Gisteren nog wat speelgoed gebracht voor een Nederlandse handelaar. Foto is geplaatst door John k op 30-05-2022 om 19:00:34, met 22 reacties.

Massey Ferguson 1150

+5
John k
Gisteren nog wat speelgoed gebracht voor een Nederlandse handelaar

Reacties

+2
WaterDeutzer
Hoe werkt dat daar met rijbewijzen? Is dit gewoon met BE of toch CE te berijden?
+1
erik9831
@WaterDeutzer wel... Ik was ook zoiets aan het denken net. Spijtig dat zoiets hier niet mag (denk toch dat het niet mag), want zou wel heel handig kunnen zijn zoiets.

Er is op YouTube een zekere 'tractor time with tim' en die heeft een heel aantal filmpjes over hoe het zit met gewichten en rijbewijzen, wel Amerika dan.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @erik9831:
Ik was ook zoiets aan het denken net

Als John straks wakker word, gaat ie ons dat vast vertellen.👍🏻
+2
John k
@WaterDeutzer ik ben wel wakker maar heb een slechte phone connection hier bij de sleufsilos
Hier in Ontario moet je ook een soort inlegvel bij je rijbewijs op hebben zodat he met dit gewicht mag rijden ( dus een extra cursus volgen)
WaterDeutzer
Quote Reactie van @John k:
ik ben wel wakker

Was ff in de war, het is nog middag bij jullie!🙈
WaterDeutzer
Quote Reactie van @John k:
inlegvel bij je rijbewijs

Maar gewoon op basis van je "BE" code? Dat is wel heel eenvoudig ja.👍🏻
+1
Massey 2705
@John k is dat Ontario wetgeving ? In Alberta hoef je volgens mij niks bij je te hebben. Gewoon,,class 5,, license. Maar wel binnen de aan gegeven gewichten van de trailer en truck blijven.
+3
John k
@Massey 2705 m'n werkgever kocht vorig jaar een grotere cattle trailer voor achter the pick up en sinds die moeten de chauffeurs een extra ding op het license hebben , zal dus wel iets van Ontario zijn ( daar kunnen 14 koeien in )
+5
Massey 2705

(klik om te vergroten)

+1
huub
Kan en mag in Nederland ook.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @huub:
Kan en mag in Nederland ook.

In deze combi is de aanhanger voor max 3,5t. Weegt ook nog minimaal 900kg schat ik.
Dan kan je net de wielen laden van de trekker die John erop heeft staan.

Je kan natuurlijk ook naar een BE combi gaan met een Clixtar systeem (dubbele schotel), dan kun je met een BE rijbewijs 12 ton op de weg zetten. Ben je een kleine ton kwijt aan investering.

Nee, die vrijheden van USA en Canada kunnen wij alleen maar van dromen. kan ook niet in ons kikkerlandje.
+4
Jan mf6465
@WaterDeutzer
Als daar iedereen mee zou mogen rijden hier zou je nog wel eens wat zien met die onnozele verkeersdrempels wat ze hier zo geweldig vinden. 75% van de bevolking is niet bekwaam om met een aanhangwagen te rijden. Als je sommige achteruit ziet rijden valt je broek af.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Jan mf6465:
Als daar iedereen mee zou mogen rijden hier

Daarmee schreef ik al dat we dat kunnen vergeten in ons kikkerlandje. Aan de andere kant van de plas hebben ze geen last van tegenliggers of krappe weggetjes. Eindeloze rechte banen.
+2
John k
@WaterDeutzer je moest eens weten hoeveel vrachtwagen chauffeurs hier rondrijden die ook niet achteruit kunnen rijden..........
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @John k:
chauffeurs hier rondrijden die ook niet achteruit kunnen rijden.

Nu, bij jullie moet dat ook niet zo vaak als bij ons. Maar als je hier op industrieterreinen komt sta je geregeld (lang) te wachten als een Oost Europese chauffeur z'n trailer moet dockken. Soms krijg je de neiging om het stuur over te nemen.🙈
+1
caseboy
@WaterDeutzer das een ramp inderdaad die oost europeese chauffeurs. op het werk wel eens gezien dat een platkop al een kwartier aan t steken was om bij ons parkeren, komt er een nederlandse chauffeur aan die parkeert in een keer in het vak ernaast die koppelt zijn oplegger af, koppelt een andere oplegger weer aan en is weg terwijl is die platkop nog steeds aan het proberen te parkeren
+1
2850Johndeere6R
@Jan mf6465 Niet kijken dan maar anders word je nog opgepakt wegens potloodventen 😅😅
+1
Tom VB
@WaterDeutzer
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
In deze combi is de aanhanger voor max 3,5t. Weegt ook nog minimaal 900kg schat ik.

"Netto laadvermogen van 4300kg" afkomstig van: evofenedexbedrijvengids.nl/site/…
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Tom VB:
Netto laadvermogen van 4300kg

Dit is (niet met die Isuzu) met de Sprinter op hun website vergelijkbaar met de "dubbele oplegger" van Veldhuizen. De Sprinter KKJ-80-N op hun website is vorige week op naam gesteld en kost een kleine 70k. De oplegger schat ik rond de 20k. Is evengoed tacho plichtig. Dan ben je toch zot als je geen truck koopt? Dit is alleen bedoeld voor 'laagopgeleiden' die geen CE kunnen halen.
Nee, dan hebben de Noord Amerikanen het toch goed voor elkaar!
WaterDeutzer
@WaterDeutzer Rectificatie: Sprinter VKJ-80-N
+1
erik9831
@huub alleen weegt zo een 1150 al +6 Ton 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!