bijna niet te vinden in fatsoenlijke staat. En nieuw was niet eens schrikbarend duurder. Najaar 2020 deze haspel gekocht. Vorig jaar is hij de schuur niet uit geweest. Maar nu wel erg blij mee.
+5
stannetje96
@MaartenMandemaker dit is ook 1 van de weinige investeringen die je het liefst ongebruikt in de schuur laat staan
@stannetje96 Dat klopt inderdaad! Beste plek is in de schuur.
PieterA
@MaartenMandemaker Met zulke percelen ben je er inderdaad wel mee vooruit. Kun je nu dezelfde capaciteit halen als met de Faber? (Ik denk het niet).

Dat was eigenlijk behoorlijk behelpen dan.

Hier ligt het zoetwater op 3/4 van het bedrijf op 500-1700 meter van het perceel vandaan. Wij zijn enorm met slangen leggen en slang oprollen in de weer. Wel ieder jaar een paar honderd meter flank er bij; maar dat is ook een dure hobby.
+1
@PieterA Dat klopt, het was ook behelpen. Daarvoor beregenden we nooit. Ja volgens de opgaven heeft deze iets meer capaciteit als de Faber. Ik moet iets meer toeren draaien om dezelfde druk te krijgen, dus dat klopt aardig denk ik. Onze Faber rolde ook op met waterdruk.
PieterA
@MaartenMandemaker Ach ja, wat zijn noodgevallen. Nu waait het vaak en dan moet je nogal eens stil staan. Op dit moment is het een paar dagen windstil en dan kun je een inhaalslag maken. Misschien kan ik hem nog eens inzetten in de verhuur. Ik reken 50 euro per uur en dan diesel tanken bij de klant. Klant zelf verzetten.
reinder-mf
Monster haspel 💪🏻
Hier ook een perceel tarwe beregend om de kunstmest te laten werken
+1
@reinder-mf Ik hoop dat hij het goed doet. Hij is nu met z'n 4e trek bezig.
reinder-mf
@MaartenMandemaker werk bij buren wel met Ocmis haspels maar die zijn prima. Ben afgelopen najaar in Modena in de Ocmis fabriek geweest. Ca 1000 haspels op jaarbasis wat ze produceren en er liggen nog wel 200 aan onderdelen op het terrein en in de stelling. Die weten wel waar ze mee bezig zijn
PieterA
@reinder-mf Ik heb ook goede ervaringen met Ocmis. Ik denk iets minder degelijk dan Irrifrance of Bauer, maar als ik zo de rest van je foto's zie, dan gaat dat wel goed komen met deze haspel.
reinder-mf
@PieterA ja wij beregenen zelf met een AP met motorpomp. Niet te vergelijken maar qua € ook niet 😬
PieterA
@reinder-mf De motorpomp zit op de AP?
reinder-mf
@PieterA ja klopt zit een motor voor op de dissel
+1
PieterA
@reinder-mf Mijn buurman heeft (of had) er ook 2. Wel ideaal als je naast de sloot staat👌. Uitslepen met de cilinders los gaat ook lekker snel en door het hydropompje ook geen drukverlies.

Wel staat er regelmatig een servicebus naast, dus ik denk dat dat de reden is dat hij stilletjesaan overstapt op een ander merk (Hüdig).
@PieterA Irrifrance en Bauer zitten qua aanschaf ook een stapje hoger in de markt denk ik? Het is soms ook een kwestie van pech of geluk hebben. En onderhoud en omgang.
PieterA
@MaartenMandemaker Ik weet ook niet of ze hoger in de markt zitten. Onze dealer had voorkeur voor Bauer. De ervaring leert dat wanneer we advies krijgen om een bepaalde machine wel of niet te kopen het vaak wel verstandig is om in dat advies mee te gaan.

Als je normaal met de Ocmis om gaat en geregeld de vetnippels bij langs loopt krijg je geen spijt van deze aanschaf hoor!
+1
@reinder-mf Oke dan is het wel een grote fabriek! AP heeft ook turbinehaspels gebouwd, en die gebruikten ook de aandrijving van Ocmis. We hebben ook prijs gehad van een AP. Maar dat was voor ons gebruik veel te gek. Als je hem intensief gebruikt is het anders. Ze zitten wel degelijk in elkaar. Vooral de slanggeleiding is wel erg mooi bij AP.

Ik hoop dat we nog lang plezier van onze hebben. Ik heb er nog geen rare verhalen van gehoord. Ze worden best veel verkocht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ocmis Haspel ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!