Foto van een Onbekend Onbekend. Foto is geplaatst door Albert Peters op 19-05-2022 om 20:13:33, met 14 reacties.

Onbekend Onbekend

+3
Albert Peters
Foto van een Onbekend Onbekend

Reacties

+2
Albert Peters
Ito 200 staat er op zegt mij niks
Gezien in Woerdense Verlaat
+2
a3vandiejen
Mooi, lijkt een beetje Fiat.
+2
Towaberg
@a3vandiejen moest ik ook aan denken 😉
+3
Albert Peters
Komt uit Japan zei de eigenaar
+4
Kidd
Het is een Dongfanghong, hier beter 'bekend' als Yto, gebouwd in China.
+2
Albert Peters
@Kidd jij weet veel
+1
hendry-blokzijl
@Kidd tractordata.com/farm-tractors/004/…
Dat is hem inderdaad, alleen de stad is anders volgens die link is hij gebouwd in Luoyang. Maar als je het snel uitspreekt klinkt het hetzelfde😅
Kidd
@hendry-blokzijl 'Dongfanghong' betekent het oosten is rood.
@Albert Peters Ik weet zeker veel haha👌
+1
hendry-blokzijl
@Kidd Oh ja, ik las het verkeerd😊 Laten we het erop houden dat het vrijdag is.

Zoals ik het begrijp is het moederbedrijf 'Dongfanghong', hetgeen dus 'het oosten is rood' betekend, en die bouwen van alles. De trekker en bulldozer afdeling van dongfanghong is in de loop der tijd 第一拖拉機公司 (Dì yī tuōlājī gōngsī) gaan heten, hetgeen iets als 'eerste trekkerfabriek' betekend. Tegenwoordig staat op de trekkers YTO wat mij lijkt op een verbastering van de letters van Dì yī tuōlājī gōngsī. Vanaf welk jaar ze daarmee begonnen zijn is mij niet duidelijk. Hun eerste project was een grote trekker ontwikkelen voor de Chinese boerderijen, de chinese overheid kreeg dit ten gehore en vond het zo'n goed project dat de beste Chinese engineers uit de automotive industrie naar Luoyang werden gestuurd om deze trekker te ontwikkelen. Toen werd de Dongfanghong type 54 geboren, een 27 pk crawler, die eigenlijk een namaak is van een Russische namaak van een Caterpillar crawler.
+1
Kidd
@hendry-blokzijl Uiteindelijk is de Chinese Dongfanghong 28 wieltrekker de basis geweest voor de Russische Kharkov T28 trekker (of andersom😅). Later in de jaren 60 kwam het model '40', maar hier is weinig over te vinden.

(klik om te vergroten)

+1
hendry-blokzijl
@Kidd Sowieso is het erg lastig om informatie te vinden over dat Chinese spul. Die Dongfanghong 28 heeft wel een mooi frontje, het heeft wel wat weg van zo'n Chinese waaier.
Kidd
@hendry-blokzijl Hopelijk is de trekker steviger dan hij er uit ziet, ik zou er nog geen drempel mee durven nemen.
hendry-blokzijl
@Kidd
Van deze kant lijkt mij dat wel mee te vallen, het is natuurlijk geen Duits staal maar dit frame oogt toch best wel robuust.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!