Foto van een Holaras Kuilverdeler. Omdat pinnen aan de veenhuis lassen ook een heel werk was, maar een holaras aangeschaft. Niet het zwaarste type, maar goed genoeg om te bekijken of het werkt bij ons

Holaras Kuilverdeler

+1
jantje 8110
Foto van een Holaras Kuilverdeler. Omdat pinnen aan de veenhuis lassen ook een heel werk was, maar een holaras aangeschaft. Niet het zwaarste type, maar goed genoeg om te bekijken of het werkt bij ons.
Misschien komend weekend zelfs al testen.

Reacties

+1
CaseCS130
Hoop dat je de Veenhuis nog hebt want de tandwielkasten zijn hopeloos te licht bij deze types.
jantje 8110
@CaseCS130 euh..deze moest ook weer ergens van betaald worden. Maar als het zelf verdelen me niet bevalt vertrekt ie ook gewoon weer.
+1
CaseCS130
@jantje 8110 proberen. Ik weet er verschillende waarvan die kastjes geploft zijn, ook de reden waarom een jumbo vele malen duurder is dan een superstar.
newholland6640
@CaseCS130

Weet jij toevallig diameter van de schotels van zn superstar?
+1
mdoornekamp
@CaseCS130 ik wil nooit meer anders dan een Viking. Een Jumbo gaat bij mij ook zo door de nokken koppeling
Ruben-Wind
@mdoornekamp toch een voordeel van verdeelwalsen dan.
mdoornekamp
@Ruben-Wind Viking is goedkoper dan verdeel walsen. En met een viking heb je er ook al een ton gewicht extra bij
Ruben-Wind
@mdoornekamp klopt, maar een Viking past niet voorop elke trekker en met verdeel walsen is hier gewoon makkelijker. Hier zie je niet zonder. Vorig jaar een Nederlander er bij gehad met 1 wagen zonder, maar was niet enthousiast.
mdoornekamp
@Ruben-Wind ok. Ja klopt dat een Viking vaak te zwaar is in de fronthef. Hier draait wel een loonwerker met Viking voorop een Fendt 828. Dan ben je wel wat mans
Ruben-Wind
@mdoornekamp klopt ja, klasgenoot z’n 820 tilt hem ook niet.
mdoornekamp
@Ruben-Wind
Quote:
820 tilt hem niet

En zo'n zware verdeler geeft ook nogal wat rare krachten op je fronthef en frame. Net als je front pto
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @CaseCS130:
Ik weet er verschillende waarvan die kastjes geploft zijn, ook de reden waarom een jumbo vele malen duurder is dan een superstar.

Hier blijven de kastjes van de jumbo heel maar malen we de tandwielen aan puin (tenminste het 2e jaar dat we hem hadden waren er tandwielen kapot. Zal bij de vorige eigenaar de voorzet wel voor gegeven zijn...)
Dus noem maar eens een hufterproof machine...

Laatst een boer zien kuilen die de kuil te stik had op het eind en de trekker stond voor op de wokkel en achter nog op de kuil
Dan ben ook maar kuilverdeler...
Baltus_steyr
@jantje 8110 deze heb ik hiervoor ook gehad. Verdelen wil prima, maar ze zijn zeker wel wat aan de lichte kant en vooral als de taarup dan van die grote hopen wil lossen 😬 Zelfs nu met een Jumbo moet ik nog rustig aan doen!! Ik wil altijd het gras goed verdeelt hebben en ik trek hem er altijd vrij diep doorheen zodat ik een klein laagje over houdt wat ik aanrijd dan ipv over de grote bulten heen te poetsen waardoor te veel gras in een keer aanrijd. ik heb zelf wel eens gedacht op een klein duwframpje te maken om de bulten gras vooruit te douwen waarna de verdeler hem netjes verdeelt! Zo krijgt de verdeler de grote zware hopen niet ineens voor de kiezen waardoor deze het ook beter af kan. Dat zie je op de rogedi's en veenhuis ook vaak, een duwhek /frame erbij op!
+1
jantje 8110
@Baltus_steyr die hopen en dan nog een korte kuil zal inderdaad wel een dingetje worden. Zou het liefst de voorlader trekker er voor zetten, dan kunnen die hopen eerst uit elkaar getrokken worden. Maar die wil de directeur graag eerst hebben voor het harken.
+1
casejxu
@CaseCS130 idd tandwielkasten willen spontaan knappen tijdens het verdelen. Ben daarom erg blij met mij goedkope vliebo zoals hij nu is. Kameraad bevalt m ook zo goed dat ie nu zelf ook 1 zo gaat maken
JD 6110
Heb vroeger in mijn tiener jaren al eens een holaras v-snaar verdeler gekocht voor een prikkie... dat prikkie is ook naar het oud ijzer gegaan...
Fendt926Driver
Quote Reactie van @JD 6110:
Heb vroeger in mijn tiener jaren al eens een holaras v-snaar verdeler gekocht voor een prikkie

Wij hebben vroeger in mijn tiener jaren vele vrachten hooi met de hooivork verdeeld over de kuil.
Om het maar vast te kunnen rijden.
Toen kochten we voor veel geld een nieuwe holaras met v snaar...
We waren de koning te rijk...
Heel blij mee geweest...
Later inderdaad ingeruild op een superstar met olie bad.
En onze 78 pk aanrij trekker kon daar ook prima mee uit de voeten.
thimon
Als slip koppeling maar goed werkt gaat het prima beetje met verstand en rustig gebruiken , hier jaren lang plezier van gehad
+1
jantje 8110
@thimon we gaan het gewoon proberen. Jullie werken ook nog met eenzelfde
Op je fotos te zien. Deze komt volgens mij bij jou uit de buurt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holaras Kuilverdeler ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!