21 april Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 met zelfbouw cambridgerol.Liatris cambridgen we altijd. De bodemherbiciden werken beter, het zaad blijft beter in het vocht en liatris heeft meestal niet z

Deutz-Fahr Agrotron 85

+8
PieterA
21 april Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 met zelfbouw cambridgerol.

Liatris cambridgen we altijd. De bodemherbiciden werken beter, het zaad blijft beter in het vocht en liatris heeft meestal niet zo'n last van een korst. Hier hebben we een proef gezaaid met mechanisatie op 1,50. Daar hoort ook cambridgen oo 1,50 bij.

In de cabine mijn zoon van 11. De trekker stuurt zelf op gps. Ik sta achterop de zaaimachine en draai de 85 op het eind voor de volgende werkgang.

De cambridgerol hebben mijn vader en ik een keer ontworpen en gelast toen we een slecht jaar hadden. Inkomsten waren laag, dus dan de tering naar de nering zetten en met spullen die we nog hadden liggen dit gedrocht gebouwd.

Mijn schoonvader handig cambridgerollen achter de schuur liggen en een stoppende oom ook.

We hebben in het midden een rol van 1,20 meter. Dan aan weerskanten 30 cm niks (daar rijdt de trekker). Dan aan weerskanten een rol van 75 cm.. Deze 3 meter past zo in de driepunt.

Wil je breder,dan klap je de armpjes uit en hang je er aan weerskanten een rolletje met D-sluitingen bij en ben je 4,5 m breed.

Als je met een klein trekkertje wil werken dan kun je aan de voorkant eenvoudig een dissel.toevoegen; dan heb je een getrokken machine.

Reacties

+1
PieterA
De voorkant

(klik om te vergroten)

Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2
+5
PieterA
Het was een droge periode; dus kort op elkaar werken.

(klik om te vergroten)

Hier in achtervolging op de Renault.
Ik was van de zaaimachine afgestapt om deze foto's te maken. Toen ik weer opstapte zag ik dat de zaaibak leeg was🙈.
Albert Peters
Invetief

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!