Foto van een Manitou Verreiker, Wat langer moeten wachten dan bedoelt maar hij is er. Onze gloednieuwe verreiker, hopelijk kunnen we er weer 20 jaar tegen aan.

Manitou Verreiker

+1
Hobby boertje
Foto van een Manitou Verreiker, Wat langer moeten wachten dan bedoelt maar hij is er. Onze gloednieuwe verreiker, hopelijk kunnen we er weer 20 jaar tegen aan.

Reacties

+1
Mooi ding💪
2850Johndeere6R
Succes ermee hoor, hoe oud was je vorige?
+1
Hobby boertje
@2850Johndeere6R 19 jaar, 15.500 uur. Het zou mooi zijn als deze het met dezelfde onderhoudskosten red. De oude heeft het erg goed gedaan.
+2
Fast Eddy
Veel probleemloze uren gewenst. Bevalt die kuilhapper wat? Het is een merk wat je niet vaak ziet.
+3
Hobby boertje
@Fast Eddy jawel, de eerste paar weken wat kwaliteitsproblemen gehad maar nu al 3 jaar probreemloos. Kan het helemaal vlak happen net als een kuilsnijder alleen is onze kuil op dit moment eigenlijk net iets te hoog voor 2 happen vandaar de rand die je nu ziet.
+1
Fast Eddy
@Hobby boertje

Hij ziet er wel degelijk uit en VDW lijkt mij ook wel een goed betrouwbaar merk.
+1
Hobby boertje
@Fast Eddy Mwah kwaliteit valt ons wel een klein beetje tegen. In het begin bij deze happer last van scheurtjes in de bodem en losgeknapte bussen van de cillinder gehad. De laatste jaren gaat alles wel goed. Onze VDW mestmixer heeft ook al wel de nodige problemen met de lagers gehad. Maar wij vinden dat de happer en mestmixer beide wel goed resultaat leveren wat ook belangrijk is.
+2
cb6520
Mooie machine,
En het erf ziet er ook keurig uit👌
+3
Fendt612e
Ziet er allemaal heel netjes uit voor een hobby boertje😜
Hobby boertje
@Fendt612e Uit de hand gelopen hobby he😜.
+1
CaseCS130
Veel plezier er mee. Maakt heel wat uurtjes bij jullie!
Hobby boertje
@CaseCS130 Ja is 8 jaar lang ongeveer 1000 uur per jaar geweest i.v.m. 2x daags voeren. Inmiddels terug op 1x daags en 750 uur per jaar.
+1
J asper
Wat is dat nou, je had toch zo'n husselbak.
+1
Hobby boertje
@J asper Als je die storti mengwagen bedoeld dat was een demo. Dit is onze eigen mengwagen.
+1
J asper
@Hobby boertje Oww, zodoende. Dacht dat je zelf een storti had.
+1
J asper
@Hobby boertje Hoe veel kuub is die dan? Dat je het in een keer kan houden valt mij mee.
Hobby boertje
@J asper 20m3 kon het ook niet altijd houden daarom voerde we 2x daags. Nu met opzetrand kan het precies in 1x, we mengen nu 13 min na i.p.v. 2x 8 min. 2x daags voeren kan in mijn ogen bijna nooit uit. Ben aan het rekenen geweest, het scheelt ons per jaar 180 uur arbeid, 180 uur op beide machines, €3000 diesel en ongeveer 200.000 rondjes van de vijzels (15% slijtage). Als deze mengwagen te klein zou zijn zou ik voor de extra kosten van 2x daags voeren (€6000/jaar excl arbeid in ons geval) zo een nieuwe grotere mengwagen kunnen kopen. Bij de koeien zagen we ook niet veel verschil eigenlijk, alleen als je last van broei hebt kan 2x daags voeren misschien wat toevoegen.
+1
J asper
@Hobby boertje Valt me mee dat je het kan houden, boel bij producten?

Ligt er maar net aan hoe je rekent. Voor 5 maanden per jaar 2 keer daags voeren hier. Kan ik ook maar zo niet een nieuwe mengwagen en dikkere trekker om er voor te zetten voor rechtrekenen 😅
+2
Hobby boertje
@J asper We voeren alleen 2kg sodagrain en 2,7kg raap bij. Moet wel eerst water in anders kookt hij wel flink over.
Wij hebben 8 jaar lang 2x daags gevoerd wat ons elk jaar ongeveer €6000 extra heeft gekost aan diesel en extra slijtage. Ik bedoelde dus meer te zeggen dat wij achteraf gezien 8 jaar geleden voor dat geld beter een grotere mengwagen hadden kunnen kopen.
+1
PieterA
@Hobby boertje Ja, als je eens eerlijk gaat rekenen sta je er soms van te kijken hoeveel uren en dus geld je kwijt bent aan processen die simpel beter te automatiseren zijn.

Zou iedere boer eens een weekje moeten doen: Opschrijven van minuut tot minuut wat je de hele dag aan het doen bent. De meesten zullen er versteld van staan waar je tijd allemaal blijft.
+1
2850Johndeere6R
@PieterA Uit bed, Tf'en, melken, TF'en, eten, TF'en, tukkie, TF'en......... Enz enz enz. Wordt voor een hoop hier een eentonig dagje😅😂😂
PieterA
@2850Johndeere6R Klopt ja, lig nog in bed, maar heb de eerste 45 minuten TF al weer te pakken. Op dagen dat ik het werk alleen geregeld krijg als ik zelf ook de hele dag mee help sla ik wel eens een dagje over, maar 1,5 uur op een dag tf doet ook mee.
+2
Deutz-Fahr-Rijder
@PieterA ik heb dan naast tractorfan ook nog tiktok, dat is ook zo'n stiekem heel erg tijdrovend iets....
+2
PieterA
@Deutz-Fahr-RijderVoor m'n werk zit ik gemiddeld ook nog 1 uur en 3 kwartier op WhatsApp.

Beide dingen WhatsApp en TF combineer ik ook wel met m'n werk. De trekker rijdt toch vaak op GPS.
+4
ronald-deutz-fahr
@Deutz-Fahr-Rijder
https://www.tiktok.com/
Zulken zijn het mooist 👌🏻😎😂
Deutz-Fahr-Rijder
@ronald-deutz-fahr klopt inderdaad, dat zijn de leukste filmpjes🤣
+1
ronald-deutz-fahr
@PieterA
Quote:
. De meesten zullen er versteld van staan waar je tijd allemaal blijft.

Waarschijnlijk bij het opschrijven van wat je de hele dag aan het doen bent😅

Maar ben het met je eens, een minuut per dag is 6 uur aan het einde van het jaar 😅
+3
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr met als reactie: zo doe ik het altijd en zo blijf ik het doen 🙈
fendt favorit 4s
Welk type? Ook snelwissel (mis ik op onze)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou Verreiker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!