Foto van een Duport Bemester, alltrack 440. Weet iemand of er nieuwe veren te koop zijn of dat je deze kunt spannen? Deze ene mechanische afsluiter trekt niet helemaal dicht. Geen ramp, maar maakt zoâ

Duport Bemester

MulderDeutz1
Foto van een Duport Bemester, alltrack 440. Weet iemand of er nieuwe veren te koop zijn of dat je deze kunt spannen? Deze ene mechanische afsluiter trekt niet helemaal dicht. Geen ramp, maar maakt zo’n bende op het kopeind. Alleen deze veer is slap, de rest klemt goed af. Bedankt alvast!

Reacties

ford8630power
Zit er geen korte veer bovenop de rode ingeklemd? Bij de onze was daar laatst 1 kapot van, toen smeerde die ook
+1
ford8630power

(klik om te vergroten)

MulderDeutz1
@ford8630power Bedankt voor de tip! Waar heb je die onderdelen gekocht? Kan zo niks vinden op kramp oid
+2
ford8630power
@MulderDeutz1 Bij Niens, waar we hem weg hebben. Misschien willen ze van Duport uit wel wat opsturen, die zijn de moeilijkste niet.
+1
MaxxuM4ever
Het ziet eruit als een drukveer. Wellicht de veer wat voorspannen en dan 1 of meerdere deelbare stelringen erachter plaatsen zodat je de veerdruk wat verhoogd?
+1
BuvaM
@MaxxuM4ever lijkt mij ook het beste. Kan bijv door busje door te zagen en beide helften met slangklem erom te bevestigen
+1
dx11
@BuvaM even de bout (m12?) Los en dan pas je het element er waarschijnlijk zo uit. Kun je er met wat geluk zo een bus of een paar dikke sluitingen omheen schuiven. Veel makkelijker en degelijker lijkt mij
steyrlanzboy
Mooi
+2
MulderDeutz1
Gelukt, m12 asbout een slag los en alles ging weer netjes op en neer. Voor de zekerheid een holspie door de moer gedaan, mocht de moer er af willen lopen. Deze winter hele bemester even nalopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Duport Bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!