Foto van een Becker Aeromat (zaaimachine) Vorige week de mais gezaait. Inmiddels beginnen de eerste planten de kop boven de grond te steken. Voordeel van de NKG methode dat de bodem lang vocht vasthou

Becker Aeromat (zaaimachine)

167 foto's van @koenclaas

+2
koenclaas
Foto van een Becker Aeromat (zaaimachine) Vorige week de mais gezaait. Inmiddels beginnen de eerste planten de kop boven de grond te steken. Voordeel van de NKG methode dat de bodem lang vocht vasthoud zo dat met de droogte van afgelopen tijd de mais toch goed aanslaat. Ondertussen hebben we 20mm gehad dus kan de mais mooi vlot groeien!
johndeere6230
@koenclaas

Uiteindelijk veel verschil tussen de nkg en geploegde stukken gezien?
+1
koenclaas
@johndeere6230 We hebben enkel nkg gehad dit seizoen. Komend seizoen wel weer een paar percelen geploegt liggen omdat het zo uitkomt met de rotatie. Dus dan kunnen we een beter beeld schetsen wat de verschillen zijn.
johndeere6230
@koenclaas

Ben benieuwd, als je wil, hou ons op de hoogte 😉

Idee was hier een stukje no till te proberen, maar nu met de peil datum van tijdelijk grasland van het nieuwe glb komt de mais voornamelijk op gescheurd grasland te staan, dus dat gaat niet meevallen. Gaan we hoogstwaarschijnlijk wel ecoploegen van het voorjaar

Reacties

Van-Epscheuten
Mooie foto!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Becker Aeromat (zaaimachine) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!