Jaren geleden had ik het plan 2 trekkers in te ruilen voor 1. M'n vader was het er niet mee eens dus toch maar niet gedaan. En blij toe, met de eerste snee had de trekker die ik normaal voor de opraap

John Deere 6420

+4
GerbertXL
Jaren geleden had ik het plan 2 trekkers in te ruilen voor 1. M'n vader was het er niet mee eens dus toch maar niet gedaan. En blij toe, met de eerste snee had de trekker die ik normaal voor de opraapwagen staat een mankementje en ik kon zo een andere trekker pakken, met dezelfde load sensing aansluitingen en houder voor de bedieningskast.

Reacties

+1
steyrlanzboy
Mooi
+1
CaseCS130
1ste snede voor de rest soepel verlopen? Misschien dat je met 1 hoofdtrekker toe kan als het een nieuwe is maar die kunnen ook kapot. Wij zijn ook blij dat we 2 gelijkwaardige trekkers hebben, stilstand in het heetst van de strijd is waardeloos.
+1
GerbertXL
@CaseCS130 afgezien van een treurige opbrengst ging het picobello.
De 6420 is de betrouwbaarste trekker, en sinds deze week is ie weer nieuw 😬

(klik om te vergroten)

CaseCS130
@GerbertXL Oh, die kan weer heel lang mee ja. Opbrengst was idd niet geweldig, maar gelukkig nu wel mooi weer op de stoppel. Ligt er hier iig wel mooi bij nu.
Jeroen 86
@GerbertXL ik heb altijd horen zeggen dat de 6020 serie van john deere de mindere serie was. Heb er verder geen ervaring mee.
+1
GerbertXL
@Jeroen 86 tja zeg het maar. Toen de 30 serie een poosje uit was werd gezegd dat je de 20 serie moest hebben omdat ze simpeler waren. De autopowers zijn wel slecht bij de 10 en 20 serie, maar als ze vervangen zijn moeten ze in principe net zo betrouwbaar zijn als die in een 30 serie. Sommige mensen vinden de eerste serie (2002 en 2003) beter omdat het geen commonrail is, de ander vind de latere juist beter.
Hoog in toeren lust ie wel een flinke slok en leeg is het niet de meest comfortabele trekker maar verder ben ik er heel tevreden mee. Tot nog toe is het de beste trekker die ik ooit heb gehad.
2850Johndeere6R
@GerbertXL hebben jullie deze toe nieuw gekocht?
GerbertXL
@2850Johndeere6R Nee, 4 jaar terug gekocht.
+1
@GerbertXL
Quote:
Tot nog toe is het de beste trekker die ik ooit heb gehad.

Ergens staat mij bij dat jouw vorige voorlader trekker (6110?) zo goed beviel dat je het liefst zo’n zelfde weer kocht met de helft van de uren?
Maar deze bevalt dus nóg beter als de vorige?👌🏻
+2
GerbertXL
@ronald-deutz-fahr Klopt (bijna), ik had een 6400 met 14.000 uur ongeveer, er kwam een andere 6400 met ruw weg de helft van de uren in de buurt te koop maar die was me te duur. Deze 6420 was nog wel een heel beetje duurder maar dan ging ik er op vooruit: airco, voorasvering, omkeer links aan het stuur en powershift op de voorlader joystick, bredere banden, fronthef en pto. Die laatste gebruik ik nooit maar wel mooi zodat ik er alles mee kan als het moet.
De 6400 was heel goed op een andere manier, hij kostte weinig, weinig mee gehad en leuk geld voor gehad toen ik 'm inruilde. Maar het was lang niet zo'n fijn trekkertje als deze, hij was aardig uitgeleefd en als het effe kon pakte ik een andere trekker. Deze pak ik als eerste.
Baltus_steyr
@GerbertXL ja hoe ging het met deze trekker voor deze wagen?
GerbertXL
@Baltus_steyr Ik heb 'm er al eens een keer voor gehad om een verdwaald hapje gras op te ruimen en toen viel het me tegen maar ik denk dat de banden toen te zacht stonden. Nu ging het prima, viel me hard mee.
Dit is al wel 110 pk en ruim 6 ton, echt een kleine trekker is het niet.
Baltus_steyr
@GerbertXL oke, mooi om te horen. Is deze nog 6 ton ja? Komt dat ook deels door de voorlader? Buurman had hier een 6320 en volgensmij woog die rond de 4 a 4500 kg. Ik meende dat de 6320 en 6420 allemaal de zelfde trekkers/uitvoering waren...
2850Johndeere6R
@Baltus_steyr lijkt me stug dat die 6320 4500 kg weegt daar komt onze 2850 4wd al aan en een 6320 is flink groter
+1
Baltus_steyr
@2850Johndeere6R snel op internet gekeken kwam ik op 4500 kg uit! dus dan klopt me schatting wel aardig 😁
2850Johndeere6R
@Baltus_steyr hij leek me aardig zwaarder maar ik zat er dus naast😅
PieterA
@2850Johndeere6R Als je wil weten wat een trekker weegt kun je beter op de weegbrug kijken dan op internet.
2850Johndeere6R
@PieterA Ik had niet op internet gekeken ging even puur op eigen inschatting en redenatie af. Onze beide 2850's hebben al eens op de weegbrug gestaan dus van die weet ik het gewicht. Met een 6220 en 6320 heb ik beide ook genoeg rij ervaring alleen waren dat beide trekkers met geveerde vooras, voorlader en nog een aantal optie's, en ik denk dat dat voor gewicht een berekenend beeld geeft waardoor ik er naast zat.
Baltus_steyr
@2850Johndeere6R ah zo!! Maar dan zijn die 2850 van jullie ook goed aan gewicht dan!!
+1
2850Johndeere6R
@Baltus_steyr die 4wd wel ja de 2wd valt wel mee die is heel standaard. Die 4wd is een HL en dus al met een zware hef uitgevoerd.
+2
GerbertXL
@Baltus_steyr die 4500 kg kan best kloppen, maar dat is zonder fronthef, pto, voorlader, voorasvering, kleine wielen en lege tank. Op de voorlader zit een typeplaatje en dat is dik 500 kg al, voorasvering is ook echt een bonk extra gewicht.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @GerbertXL:
en ruim 6 ton,

Folder gewicht 4750kg.
Dus met alle opties misschien wel tegen de 6 ton aan

(klik om te vergroten)

Onze 6620 ook 😬
mdoornekamp
De 6420 kan de wagen ook wel de baas denk ik
case 745 xl
Machtig ik heb een 6320 idd hele betrouwbare trekker. En alleen om het geluid dat die heeft als die het een beetje zwaar heeft prachtig

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!